onsdag 19. mars 2008

Kaffeslabberas i villaen i eftermiddag

God eftermiddag!

Nu sitter jeg oppe i annen etasje og slapper av med et glass eggelikør efter en begivenhetsrik dag. Bente har tatt med seg mor ut for å spasere seg en aldri så liten runde på gravlunden, så nu tar jeg meg tid til en halvtime ved computeren for å slappe av. Bente og jeg var i butikken i 11-tiden og handlet inn matvarer for omkring 500 kroner, slik at vi skal være godt skodd for de første rød dagene i påsken. Først gikk vi innom Straensenteret og kjøpte inn et par flasker vin før ferden gikk til Prix for innkjøp av det vi kom på i farten. Da vi kom hjem igjen litt før 12 nøt vi en god, dog sen frukost sammen med mor. Da vi sto opp i morges (rundt 9) ble det nemlig til at vi bare tok kaffe og kaker, og den slags gir ikke meget energi, kan man vel si.

Klokken 14.30 kom professorinden samt Tove Johs-Castell på kaffebesøk. Bente og jeg serverte kringlestykker, påsmurte rundstykker og svart kaffe i koppene. Det var litt av en lærd forsamling som satt rundt kaffebordet et par timers tid da altså: en adjunkt, to lektorer, en lærerinde samt en professorinde. Tove hadde lovet å komme innom fordi hun reiser ned til hytten for resten av påskeferien i morgen formiddag. Professorinden skal tilbringe hele høytiden på Jæren, men vi har allerede avtalt at hun er velkommen tilbake til villaen for et lite kalas på lørdag efter at min søster Sissel også har ankommet.

Man konverserte meget om slekters gang, alderdommen, familie, lærergjerningen og lignende temaer rundt kaffebordet nu i dag. Margaret kunne fortelle at nesten alle hennes slektninger lever usedvanlig lange liv. Hennes bestemor var 100 år og sprek som få da hun døde uventet i 1980 og bestefaren var 86 da han døde av lungebetennelse etter å ha falt i en kald bekk vinterstid. Hennes mor, som også er med ned til Jæren i påsken, er 95 år gammel og steller seg selv i hjemmet. Hun klarer å gå ved hjelp av en stokk og er helt klar i toppen. Hennes far, som var overlege, ble bare 68, men hans mor igjen ble 84. Kun farfaren døde tidlig, 55 år gammel, som følge av kreft. Bestemorens søster ble visstnok 108 og har en sønn på 97 i dag som steller seg selv i en trygdebolig. Skål for det!

For en liten stund siden var forresten naboen på telefonen og humret godt over at vannfontenen i Breiavannet, eller Bredevannet som man helst skal si her oppe på Eiganes, hadde streiket i dag fordi noen hadde fiklet med silen som skal sørge for at løv og annet rask ikke blir sugd inn i anlegget. Også kunne han berette at en eller annen stakkar hadde havnet i uføret i nærheten av Shell-stasjonen på Vestre Platå. Bilens eksospotte hadde rett og slett falt av midt i veibanen, noe som førte til en aldri så liten trafikkork, dog var det heldigvis ingen rushtrafikk nu siden sikkert 1/3 av byens befolkning har evakuert opp til påskefjellet, og godt er nu det, vil jeg tro. Da vet man i alle fall at idiotene er trygt forvart langt unna byen. Et av ekteparene i gaten her ser også ut til å ha forlatt sin ringe villa, og visst jeg ikke husker aldeles feil så har disse en hytte oppe i Ryfylket et eller annet sted. Jeg forstår egentlig ikke hva som er så gjevt med å dra opp på fjellet så fort det nærmer seg Skjærtorsdag. Det er da til og med spådd sludd-byger og vind her i byen mot helgen, og da blir det sikkert snøstorm oppe på fjellet, vil jeg anta. På fredag skal det blir rundt 0 grader her i byen, så det kan bli riktig så ruskete om nedbøren kommer som annet enn regn. Takke seg til hyggen rundt parafinkaminen i stuen med svart kaffe og likør her i villaen!

I dagens Stavanger-aviser kunne man, til stor glede, lese at dronning Margrethe II av Danmark ankommer byen i midten av neste måned for å beære en arkeologisk utstilling med sitt nærvær. Dog skal besøket være av privat karakter, så pressen anmodes om å holde avstand. Den lærde quinde akter dog å beære den samme utstillingen med sitt nærvær på eksakt samme dag, helt tilfeldig og det med kameraet i håndvesken. Det hadde vært morsomt om man fikk et glimt av dronningen, som fyller 68 samme uke som hun er her i byen. Man gleder seg ellers til å besøke den nederlandske prinsesse Irene noget senere utpå forsommeren.

På lørdag har jeg lyst til å ta med Margaret og Sissel en tur på Sting, slik at de får oppleve utelivets gleder hvor jeg så mang en gang har hatt det gøy de siste 10-12 år... Kanskje dukker frøken Hildegunn m.fl. også opp, men det krydrer bare festlighetene ennu mer. Nu avslutter jeg for i aften, med de beste ønsker for påskehøytiden.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter