tirsdag 12. februar 2008

Alt er vel i villaen

Godtfolk!

Først vil jeg vie noen ord til eftertanke angående helgens uventede helomvending fra Magnhild Meltveit Kleppa når det gjelder spørsmålet omkring homofiles rettigheter. Personlig mener jeg det står meget respekt av en snart 60-årig quinde som snur i et såpass vanskelig spørsmål efter å ha ment og stått for noe annet i så mange år. Man må ikke glemme at fru Meltveit Kleppa har vokst opp i det meget konservative bedehus-miljøet på Hjelmeland, en kommune som tilhører det såkalte bibelbeltet her på vestlandet. I unge år ble hun indoktrinert med bibelens ord fra foreldre, fra det miljøet hun vokste opp i og fra datidens opplysere. At hun nu snur - meget grunnet hennes egen sønns legning - viser at det er håp også for andre. Det er også et klart tegn på at den garvede Sp-politikeren tør å gjøre opp sine egne meninger om brennhete temaer, som homofili; dette til tross for at mange Sp-politikere fra hennes fylke er klare motstandere av en del av de homofiles rettigheter. All honnør fra Eiganes! (Hva jeg mener om Bjørg Tørresdal fra KrF skal jeg dog la forbli usagt nu.)

Jeg beklager ellers med stor ydmykhet overfor mine trofaste lesere at jeg ikke har hatt tid til å skrive mine daglige notater de siste par dagene. Dog kan jeg si med en eneste gang at det ei har skjedd revolusjonerende hendelser, verken i villaen eller i nabolaget ellers siden sist. Jeg har lagt to gode arbeidsdager bak meg nu, selv mandagen passerte uten alvorlige eftervirkninger fra helgens festligheter. På lørdag koste naboen, mor og jeg oss i sofaen til Grand Prix og diverse andre programmer på fjernsynet med kaker og svart kaffe på bordet. Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke smakte på det sterke efter at mor fant sengen, men det ble bare litt og i dannede former. Søndagen tilbrakte jeg til lett lesning (holder for tiden på med en roman av Thomas Mann, en avdød tysk forfatter, dog en versjon på norsk), forberedelser til mandagens undervisning, studier av Gotha-kalenderet samt mindre huslige sysler, som tilbereding av middagsmat. Jeg tok også med mor ut for en 20-minutters deilig spasertur i det flotte været. Vi var bl.a. innom gravlunden og der sto alt bra til, i alle fall hvis man ser bort i fra at det er mange døde der, da...

I aften har jeg forberedt meg til å undervise i setningsanalyse i morgen. Jeg må alltid minne meg selv på hva de forskjellige setningsleddene kalles igjen før jeg tør undervise i emnet. Fra år til år glemmer man jo litt av hvert. En gang rotet jeg med noe så enkelt som setningsleddet predikativ. Det bør ikke gjentas. Når det er sagt så anser jeg meg selv som meget stødig i syntaks og kan selv dele opp adverbene i mindre deler, om det skulle bli nødvendig. Det skal jeg dog ikke plage ungdomsskoleelever med. Det er også mange voksne som sliter med norskfagets pensum, det ser jeg av den morsomme quizzen jeg lagde om emnet på facebook forleden. Jeg humrer tidvis når jeg ser hva enkelte ikke kan. Kanskje jeg skulle ta på meg privatundervisning av voksne homofile og lesbiske? Vi kunne tatt leksjonene ved kjøkkenbordet, så kunne mor kommentert fra kammerset...

På lørdag er jeg invitert i en meget spesiell bursdag, nemlig frøken Hildegunns 50-års dag! Det blir nok et drikkegilde på høyde med de jeg selv holder i villaen, vil jeg tro. I følge Hildegunn selv skal det komme 12-14 personer i leiligheten hennes den aftenen. Hun får faktisk gjester helt fra Oslo! Naboen har sagt at han vil stå over denne ville sammenkomsten, men han og jeg gjør det enkelt på gave-fronten. Vi spleiser på en kasse med tuborg til frøkenen. Det vet jeg med sikkerthet at hun kommer til å sette pris på. Hun har allerede sagt at hun ønsker seg drikkevarer, tobakk og ny bil, men det siste tror jeg vi får ta med en klype salt. Skål!

Nu skal jeg ta meg en kopp med oppspritet salviete for helsens skyld. Det tar på å arbeide i det norske skoleverket. Forøvrig ønsker jeg mine lesere en fortsatt god uke.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter