søndag 13. januar 2008

Festligheter også lørdag

God eftermiddag, nu rett over kirkekaffe-tid!

Som man vel har skjønt nu jmf. overskriften ble det fest og moro i villaen også i går aftens og like inn i den lyse morgen. Det som utløste drikkegildet denne gangen var at frøken Hildegunn og hennes utkårede uventet dukket opp på trammen med en pose full av herligheter. Efter å ha telefonert min skallede nabo, som forøvrig var sengeliggende til langt utpå eftermiddagen i går grunnet utskeielsene natten før, begynte vi quindene å helle innpå øl og sprit av diverse slag. Det var i alle fall både gin og vodka oppi posen til Hildegunn i tillegg til en del ølflasker. Naboen dukket opp efterhvert. I titiden klarte Hildegunn å få opp Turid også, som kom sammen med en kristen venninne fra Lyngdal, som studerer til å bli prest her i Stavanger. Til presteemne å være viste hun seg å være ganske liberal med positive holdninger til både homofili og abort, og sansen for pils. Skål for det!

Vi ble enige om å lufte oss på byen eftersom klokken nærmet seg midnatt. Tidligere på aftenen hadde vi hørt og sett det enorme og nærmest sinnsyke fyrverkeriet i sentrum i anledning kulturårets åpning, og da vi ankom sentrum ble det klart for oss at godtfolk stort sett hadde valgt å bli værende utover aftenen. Det var altså slike mengder med folk at man nesten fikk klaustrofobi. I følge visse kilder hadde forresten over 100.000 mennesker oppholdt seg i sentrum omkring klokken 18.00, noe som visstnok ikke kunne måle seg med annet enn maidagene i 1945, i følge herr Per Inge Torkelsen, som uttalte seg til Nrk mens han holdt på hatten. Hildegunn og naboen tittet inn vinduet på Sting for å sjekke om det var klar bane mens jeg vandret opp til Valbergstårnet for å sjekke ut denne sagnomsuste billig-benken til oldboy1944. Den så da vitterlig ut til å være en helt vanlig benk, og dessverre viste det seg at frøken Hildegunns svartkledte hovedfiende nummer en oppholdt seg i lokalet, så da ble vi enige om å vandre videre for husfredens skyld.

Vi slo oss ned på Cafe del Mar en stund i natt og konverserte med diverse ungdommer, blant annet en søt goth-gutt, som ble så imponert over at bitre lærerinder i livets høst tok seg en bytur med gode venner. Halv to vandret vi oppover mot Sting igjen, gjorde et nytt forsøk med å sjekke ut forholdene, men måtte bittert konkludere med at kvinnetrollet fremdeles holdt stand midt på gulvet der inne. Dog ble det bestemt at Turid og jeg (som nu hadde blitt forlatt av venninnen) kunne stikke innom en snartur mens resten ventet utenfor i håp om å få med oss noen hjem til villaen, og hvem andre enn Bitten var det som satt innerst i kroken med støvelettene på og i dyp samtale med noen homser rundt de 40-50. Så festlig! Bitten var ikke vond og be og fikk med seg en av de homofile mannfolkene, en herre han åpenbart hadde fått sansen for.

Vi vandret rolig hjemover alle sammen; min skallede nabo, frøken Hildegunn og hennes utkårede, Turid, Bitten, herremannen og meg selv. Vel hjemme satte jeg over en liter med kaffe, hentet noen godsaker fra kjelleren, fikk satt på musikk og fortsatte festlighetene i flere timer. Nu skal jeg ikke detaljere alt som skjedde, men klokken nærmet seg 6 i morges før den siste gjesten forlot villaen efter en meget vellykket og morsom natt på alle måter. Skål for det!

Jo villere festen er, jo roligere pleier forholdene å bli dagen-derpå. Jeg kommer nok til å holde meg rolig i aften med fjernsynet på og småkaker og svart kaffe på bordet. Jeg håper naboen stikker innom senere, slik at vi kan tale om og humre av nattens herjinger.

Toril

1 kommentar:

Stig sa...

Det er en fryd og igjenn kunne lese dagbokinnleggene dine. hilsen Metallica på GS.

Site Meter