torsdag 13. mars 2008

Kortfattet rapport fra Stavanger

God eftermiddag nu i disse hektiske tider!

Man har fremdeles såpass meget å gjøre av plikter i skoleverket at dagene blir lange. I går hadde jeg rett og slett ikke energi til å forfatte et innlegg i dagboken, men i dag tar jeg meg tid til et aldri så lite et. Skoledagen har bydd på vikartimer også i dag. To kolleger av meg er fremdeles syke, dessuten er det en del papirarbeide som må gjøres nu for tiden, uten at jeg skal gå i detaljer. Jeg var hjemme igjen litt før 15.30 i dag og ankom skolen omkring klokken 08.00 i morges. Nu har mor og jeg spist en enkel middag, grønnsakssuppe fra pose med saft til.

Jeg kom over nok en festlig artikkel fra 1918 i dag; det har seg nemlig slik at Rogalands avis presenterer en 90 år gammel artikkel i hver utgave nu. Morsomt er det i alle fall!
"En fræk fyr. Ved 12-tiden inat blev betjeningen ved Matstova opmerksom paa, at en vindusrute blev knust og at en fremmed person kort efter kom ind paa kjøkkenet hvor han bad om mat. Politiet blev saa varslet og anholdt mannen, som viste sig tidligere at være staffet for innbruddstyveri i Kristiania". Uorden i bybildet er med andre ord intet nytt.

Ellers har jeg nok et innlegg på trykk selv også i dagens utgave, og saken er nok en gang striden om skjenketidene i byen, som ganske snart skal behandles i bystyret. Jeg skriver følgende: "I et leserbrev mandag later det til at Aps Reme tror det blir det reneste ville vesten der nede i sentrum hvis man får lov til å nyte det sterke efter 01.00 på natten. Maken til skremselspropaganda og svartmaling skal man lete lenge efter. Den slags tar jeg ei seriøst!". Man forstår det, at på mandag skrev Ap-politikeren Reme et meget strikt innlegg til fordel for strenge regler angående skjenking her i byen, noe en festens quinde naturligvis sporenstreks må reagere på. Siste ord er dog neppe sagt. Det er morsomt at man faktisk får all slags rare tilsvar på disse innleggene, både støttende og motsatt. Ingen skal i alle fall påstå at jeg ei tar del i den daglige debatt.

I går aften hadde jeg en meget hyggelig telefonsamtale med Margaret, som nu er vel tilbake på østlandet. Hun ymtet forsiktig frempå at det kunne vært hyggelig med en kaffekopp eller to i løpet av påsken, men hvorvidt en av oss får anledning til å bevege seg over fjellene får tiden vise. I aften skal mor og jeg stryke og brette sammen klesvasken, som mor har vasket i løpet av dagen. Forøvrig skal jeg prøve å få slappet litt av også, men dessverre har jeg ennu noen forberedelser igjen til morgendagen, som muligens tar en times tid. Heldigvis er det ganske bra vær i dag, til og med glimt av sol, så det så. Det får holde for nu.

Man ønsker sine lesere en god aften.

Ps: De beste ønsker til prinsesse Märtha Louise (36) og hennes ektemann i anledning dagens offentliggjøring av graviditet nummer tre. Tør vi håpe på en Ari jr. denne gangen? Skål!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter