fredag 7. mars 2008

Meget styr på skolen

God eftermiddag, ærede lesere av min ringe dagbok!

Her sitter jeg da og nyter en kopp med oppspritet salviete, et første forsøk på å oppnå den sinnstilstand som kreves av en quinde for å overleve et drikkegilde hos frøken Hildegunn. Skål for det!

Ellers har man hatt meget å stri med på skolen i dag. To av mine kolleger var på kurs i dag, i tillegg var ytterligere to kolleger borte grunnet sykdom. Selv måtte jeg steppe inn og ta full dag i dag, dvs. at jeg tok en dobbelttime i engelsk samt en naturfagtime for de som ikke var tilstede. Resten av dagen hadde jeg nok med mine egne timer, for å si det mildt. Jeg hadde håpet å kunne begynne så smått med retting av skriftlig-muntlig prøven norsklassen min hadde i går, men de planene ble det naturlig nok ikke noe av på slik en travel dag. Min skallede nabo tok også en vikartime, men reiste hjem for å hvile ut til aftenens LLH-fest rundt halv to. Det er forøvrig noget misnøye i kollegiet for tiden fordi skolens lektorat, dvs. en gruppe lektorer, mener de skal ha rett på både høyere lønn og en ekstra fritime i måneden til planlegging og retting av undervisningsrelatert arbeid. De har også blandet inn Lektorlaget, som er fagorganisasjonen for de som mener de er for gode for Utdanningforbundet. Det hele er latterlig og tåpelig da disse lektorene allerede har både høyere lønn og langt flere andre fordeler enn oss som er adjunkter og faglærere. Dessverre påstår de nu at de har en god sak med tanke på de signalene både LO (generelt) og Lektorlaget har sendt ut i forkant av vårens heftige lønnsoppgjør. Det kom faktisk en stakket stund til munnhuggeri under lunsjen i dag mellom en lektor og en kollega av meg, som er faglærer i forming. Selv synes jeg visse personer burde roe seg ned noen hakk - kanskje ta et kaldt bad - forøvrig lar jeg ikke slikt idioti gå særlig inn på meg.

Jeg har forøvrig æren av å ha et lite leserinnlegg på trykk på baksiden av dagens utgave av Rogalands avis. Skål for det! Der får diverse politikere og andre sitt pass påskrevet i striden omkring nye skjenketider i byen. Selv mener jeg det grenser til dårskap å skulle stenge alle alkoholkraner klokken ett. Skjenk til halv tre og la ungdommen og andre få utfolde seg i helgene, mener nu engang jeg. Skål for det!

Nu skal jeg legge meg nedpå en times tid for å bli uthvilt nok til å kunne beære aftenens LLH-fest med mitt nærvær. En god aften bedes her fra Eiganes. Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter