tirsdag 26. februar 2008

Angina-anfall

Nu er det bare et eneste stort sorgens kapittel hva angår min skrantende helse. Søndag eftermiddag ble jeg dårlig og ble kjørt ned til legevakten av min skallede nabo. De kunne ikke finne ut at det var noe som var galt, men i går morges ble jeg såpass dårlig igjen at jeg fikk naboen til å kjøre meg ned til legevakten atter igjen, og denne gangen ble det konstatert en uregelmessighet i hjerterytmen og jeg ble innlagt på en avdeling for en grundigere undersøkelse. Heldigvis viste det seg at det kun var snakk om et lite angina-anfall, meget likt de jeg hadde i 2003 og 2004. Jeg fikk reise hjem i formiddag, men nu har jeg fått streng beskjed fra legehold om å holde meg langt unna alkohol og tobakk, så nu vet jeg snart ikke min arme råd her.

Jeg har fått sykemelding ut denne uken, beskjed om å innta en liter rent vann hver dag samt en anmodning om at jeg må begynne å ta det mer med ro, generelt sett. Jeg fortalte om min stressende livssituasjon med plikter både i villaen og i skoleverket, jeg fortalte om mitt ansvar som sekjsonsleder, om min skrantende mor på kammerset samt om mitt aktive liv i helgene, dog uten å gå i detaljer om hva som reker inn og ut av dørene her og hva som konkret inntas. Jeg er mest engstelig for at jeg kan ha så tette blodårer nu at hjertesvikt kan inntreffe i morgen den dag, men den hyggelige legen, som behandlet meg, bedyret meg om at de fleste quinder som får angina lider av det i 15 år før det blir akutt og nødvendig med inngrep. Jeg fortalte han om min far, selv lege, som døde uventet av hjerteproblemer, bare 67 år gammel. Dog nevnte jeg også min mormor, som ble innpå 102.

Nu skal jeg legge meg nedpå igjen for å hvile ut. Ville bare skrive noen ord om hvorfor jeg har vært noget fraværende efter lørdagens drikkegilde, som jeg forøvrig ikke orker å referere fra nu. Les heller om den forrige lørdagen, trekk fra Hildegunn (som fikk spysyken), legg til en god dose skinnjakkelesber (som var på Sting) og et realt nashspiel, så har dere historien.

"Hail Mary, pray for me"

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter