lørdag 23. februar 2008

Man sitter og nyter livet med eggelikør i koppen og rød mikstur på pulten

God lørdag, skolerte og uskolerte!

Det er rolige forhold i villaen i eftermiddag. Været frister ikke akkurat til utendørs sysler, det skal nemlig sies at det regner ganske godt nu. Dog skal det visst være noget verre ennu på østlandet og over til Sverige hvor titusenvis av arme mennesker er uten strøm nu mot middagstid. Min mor sitter i telefonen på kammerset og konverserer med mitt søskenbarn, mens jeg slapper av i annen etasje med noe godt i koppen og hjemmerullede sigaretter. Det er herlig å ha slike dager fylt med ingenting annet en avslapping og ro. Jeg må innom Prix i løpet av eftermiddagen, men jeg vil drøye det litt til i håp om at det verste renværet roer seg noget eller tar en pause før neste økt. I går så jeg på en meget interessant film på fjernsynet om 1930-tallets Winston Churchill og hans kamp for å få frem sitt syn om Tysklands store trussel. Filmen utspilte seg fra 1934 og frem til Winston ble statsminister i 1939 eller 1940 - man har allerede glemt hvilket årstall han besteg maktens trone. Filmen var i alle fall meget god og kan på det sterkeste anbefales. Det er utrolig å se hvor godtroende store deler av det britiske parlamentet var helt frem til 1939.

Winston Churchill satt som statsminister i to lange perioder og trakk seg ikke tilbake for godt før han hadde passert 80 år på midten av 1950-tallet. Da han døde (i 1965) var han 90 år. Filmen beskriver forresten også meget godt hans tidvis turbulente forhold til fru Clementine, som gikk bort så sent som i 1977, 92 år gammel. Av deres 4 barn som nådde voksen alder gikk det ikke like godt. Diana tok sitt liv i 1963, bare 54 år gammel, mens sønnen Randolph (som drev med politikk og som forfatter, som faren) døde av et hjerteinfarkt i 1968, bare 57 år gammel. Skuespillerinnedatteren, Sarah, som var litt for glad i alkoholen, døde i 1982, 67 år gammel. Bare Lady Mary Soames (85) lever fremdeles...

Jeg har forresten laget en quiz om verdens eldste personer nu, om noen måtte ha interessen av å teste seg innen emnet. Skål for det! Et lite tips kan være at rekorden for eldste barn med en av foreldrene i live er 96 år; hele tre personer oppnådde denne alderen før forelderen eller de selv døde.

Jeg hadde en meget hyggelig telefonsamtale med min kollega, som kjenner prinsesse Irene, nu i formiddag. Hun har mottatt en invitasjon til Nederland for å besøke prinsessen i juni og spurte meg om jeg har lyst til å være med nedover en langhelg som anstand og selskapsdame. Turen skal finne sted efter terminens slutt, så det frister meget å takke ja til denne meget hyggelige invitasjonen. Dog ba jeg om en ukes betenkningstid. Med mor i hus er det nemlig slik at det er flere som har et ord med i laget. Jeg skal fortelle henne om invitasjonen efterhvert. Jeg har hilst på prinsessen, som er 68, ved tre tidligere anledninger her i Stavanger og hun er en meget oppegående samtalepartner, som ikke setter seg på sin høye hest bare fordi hun er søster av en dronning og datter av en annen. Prinsessen lever i dag et fredelig familieliv og nyter tilværelsen efter årevis med skrantende foreldre, som endelig fikk fred i 2004.

I aften kommer de tre damer - Hildegunn, Jarlfrid samt Turid - på besøk i villaen. Naboen samt en kamerat av han stikker også innom, men de kommer først rundt klokken 22 fordi de skal se på noe sport over hos han først. Jeg ba damene vente til klokken halv ni, slik at mor og jeg får god tid til å slappe av først. Såpass skylder jeg min mor, som ikke orker så meget mas og tjas lenger nu i sitt 89. år. Jeg får vel også tenke på å komme meg i butikken snart siden jeg skal steke indrefilet og ordne tilbehør til snart. Det er ikke så meget nytt å berette fra Eiganes uansett. En god aften bedes og man hilser spesielt til "Oldboy1944", "Over There" samt til de herrer fra "Åpen post" som måtte følge med i galskapen fra kulissene. Dere quinder som måtte lese dagboken settes også pris på!

Ydmykt, Toril.

1 kommentar:

Harry Homstad sa...

Skøy å se at Rød mikstur blir nevnt i et blogg innlegg! Det bli kastet for lite glans over rulletobakk, løs snus, Oliver twist, og sist men ikke minst min personlige favoritt: Red man tyggetobakk som stadig får svakere markedsandel i Norge.

Håper du kan skinne litt mer lys på disse gamle gode kvalitetsproduktene i dine framtidige innlegg.

Jeg jobber for tiden med å starte et korstog for Tidemanns produkter her i Norge, og kommer ikke til å gi meg før Marlboro har blitt eskortert ut fra landet med sine cowboy hatter og formildende filter.

pfft Filter!
Man kjøper ikke en flaske brus og vanner ut den heller...

Håper du tar dette til eftertanke og blir med meg å kjemper robuste slag mot ett ferdigrullet imperium av moguler fra USA, som inntar våre landegrenser i ens æren for å destruere vår lokale, og kvalitetsbeviste kjøpmann Tidemann.

Erbødig
Harry Homstad

Site Meter