fredag 1. februar 2008

Den lærde quinde tar helg!

Godtfolk!

Først noen ord om dette besynderlige været, som vederfares oss på vestlandet for tiden. I dagens utgave av "Rogalands avis" kan man lese at en kraftig snøstorm kommer til å feie inn over de sørlige deler av Norge nu i natt og utpå morgenkvisten i morgen. Rogaland er av de fylkene som kommer til å bli hardest rammet, skal man sette sin lit til avisen. Akkurat nu blåser det bris og graderstokken viser drøye to varmegrader, men i natt skal temperaturen krype under 0 grader og et lavtrykk med til dels store mengder nedbør skal føre til skumle forhold langs veiene. Man rådes til å holde seg innendørs, hvis det lar seg gjøre, og la biler uten piggdekk stå i ro til uværet har roet seg. Det fryktes opp til 10 stengte fjelloverganger og fare for såpass høye bølger at enkelte ferjer muligens må parkere ved kaien inntil det roer seg igjen på søndag eller mandag. Nu kan De prise Dem lykkelig over å holde villa i Thailand, min gode Oldboy1944.

Selv har jeg lagt bak meg en lang dag i lærergjerningen nu. En av mine kolleger var borte fra lærergjerningen i dag, noe som gjorde at jeg måtte steppe inn i hans klasse i eftermiddag. I den ene norskklassen, som jeg alltid har, har vi studert norrøne tekster nu i dag samt prøvd å lære litt om historien rundt disse tekstene. Norrønt er blant de tyngre temaene jeg må plage elevene med dette semesteret, så det skal bli godt å få gjort seg ferdig med temaet over helgen. Når jeg føler meg trygg på at de fleste kommer til å stå på en evt. eksamensoppgave i dette temaet kommer jeg til å begynne med et litt enklere tema, jmf. det som står i læreplanen om at "Elevene skal kunne lese og gjengi et utvalg tekster på svensk og dansk". Dette temaet kommer jeg bare til å bruke 3-4 undervisningtimer på. I læreplanen står det også at "Elevene skal kunne forstå og gjengi informasjon fra svensk og dansk dagligtale". Om ikke annet er dette en fin mulighet til å tale varmt om riksmålsnorsken, som jo kommer fra dansken.

Dog, nu er det helg, så jeg akter ikke å begynne med forberedelesene riktig ennu. Helgen skal vies helt og fullt til de sterkere saker, til samvær med mor og til å hygge seg med gode venner. Jeg har invitert frøken Hildegunn, Jarlfrid, Turid, naboen samt en bekjent av naboen og meg til et aldri så lite kalas i villaen lørdag klokken 20.30. Jeg var innom vinmonopolet efter lærergjerningen og gikk til innkjøp av en flaske rødvin, en flaske med eggelikør samt en halvflaske med brandy. Når hjemmebrentsdunken holder på å gå tom, tyr selv fanden til polvarer. Skål for det! Nu sitter jeg med en kopp kaffe, et lite glass eggelikør og pakken med rødmikstur; det gir meg helgefølelsen til fulle. Det var en snodig skrue som prøvde å irrettesette meg en gang fordi han mente at eggelikør skulle skrives egglikør, men herren fikk svar på tiltale, for jeg vet meget godt at begge skrivemåter tillates. Så det så! Dette var forøvrig fra min tid på gaysir.

I aften blir det rolig i villaen. Ingen sprell overhodet er planlagt. Jeg skal se på den siste delfinalen i Grand Prix, kose meg med kaffe og kaker sammen med min mor og hvile ut efter uken. En god aften ønskes eder alle!

Hilsen Toril Z.

Ingen kommentarer:

Site Meter