torsdag 20. mars 2008

Det snør det snør, tiddeli bom

Det er det det gjør, tiddeli bom... Ja, nu laver det ned her oppe på beste Eiganes og man kan bare gjette seg til de mengder som nu måtte komme der oppe på påskefjellet. I Sirdal skal efter planen Forsberg-rennet gå av stabelen i dag, men jeg ser på internett-utgaven av Rogalands Avis at det nu snør tett der oppe og Røde Kors har 22 personer i sving, alle klare til dyst om noen skulle gå seg vill i snøkavet eller bli tatt av ras. Graderstokken ute på altanen viste en knapp varmegrad da jeg sjekket klokken 12.45 i dag, jeg ser også at snøen legger seg i hagen her, men at den fremdeles ikke legger seg ute i gaten utenfor villaen.

I dag har Bente og jeg tenkt å holde oss innendørs og nyte freden og roen i villaen sammen med mor. Dessuten har Bente stullet og stellet med mor i dag, så nu er hun så fin på håret som sjelden før, også har Bente filt neglene hennes og fått henne til å ta på seg en flott kjole. Bente er den flotteste av oss 4 søstrene, alltid stilig antrukket og opptatt av at de klærne hun går i er rene og pene. Man skulle ikke tro hun var 57 år. Vi har funnet ut av vi lager middag og spiser i 17-tiden, bare vi tre, også ber vi naboen over på kaffe til klokken 19.00. Det er godt å få noen timer alene også. Min sønn har tatt med seg sin forlovede på en tur til Bergen i formiddag og kommer ned igjen først en gang i morgen. Da har han lovet å være hjemme frem til de flyr tilbake til Tyskland lørdag eftermiddag. Bente smurte på 6 knekkebrød med ost og salami, som de fikk med seg i niste før de forlot oss i formiddag. Jeg kan nesten ikke tro at min sønn er 38 år nu. Hans utkårede rundet de 31 i januar en gang. Mon tro om de har tenkt å gjøre meg til bestemor før de blir for gamle, det hadde gjort seg, altså. De andre barnebarna mine ser jeg uansett aldri, noe som fra tid til annen volder meg meget sorg.

Bente har lånt med seg en spennende bok til meg fra Oslo også, en biografi om den norsk-kanadiske Herman Smith-Johannsen, som døde i 1987, 111 år gammel. Hun har nok fått med seg min store interesse for super-hundreåringer, den alltid like årvåkne Bente. Boken er skrevet av en som kjente herren meget godt, nemlig datteren Alice Johannsen (1911-1992).
Man har naturligvis allerede undersøkt denne herrens slekt og funnet ut at hans gode gener kom fra besteforeldrene på morsiden, som ble 88 og 86 år. Hans mor ble 84, mens faren ble 70.

Bente har også tatt med et par bøker hun har tenkt å begynne og lese i dag, en roman av Bertel Bergström samt en roman av Unni Lindell, som heter Drømmefangeren. Det ligger med andre ord an til en eftermiddag og aften viet litteraturen og den sjelelig fred. Det får holde for i dag, med hilsener fra villaen. Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter