torsdag 27. mars 2008

Nok en arbeidsdag er vel i havn

Velkommen til nok et innlegg i bloggen!

I dag måtte jeg også vikariere, men slapp unna med en eneste ekstratime for en kollega av meg i engelsk. Jeg savner tidvis selv å kunne undervise i engelsk, for det sluttet jeg med for noen år siden efter at jeg gikk ned fra full stilling og måtte bortprioritere enten norsk, heimkunnskap eller engelsk, og den gangen var det nok av engelsk-kyndige i kollegiet, så da ble det som det ble og med tiden har man også glemt bort en del av fagpensumet. Bjørg, som hun heter hun som jeg steppet inn for i dag, er dessuten meget dyktig i både engelsk og fransk, så hun gjør nok uansett en bedre jobb i fremmedspråk enn det jeg ville gjort. Jeg begynte med dialektlære i dag, dessuten hadde jeg tre timer med heimkunnskap, hvor vi bakte tre forskjellige typer krydderkake: Sirupkake, banankake og krydderkake. Mens kakene var i ovnen tok vi 20 minutter med teoretisk undervisning om kjøkkenhygiene og bakterier, før vi vasket opp efter baksten og til slutt nøt dagens vellykkede bakst.

Da jeg kom hjem stekte jeg pølser, som mor og jeg spiste med pose-potetmos til, en enkel middag kanskje, men det kreves ikke festkost hver dag her i gården. Jeg har også handlet inn til aftenens gjøremål i kjelleren. Naboen stikker innom klokken seks for å gi meg en hånd i prosessen med å sette satsen, noe som både tar tid og krever sin quinde og sin mann, derfor er det godt å være to personer når det skal foregå. Resultatet viser seg først om 2-3 uker, men det pleier å bli relativt bra til slutt, noe som kommer av at vi efterhvert har fått en god del erfaring med dette syslet, som forøvrig enkelte synes er noget gammeldags å drive med, men som jeg synes er en tradisjon verdt å holde på. Jeg lager bare til eget bruk, om noen skulle undre på det. Naboen holder seg stort sett unna det ferdige resultetet også, slik går det jo når man venner seg til det brune og synes alt annet smaker piss.

Frøken Hildegunn og vår felles venninne Turid har takket ja til å komme hit på lørdag for en hyggelig stund til god drikke, god musikk og godt selskap. Hildegunn har fått oppdraget med å informere Jarlfrid og evt. andre quinder som måtte ha lyst på en fest. Det er Hildegunn som har kjent Jarlfrid lengst, selv om også jeg nu ser på henne som en av de nærere venninner efter en del års bekjentskap. Jeg hører også rykter om at enkelte nu er lei av gaysir efter det siste stuntet med å forandre totalt på opplegget, også er det et par stykker som også savner de daglige rapportene fra villaen på Eiganes, og der kan jeg si at jeg håper ryktene nu går om at skriveriene for tiden er å finne her i denne blogg. Spre ordet!

Jeg merker at jeg har ikke all verdens å skrive om nu i dag, men det blir ofte slik når man arbeider, kommer hjem til middag og mor osv. Da skjer det ikke det helst store. Man kan jo nevne at det fremdeles ligger noe is og snø her og der, men i morgen er det spådd 6 varmegrader, vind og regn, så da forsvinner nok snøen for denne gangen og vi ser vel ei heller noe mer til snøen da før til senhøstes, vil jeg tro. Man skriver snart april, og da skal det være vår her i byen. Nu sitter jeg med en rød mikstur mens jeg skriver, også hører jeg på radioen i bakgrunnen. Koselig.

En god aften bedes eder alle! Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter