lørdag 12. januar 2008

Full rulle i natt

God eftermiddag, ærede lesere.

Nu er man sikkert noget nysgjerrig på hvordan nattens herjinger gikk for seg; ja, man har forsåvidt nettopp våknet til liv igjen og sitter med en kopp salviete samt en kjeks. Været er grått på denne store dag. Det skal sies at det var meget styr i sentum i natt med mennesker av alle slag (til og med franskmenn) som drev og la ledninger, rigget opp scener og festet lyskastere i trærne, alt for at det skal bli en festens dag i dag for de som ikke er for reduserte efter festligheter natten før. Personlig kommer jeg nok til å bivåne feiringen av kulturhovedstaden på Nrk2, men når fyrverkeriet skal tennes på tar jeg meg nok en tur ut sammen med min skallede nabo for å se om jeg ser noget her oppe fra Eiganes. Kanskje vi går en snartur innom sentrum også, dog kun hvis helsen holder. Kongefamilien (ikke prinsesse Ragnhild, som visstnok lider av reumatiske plager nu) skal holde til på en ærestribune nede i ved torget eller vågen.

Det ble livlig i villaen fra klokken åtte og utover i går aftens. Naboen og Hildegunn med madam var de første som ankom, naboen med en allerede åpnet konjakkflaske, Hildegunn med en kasse pils, men den delte hun med Jarlfrid da hun omsider ankom rundt kvart over ni. Hildegunns utkårede og Nina drakk vin, mens rester holdt seg til sprit av diverse slag samt noget rusbrus. Jeg satte på cowboy-Laila på et tidlig stadium av aftenen for å få fortgang i festlighetene og stemningen steg meget raskt, de fleste hadde nok allerede høy promille halv ti. Hildegunn hadde med musikk av en dansk country-stjerne, som jeg ikke husker navnet på, ellers gikk det for det meste i musikk av røffe kvinns: Tina Turner, Loletta Franklin, Tammy Wynette, Merschedes og Heidi Hauge. Det morsomme er at ingenting slår hu Laila. Skål!

Naboen ble bedt opp til dans av Hildegunn og Jarlfrid mot slutten av vorspielet, men avslo høffelig og bestemt. Det er et bevis på en vellykket sammenkomst når dansefoten trår til i løpet av opplegget. Selv tør jeg ikke danse lenger grunnet mine stadig tilbakevendende giktsmerter og min vonde skulder. At det smertes i livets høst er vel ikke annet enn å forvente. Hvilken dag som helst blir jeg vel funnet død på dass, men jeg skal drikke så lenge jeg ånder. Klokken tolv kom det drosjer og hentet oss, og alle sammen satte vi kursen til sjøhusene. Det første som møtte oss, med unntak av herskapet i døren, var en slitt og bitter, dog noget viril lesbe i 50-årene, som hadde så herjet ansikt at jeg under andre omstendigheter ville anslått hennes alder til 95. Hun la sin elsk på Jarlfrid og hang på oss som en plageånd langt utover natten, før hun omsider tok hintet og forsvant sporløst i retning dametoalettet. Makan til quinde skal man lete lenge efter. Alt hun talte om var komplett uinteressant og hvorfor tror slike uskolerte quinder at de kan imponere oss lærde quinns?

Man observerte at festen i natt var godt besøkt med folk fra 18 til omkring 65. Det var visst en episode ved baren med en ugrei mann midtveis i festen, men ellers lot det til å forløpte uten dramatikk. På røyeverandaen sto det som vanlig mange mennesker, og for en gangs skyld oppholdt ikke 40% av klientellet seg på dansegulvet, men hadde forstand nok til å menge seg med godtfolk rundt de forskjellige bord, som alltid står utplassert i lokalet. Jeg konverserte dannet med diverse quinder samt noen få menn, observerte en viss "Over There", men gjemte meg bak Hildegunns utkårede i frykt for å bli oppdaget. Oldboy1944 var savnet på festen, det var i alle fall noen ungdommer som nevnte navnet. Jeg ble kjent med en ung dame rundt 20-24 som lot til å være uten følge, spanderte rødvin på henne og tipset henne om dagboken min i fall hun kunne ha interesse av å følge mitt gjøren og laten. Den harde kjernen rundt oldboy1944 (jmf. hans tidligere dagboksnotater og venneliste) lot til å glimre med sitt fravære, hvis de da ikke klarte å gjemme seg for meg, for det var folksomt.

Naboen og jeg ruslet hjemover rundt kvart over to, de fleste andre var da igjen på sjøhusene, med unntak av Nina, som ble fyllesyk og forlot oss tidlig. Det var folksomt i byen, ved Kongsgård katedralskole rådet en heller opphisset stemning fordi nye ruter og busstopp gjorde at ingen visste hvor de forskjellige nattbussene gikk. Politiet var også inne i bildet og en mann rundt de 40-45 hisset seg opp over dårlig informasjon og skrek høyt at han skulle sende klagemail til busselskapet dagen derpå. Man kan ikke annet enn humre over dette tøvete folkelivet, som finner sted hver eneste natt til lørdag. Slik en galskap!

I aften kommer naboen på middag; svinestek med kostelig tilbehør og sjokoladepudding og vaniljesaus til dessert. Det blir ingen fest i aften, kun dannelse og fjernsynstitting.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter