fredag 4. januar 2008

Landesorg i Thailand

Mine gode venn - mitt mannlige motstykke fikk jeg høre forleden - herr Oldboy1944, som fremdeles befinner seg nede i Thailand, har informert meg om at kongens søster har avgått ved døden der nede, 84 år gammel. Kongen selv, som rundet 80 ganske nylig, skal være redusert efter et slagtilfelle tidligere i fjor. La oss krysse fingrene for at det ikke blir opptøyer og unødig festing i gatene under landesorgen, som visstnok skal prege landet en tid. Jeg har undersøkt litt og fant ut at den nåværende kongen har regjert siden 1946, efter brorens tidlige bortgang. Faren døde også tidlig, i 1929 (37 år gammel). Quindene i den thailandske kongefamilien later til å ta igjen i år det de mannlige medlemmene ikke helt får til. (Kongens farfar ble heller ikke 60 år). Hans mor - Princess Mother Srinagarindra - var 94 da hun fikk sovne inn i 1995, etter å ha vært invalid og lettere senil i 4 år, efter et stygt fall. Og dennes svigermor - nylig avdødes farmor - ble 93.

Forøvrig er Virginia Call (114) fra USA, en av verdens eldste personer, i sorg efter at den 96-årige datteren gikk bort ved juletider. Forøvrig intet nytt hos verdens eldste.

I Stavanger er det skikkelig ruskevær nu med kuling i kastene, regnvær og generelt en uhyggelig steming i gatene. Folk er lei av uværet nu efter dagevis med mer eller mindre ruskevær. Selv skal jeg kun oppholde meg innendørs i helgen, med unntak av en drosje-tur til Hildegunn for å hylle henne på den store dagen, samt for å teste ut noe brennevin. Jeg skal innom mor på dagtid i morgen, men i aften skal naboen og jeg spille brettspill og kose oss med kaffe og konjakk.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter