torsdag 10. januar 2008

Helsen skranter

God aften!

I dag har jeg problemer med nervene igjen, så jeg måtte legge meg nedpå da jeg kom hjem efter å ha undervist de timer som er meg pålagt. Det er irriterende å ha plager på det mentale plan, for det er så vanskelig å vite hva det kommer av og ennu vanskeligere å vite hva man bør ta for å døyve plagene. Både valium, tolvon, orfiril og hjemmebrent har blitt utprøvd med varierende resultat; i dag prøver jeg å holde meg unna alt, så får tiden vise om det går seg til før morgendagens plikter setter inn med undervisning og påfølgende festligheter til fulle.

Over helgen skal mor komme hjem igjen. Hun er ikke syk nok til å få fast plass ennu, ei heller har jeg tenkt å stuve henne bort for godt helt riktig ennu. Mormor var, tross alt, 94 før hun fikk fast plass, og da var hun rammet av Alzheimers, en lidelse mor ikke har ennu. Mormor passerte dessuten de 100, ja til og med de 101, før hun ble forfremmet til herligheten, som noen kaller det. Med sine 88 år er mor rene ungdommen i forhold. Quindene i min slekt har det med å overleve mannfolkene med mange år. Mormors søster blir 98 i morgen og min oldemor var 83 da hun døde av lungebetennelse i 1955. En søster av mormor ble 94. Verdens eldste person noen gang, madam Jeanne Calment fra Frankrike, var dog 122 år da hun vandret hen og rene ungdommen da hun rundet 105 i 1980. I henne bør vi alle se et forbilde, mener nu engang jeg.

Aftenen skal tilbringes i sofaen med fjernsynsapparatet på og med svart kaffe i koppen. Jeg har mengder av julekaker å kaste innpå også, så man skal ikke klage sånn i det store og hele. Kakene får være dagens kveldsmat.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter