tirsdag 29. januar 2008

Blåmandag kom og gikk

Ærede lesere. Man starter med ord i dagen fra bibelen.

"Det finnes mange
dyktige kvinner,
men du overgår dem alle" (Ordspråkene: 31.29)

"Ynde svikter,
og skjønnhet forgår(...)" (Ordspråkene: 31.30)

Som man forstår finnes det tidvise sitater i bibelen selv den lærde quinde kan kjenne seg igjen i. Dog hadde kanskje herren satt spørsmålstegn ved hvorfor bibelen i skrivende stund ligger mellom en kopp oppspritet salviete og en pakke rød mikstur på skrivebordet mitt. Skål for det! Jeg har tilbakelagt en produktiv dag i lærergjerningen hvor jeg har fått gjort unna meget av ukens vanskeligste pensum for elevene. Jeg satt også med forberedeleser til morgendagen halvannen time før jeg forlot arbeidsrommet nu i eftermiddag.

I går var det derimot bare elendighet å spore. Jeg våknet med migrene og måtte egenmelde meg for å gjenvinne helsen, men det tok sin tid. Jeg sto opp i 12-tiden, men måtte allerede tre timer senere kapitulere igjen til fordel for ensomheten i dobbeltsengen. Nu sov jeg til halv syv på aftenen før jeg omsider hadde ristet av meg det verste av migrenen. Selv tre kopper vann, en tranpille, to paracet, en dispril samt en valium, virket ikke i går. Utpå aftenen lusket naboen innom for å fortelle meg hvorfor han hadde holdt seg hjemme i går ( jeg visste ikke engang at han hadde vært hjemme - og han trodde jeg hadde vært på jobb). Han hadde pådratt seg slike ille podagrasmerter efter helgens inntak av konjakk at han nu er sykemeldt t.o.m. onsdag. Jeg synes synd på han for den lidelsen er meget smertefull, like ille som isjias, i følge en lesbisk venninne av meg, som har hatt begge lidelsene. Nu er jeg dog mest glad for at jeg har vært så sprek i dag, med tanke på gårsdagens smerter i hodet.

I aften skal jeg forberede meg videre på denne og neste ukes pensum samt gi mor et fotbad i kamfer- og grønnsåpevann før hun legger seg. En god aften bedes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter