torsdag 17. januar 2008

Nu nærer det seg atter helg

Ærede lesere, skolerte og uskolerte: velkommen til ord i dagen!

Man har lagt bak seg en travel dag i lærergjerningens tegn, fått refs av inspektør for manglende møtevirksomhet og blitt informert om et uventet dødsfall. Dagen har med andre ord brakt med seg det meste som tenkes kan. Av den grunn sitter jeg nu og koser meg med en kopp 50/50 kaffe/hjemmebrent for helsens skyld. Nu var det ikke så meget alvorlig det inspektør sa til meg i korridoren mellom kontorene og lærerværelset i dag, men hun mente det var på tide å kalle inn til seksjonsmøte da de andre møtene enten allerede er avholdt eller skal avholdes til uken. Jeg er dog en quinde som ikke lar meg irettesette av en bitter 52-årig inpektør med kristent livssyn og nulltoleranse for alkohol. Quinden ble meget bestemt informert om at det var min jobb som leder for norskseksjonen å kalle inn til møte og at de (hun med) som ikke skal delta i alle fall ikke skal blande seg inn. Maken til mas og tjas på en arbeidsplass, altså. Nu har det seg slik at terminen kom i gang en uke senere for meg enn for de andre og jeg prioriterer å få i gang undervisningen før jeg kaller inn fagkollegene til møte om vårens tentamener, eksamener, kurs o.l.

Frøken Hildegunn telefonerte meg på skolen med dårlige nyheter midt på dagen i dag. Jeg måtte forlate min post for en stakket stund, men telefoner som kommer til skolen tar jeg alltid, da det kan være mor som ringer, derfor får jeg alltid beskjed av sekretæren. Det har seg dessverre slik at en felles bekjent av oss uventet avgikk ved døden på sykehuset i morgentimene i dag, bare 33 år gammel. Vedkommende delte den sorg med oss å være lesbisk - akk ja- og vi har mang en gang konversert med henne ute på byen. Så sent som i november var hun innom villaen på vorspiel. Hun ble dårlig i går aftens og legene tror hun døde av en hjerneblødning. Hun var en av frøken Hildegunns mange venninner. Jeg kommer til å hedre hennes minne ved å gå i svart samt å tenne sørgelys under lørdagens drikkegilde i villaen.

Apropos lørdagens gilde, man har invitert en god gjeng på kaffe og kaker med påfølgende herjinger utover aftenen og natten nu til lørdag. Forutenom min arme nabo er det kun quinder som kommer. Jeg tror ikke vi kommer til å gå ut, men vi må prøve å holde volumet på et noget dannet nivå efter midnatt nu da mor er hjemme igjen. Slik sett burde vi kanskje gå ut, men den tid den sorg. Jeg hører også (via min nett-venn oldboy1944) at landesorgen i Thailand, efter at kongens søster gikk bort, er utvidet fra 15 til hele 100 dager. Det hele blir nesten komisk, men nu betyr vel de royale meget i slike land. Godt alle utestedene ikke stenger like lenge.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter