onsdag 13. februar 2008

Sliten efter arbeidsdagen

Lesere!

Nu sitter jeg og slapper av efter en lang dag i lærergjerningen. I tillegg fikk jeg problemer med magen efter å ha kastet innpå en fiskegrateng til middag, så jeg går litt til og fra klosettet her nu. Tok meg nettopp en link samt et glass med nycovann, så får jeg se om det blir en bedring efterhvert. Kanskje det var noe galt med maten. Ikke vet jeg. Får i alle fall holde meg unna sterkere saker inntil videre.

Jeg vil benytte anledningen til å gratulere tre kongelige personer som fyller år i disse tider. Prinsesse Astrid, fru Ferner, gratuleres med sine 76 år. I Nederland har dronning Beatrix nylig rundet 70 år og feiret med et kalas av de sjeldne. Hennes søster, prinsesse Margriet, ble 65. Søstrene deltok blant annet på en matine sammen og begivenheten ble behørlig omtalt i nederlandske medier. Den nederlandske dronningen er en meget sprek 70-åring, men så ble da også hennes foreldre 93 og 94 år gamle før de vandret hen i 2004. Gratulerer så meget! Når de nederlandske dronningene runder magiske 70 pleier de jmf. tradisjonen å nærme seg den tid da de abdiserer til fordel for den yngre generasjonen, men hvorvidt Koningin Beatrix, som hun kalles der nede, har konkrete planer for en abdikasjon, vites ennu ei. Hennes mor var 71 da hun trakk seg tilbake, mens mormoren var 68 da hun i 1948 overlot roret til Beatrix' mor, Juliana. De fleste i slekten blir eldgamle. Mormoren gikk i sitt 83. år da hun døde, mens farmoren (tyskfødte baronesse Armgard) nærmet seg de 88 da hun gikk bort på begynnelsen av 70-tallet. Dronningens grandgrandtante (moster av mormoren) døde så sent som i 1961.

I Minnesota har Catherine Hagel - født høsten 1894 - nu blitt statens eldste noen sinne og er bare halvannet år yngre en verdens eldste person. Får å gjøre det hele ennu mer eksepsjonelt: Den forrige rekorden i Minnesota (satt 2002) var det hennes egen svigerinne, Delvina Dahlheimer, som hadde. Vi har med andre ord her å gjøre med en meget seiglivet slekt. Delvina var 113 da hun døde og gift med Catherines bror, Philip. Catherine og Philips far var 95 år da han døde på 50-tallet. Enkefru Hagels eldste datter er 89 og sprek som få! Delvina og Philips to døtre arvet dessverre ikke den sterke Dahlheimer-helsen. Den ene døde i 1995, 83 år gammel, mens den eldste nærmet seg 93 da hun døde i 2003. Bilde av 113-åringen med 89-årig datter finnes her:
Http://health.groups.yahoo.com/group/worlds_oldest_people/

I aften akter jeg å slappe av og la skolearbeid forbli nettopp det, dog uten å sende det en eneste tanke. På fredag er det forresten ikke vanlig skole. Da arrangerer vi skole-karneval med underholdning fra scenen, servering av god mat samt diverse ute- og inne aktiviteter for de hersens elevene. Rektor mener ungdommen har godt av en avveksling fra den vanlige skolehverdagen, noe jeg er ganske enig i. Jeg har dog sagt i fra om at jeg ei akter på kle meg ut i det hele tatt. Den slags er for ungdommen. Jeg har dessuten bare 1/2 dag på fredager, og kommer til å forlate "festlighetene" efter lunsj, med mindre det blir meget behov for meg.

Det er fint vær i byen for tiden med solskinn og temperaturer mellom to og 5 varmegrader. Jeg håper det holder seg slik i alle fall til Hildegunns kalas er vel overstått. En god aften bedes fra Eiganes.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter