mandag 24. mars 2008

Fyldig rapport fra helgens festligheter på Sting

God annen påskedag og signe været!

Dette blir fortrinnvis en rapport fra helgens ville herjinger i villaen og på Sting, så sarte sjeler (les: medlemmer av avholdsbevegelsen) frabes å lese innholdet. Skål!

Frøken Hildegunn ankom villaen klokken 20.41 lørdag aften, bare minutter før min skallede nabo ankom med en uåpnet helflaske av den beste sort konjakk. Frøkenen medbrakte 12 flasker Tou-pils i en bærepose fra Prix og ble kjørt opp av datteren. Sissel og Kjell, Bente, mor og jeg satt da og så på fjernsynet med kaffe på kannen og kaker på bordet, men Sissel og jeg hadde akkurat rukkert å smake på hvert vårt glass med eggelikør, så slik sett var vi i gang med inntaket av alkohol. Kjell, som er 56, håndhilste både på naboen og Hildegunn, men resten av damene nøyde seg med å hilse verbalt, da de alle ved diverse tidligere anledninger hadde påtruffet hverandre. Vi så på Tv2-nyhetene frem til omkring 15-20 minutter over ni før vi slo av fjernsynet og satte på musikk. Mor og Bente ble sittende til klokken nærmet seg ti før de trakk seg tilbake til kjøkkenet. Bente stakk forøvrig innom igjen en stund efter mor fant sengen i halv elleve-tiden, men holdt seg langt unna det sterke.

Sissel, Kjell og jeg blandet ut hjemmebrenten, som Sissel hadde med, i kaffe eller light-brus og nøt efterhvert ganske så sterke blandinger fra koppene. Jeg merket hvor meget jeg har savnet hjemmebrent, så jeg skal se til å få satt en dunk med sats nu over påske hvis naboen har helse til å hjelpe til. Stemningen ble fort stigende i stuen, men ikke verre enn at Bente også satt med oss til nærmere halv tolv, før hun gikk opp for å lese. Kjell er glad i brennevin, faktisk drikker han all slags sprit, i følge han selv, men han er ikke så meget glad i å gå ut på byen hvor alskens drukkenbolter og bråkete ungdommer vanker. Derfor sa han relativt tidlig i fra om at han kom til å bli sittende igjen i villaen for å se på fjernsynet når vi andre gikk ut på byen, og for ikke å forlate han for lenge ble vi sittende til klokken var omkring halv ett før vi reiste nedover i retning sentrum. Heldigvis hadde jeg hatt tankene såpass med meg at jeg hadde sørget for å bestille en drosje lenge før den skulle hente oss, slik at jeg slapp å sitte evigheter i ventekø rundt midnatt, som jo er den mest hektiske tiden av døgnet.

Vi fikk drosjen til å sette oss av ved torget, betalte de 93 kronene og marsjerte med bestemte skritt i retning Sting, det nærmeste Stavanger kommer et skeivt utested, kanskje med unntak av Røde sjøhus, da, de fredagene hvor Llh styrer showet. Da vi ankom Sting - altså Sissel, Hildegunn, naboen og jeg - kunne jeg raskt konstatere at det var mer liv der denne gangen enn det var sist vi var der, da folk først kom lenge efter ett. Da vi ankom på lørdag var klokken kanskje nærmere kvart på ett. Vi fikk dog gode sitteplasser ved et bord, vis-a-vis baren, og kunne følge med på hvem som kom og gikk, med dertilhørende kommentarer. Ved siden av oss satt det en gjeng med 20-30 år gamle homofile menn, hvorav Hildegunn og jeg gjenkjente to av disse fra tidligere festligheter. De presenterte seg alle, men jeg husker bare navnet på tre av de kanskje 7-8 personene, Kristian, Tommy og Steffen. Mon tro om en av de unge herrene kalte seg Eirik, men som naboen sa så er jo Eirik et meget vanlig navn på homofile gutter og menn for tiden, så man kan aldri vite.

Først gikk jeg til baren og kjøpte to glass vin til Sissel og meg, før naboen så gikk og kjøpte to glass øl, et til seg selv og et til frøken Hildegunn, som ganske så snart spottet en viril, ung quinde på en barkrakk og forsvant bort for å sjekke alle eventualiteter. Selv kom vi andre i snakk med en lesbisk quinde i 40-årene, som kunne informere oss alle om at hun syns det var lite folk å se nu i forhold til da hun sist gang hadde vært der, som visstnok var for mange år siden. En annen quinde, hun ikledd svart skinnjakke med obligatorisk lesbe-hårsveis, drev også og lusket frem og tilbake foran bordet vårt, dog uten å ta kontakt. Til slutt vinket vi henne bort og dermed fikk vi oss en ny venninne for natten. Hun var ganske så hyggelig, men litt for opptatt av å se seg omkring efter noen flere å bli kjent med, altså noget desperat i mine øyne. Hildegunn dukket forresten opp igjen ved bordet (rundt klokken halv to/kvart på to) og serverte oss den saftige historien fra dametoalettet i annen etasje, en historie jeg skal la være å referere i min dannede dagbok. La oss bare si 1-0 til Hildegunn.

I sofagruppen innerst i lokalet satt det også en gjeng med flotte ungjenter, ja ingen av dem kunne være over 25 år. Hadde det ikke vært for at det også satt en 3-4 gutter i nærheten av disse flotte jentene og sørget for at alle plassene var tatt, så hadde jeg sporenstreks satt meg ned for å bli kjent med dem. Dog fikk jeg ropt til en av jentene - i det hun passerte barområdet - at hun var flott å se på. Sissel anmodet om moderasjon, så efter dette holdt jeg stort sett munn og satt utelukkende i ro ved bordet sammen med resten av gjengen, dog med unntak av et besøk på toalettet i annen etasje. En herremann med svarte skinnklær så også ut til å hygge seg i området mellom bordene ved vinduet og baren og lagde meget liv. Jeg observerte en bekjent av Oldboy1944 da jeg var på trammen for å ta meg en sigarett i to-tiden, men noen "Over There" var det ikke å se. I etasjen under oss var det forresten electronica-fest og vi så ganske mange merkelige gjester komme og gå derfra også. Hildegunns fiende nummer en glimret ved sitt fravære, da ble det ei heller krig.

En herremann med bart samt en skallet mann drev også hvileløst omkring de forskjellige bordene, åpenbart på jakt efter ungkjøtt, men ingen av dem lot til å ha hellet med seg. Også dukket naturligvis en viss herremann med sansen for det våte kyss opp, noe som fikk min arme nabo til å skjelve i buksene fordi han synes denne herren (et sted i 50-årene) blir for meget av det gode. Et kvinnfolk rundt 40-45 år lagde også liv mot slutten av festlighetene. Først mistet hun et glass med øl i gulvet rett ved siden av bordet vårt, og når vel latteren så hadde roet seg efter det opptrinnet, klarte hun å miste balansen og gå rett i gulvet med et brak. De unge herrer ved nabobordet vekselsvis lo høylytt og humret med ansiktene delvis skjult bak hendene sine; ikke var vi særlig bedre vi andre heller, for underholdning av dette slaget er alltid festlig når man er bedukket. Dog, alt har sin ende, og for oss kom den klokken halv tre. Vi forlot lokalene med stil og kunne på veien hjem konstatere at det hadde vært et par meget hyggelige timer i skeivt selskap.

Vel hjemme i villaen, efter 15-20 minutter til fots, fortsatte vi å innta sterkere saker, men allerede et sted mellom halv 4 og 4 ble jeg plutselig noget ør og begynte å kjenne hodepinen sette inn, så jeg annonserte at jeg følte for å trekke meg ydmykt tilbake, hvorpå de andre også ville avslutte dagens herjinger. Et kvarter eller deromkring senere ble Hildegunn hentet av en drosje mens naboen ruslet hjem samtidig med det. Sissel ble igjen nede og ryddet opp litt i stuen før hun la seg, men jeg gikk rett til sengs efter å ha kastet innpå en dispril i et glass med vann. Zzz...

Jeg led av ille hodepine til klokken passerte to i går eftermiddag, men efter meget styr klarte vi da å få lagd en real middag før Anne-Grethe (uten ektemannen) kom klokken 18. Mor og vi 4 søstrene nøt noen hyggelige timer i går aften før yngdstemann måtte hjem igjen noe før ti. I morges gikk det hektisk for seg. Bente skulle sitte på med Sissel og Kjell til østlandet og de forlot villaen klokken elleve. Før de reiste nøt vi en god frukost samt kaffe og kaker. Vi sto opp halv ni alle som en, bortsett fra mor som sikkert hadde vært oppe siden lenge før åtte. I alle fall er mor og jeg nu atter alene i villaen, men det har vært en meget hyggelig påskehøytid denne gangen. Skål for det!

I går aften kom det forresten 10-15 cm med snø og førte til kaotiske tilstander i fylket vårt. I dag er det omkring 0 grader og sol. Nu skal jeg legge meg nedpå en times tid før det blir tid for middagsmat, denne gangen tomatsuppe med rundstykker til. Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter