onsdag 6. februar 2008

Undervisningen krever sin quinde

God aften, nu midt i uken!

I dag har det vært meget å ta fatt i på skolen. Jeg hadde 5 undervisningtimer, i tillegg hadde jeg en del papirarbeid som jeg måtte få unna. Vi holder på med tekster på svensk og dansk i norskklassen min, og i heimkunnskapstimene var det gjærbakst som sto på planen. Da undervisningen var over tok jeg fatt på resten av arbeisdagen, som varte til klokken var nesten 15.30. Sekjsonslederen ved skolen, som har hatt ansvaret for fremmedspråk (dvs. engelsk, tysk og fransk), er sykemeldt i tre uker nu, og jeg har takket ja til å være stedfortreder inntil vedkommende kommer tilbake mot slutten av måneden. Det blir ikke noe mer undervisning på meg, altså, men jeg må være med på et ekstra møte denne måneden samt sørge for at de papirer, som ankommer den seksjonen blir sett gjennom og evt. besvart. Jeg måtte hjelpe en kollega i norskfaget i dag med å se igjennom lærerveiledningen fordi denne skilte seg såpass ut i fra det som hadde blitt undervist på universitetet at det var noe forvirring rundt noen grammatiske termer. Dog håper jeg at jeg klarte å forklare den rette måten å bruke disse termene på, for hvis læreren selv er forvirret da kan man ikke annet vente av elevene heller.

Til uken skal vi gå gjennom noen relativt enkle regler i grammatikk i klassen min. Blant annet har jeg sett at enkelte sliter med å forstå f.eks. hvorfor det heter "å komme" i infinitiv, mens det heter "kom!" i imperativ. Mange later til å ville skrive "amm!" (å amme) og "komm!" (å komme), noe som naturligvis blir feil efter dagens regler, selv om det kanskje er ulogisk på sin måte.

Da jeg kom hjem laget jeg joikakaker, kokte poteter og varmet opp en pakke surkål til mor og meg, med andre ord disket jeg opp et virkelig herremåltid for oss på kjøkkenbordet. Jeg tok meg bryet og serverte en enkel dessert til kaffen også, sjokoladepudding med vaniljesaus. Det er hyggelig å kunne kose seg rundt kjøkkenbordet fra tid til annen. Jeg får av og til dårlig samvittighet over at mor sitter så meget alene på dagtid, men på den annen side ser hun godt ut for tiden og har lagt på seg en kilo siden hun var på vekten i januar. Jeg prøver heller å ta av noen kilo, for tiden veier jeg 79,5, som er en kjempeforbedring. I 2002 veide jeg innpå 100 kilo. Målet er å stabilisere vekten rundt 75-77 kilo. Jeg skal ta meg en spasertur før jeg legger meg i aften, alle småturer forbrenner noen kalorier. Noen slank figur vil jeg aldri få, men så er jeg da også bare 1,60 cm høy.

Vi har fremdeles ustabilt vintervær med regn- og haglbyger om hverandre. Heldigvis har det ikke blåst så meget i dag. Jeg er forøvrig spent på værmeldingen for helgen, så jeg må sørge for å få med meg den i aften. Det er lite stas å ankomme fredagens festligheter på sjøhusene våt som en kråke. Ellers skal jeg kose meg med en velfortjent eggelikør nu samt en sigarett. En god aften bedes eder alle fra Eiganes i Stavanger.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter