tirsdag 4. mars 2008

Konsert, møte med norskseksjonen samt quinde i brann...

God aften, nu på denne iskalde tirsdags aftenen. Graderstokken viser 0, det snør og en iskald vind fra nord beærer oss med små hilsener fra Arktisk. Selv sitter jeg innendørs og fyrer for full musikk. Jeg måtte tenne på parafinkaminen i stuen i eftermiddag, selv om mor hadde kastet innpå noen ganske så reale bjørkekubber i jøtulen på kjøkkenet. I koppen har jeg varm kaffe med en en liten skvett konjakk oppi. Skål!

I går hadde jeg den store ære av å bli invitert med på utendørs konsert på torvet her i byen. Frøken Hildegunn fikk med seg nedover både den skallede naboen og meg selv. Før konserten begynte klokken 18.00 nøt vi en bedre middag på Akropolis, en flott, gresk restaurant her i byen. Konserten ble arrangert i regi av Kreftforeningen og P4. Programlederene var Silje Stang samt en eller annen (for meg) ukjent herremann i 30-årene. På scenen sto Allejandro Fuentes, Venke Knutson, Glen (som vant Idol 07) samt Surferosa, eller hvordan man nu skriver alle disse moderne navnene. Konserten varte i halvannen time og Kreftforeningens generalsekretær samt noen mindre morsomme herrer fra en eller annen norsk film var også innom scenen en tur, det samme var Åge Sten Nilsen, som vant Grand Prix med denne glam-rock-låten sin for få år siden. Selv om man ble kald mot slutten var det en festlig opplevelse og det var sikkert over 5000 på torvet. På veien hjem kjøpte vi med oss litt kaker til kaffen og hygget oss videre i villaen en times tid.

Ellers har jeg undervist for fullt igjen, både i går og i dag. I dag holdt jeg også møte med skolens 7 andre norsklærere, som seg hør og bør når man leder en fagseksjon. Jeg tok opp de ting jeg tidligere har vært inne på i dagboken, rettet opp tentamensdatoer, skrev ned innspill på svakheter ved undervisningsmateriell osv. Det er meget å holde styr på, men møtet var unnagjort på 50 minutter, og takk for det.

Som man ser av overskriften ble det dramatisk ved domkirken i aften da en quinde eller jente (kildene sier forskjellige ting) tok fyr efter en eksplosjon. Ikke vet jeg hva som egentlig har foregått og mer kommer vel frem utover aftenen; i alle fall drev man og øvde på et skuespill der nede mot Bredevannet, da et eller annet gikk galt med et bål. Det skulle ikke forundre meg om noen kastet på bensin på bålet for å få en skikkelig flamme. Det er nok toskenskap i verden. Det skal visst ikke være snakk om livstruende skader, heldigvis.

Da er det roligere forhold i villaen i aften. Klokken er bare ni, men mor har allerede tatt kvelden inne på kammerset og jeg sitter og gjesper for meg selv her oppe i annen etasje. Det blir nok sengen på meg også innen klokken runder ti. Jeg tok meg et knekkebrød med litt smør og en sild på samt et glass kulturmelk rundt halv ni. Det får være dagens kveldsmat. Til frukost var jeg dog meget sunn i dag og spiste et knekkebrød med bare smør på, drakk et glass lettmelk, tok en tranpille og en halv gulrot. Man lever ikke på hjemmebrent hele tiden, det skal vites.

God natt! Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter