søndag 16. mars 2008

Referat fra nattens herjinger på byen

God søndag og vel hjem fra kirkekaffen!

Man har nok en vårlig dag her i byen med 6 varmegrader, solskinn og lett bris. Jeg sitter og nyter en kopp med salviete, efter å ha inntatt en kopp vann samt en dispril noget tidligere på eftermiddag. Det er aldri en kjedelig stund når mitt vorspiel vandrer ned til byen for å herje, og gårsdagens byrunde var intet unntak. Her følger et referat.

Gjestene ankom villaen omkring klokken 19.30 i går aften, som avtalt, med unntak av Jarlfrid som kom rundt 20.00. De tilstedeværende, forutenom mor og meg, var min skallede nabo, Hildegunn, også Jarlfrid, da, Turid samt sistnevntes venninne, Betty. Jeg serverte nystekte rundstykker med eggerøre, kjøttpålegg, hvitost, juice, kaffe og kaker til. Det hele lot til å falle i smak, for alle de 18 påsmurte rundstykkene forsvant fra fatet innen vi forlot villaen noget senere på aftenen. Efter maten og kakene var fordøyd ble det satt frem sterkere saker på bordet. Jeg drakk hammer-vodka i natt, dog kun en halvflaske, den som naboen hadde kjøpt med til meg samme dag. Hildegunn og frøken Kvam drakk øl, denne gangen faktisk fra boks. Turid og Betty hadde med seg en kartong med rødvin, men jeg fikk ikke tak i verken navnet eller nasjonaliteten på godsakene til frøknene fra Sandnes. Hva naboen nøt kan man vel gjette seg til, ikke sant?

Jeg gjorde et forsøk på å spille musikk fra andre artister enn den gjengse gjengen med røffe kvinns i går, blant annet satte jeg på en kassett med Sputnik fra 1990, en annen kassett med Lill Lindfors fra 80-tallen en gang samt en brenne-cd med diverse typisk homo-musikk ala Morten Abel, Abba, Gloria Gaynor, Shirley Poppin, Madonna og Bobbysocks. Min skallede nabo var til og med hjemom for å hente en cd med Mama Cass, en smellfeit, nu avdød sangerinne med noget suksess på 60-tallet. Vi satt dog ikke utelukkende og konverserte til musikken. En eller annen gang mellom 22 og 23 begynte vi å spille Geni, men det tok naboen og meg bare 40-45 minutter før vi hadde slått de andre langt ned i støvlene. Vi var to og to på lag, nemlig, og ingen slår en lektor og en adjunkt i geni - det bør vites. Tiden flyr i alle fall fort i godt lag for plutselig var klokken nesten 24 og det betydde at man måtte prøve å få rekvirert et par drosjer til villaen. Heldigvis kom jeg fort gjennom til den hersens sentralen denne gangen og en ventetid på 15 minutter for å få en maxi-taxi opp hit til Torfæusgaten, det er slett ikke dårlig midt under "helgerushet".

Da vi ankom torget, hvor vi ba den mørkhudede sjåføren om å kaste oss av, oppdaget vi at et par av utestedene ved kaien bød på uteservering, så selv om det var litt kaldt i luften fant vi ut at vi skulle ta oss hver vår øl i mørket før vi fant oss en real nattklubb. Det var en god del folk ved uteserveringen, dog er det ofte de uskolerte og mindre interessante personer som henger ved slike steder, så sier i alle fall erfaringen min efter 60 år på denne jord, og gårsdagens klientell var ikke noget unntak. Jeg tror ikke vi satt mer enn kanskje 20 minutter før vi ruslet videre og havnet på Backstage, et lokale hvor det var åpenbart ungdommen som dominerte, men den slags blir man jo bare viril av, og det er bare godt for en giktbrudden skrott. Hildegunn og Jarlfrid hadde ikke ro i skrotten i går og ville vandre videre, hvorefter vi andre også ble med, denne gangen med kurs for Beverly, men her var det så mange mennesker i de trange lokalene at vi bare kjøpte oss drikke en eneste gang før vi tenkte at vi kunne fortsette natten hjemme hos meg. Dog fant vi på at vi kunne gå en omvei forbi Sting for å se om det var et yrende homo- og lesbeliv i natten der oppe ved Valbergstårnet, og slik ble det til at vi ble stående utenfor Sting og ta oss noen sigaretter, mens naboen og Jarlfrid ruslet så vidt innenfor for å ta gjestene i nærmere øyesyn, men rapporten de avla kort tid derefter var såpass skuffende at planen om å fortsette i villaen ble enstemmig vedtatt. Da været var bra gikk vi hjemover slik at vi sparte noen kroner i utgifter til skyss. Betty forlot oss ved SAS-Atlantic, men den harde kjernen ankom villaen omkring halv tre, klar for aftenen og nattens tredje akt.

Til vår alles glede og overraskelse var det igjen meget rødvin på kartongen, så Turid skjenket oss alle opp til udannede høyder, igjen, dessuten hadde jeg en skvett med vodka igjen også, mens naboen naturligvis hadde en god del brunt brennevin på lur, det til glede for både han selv, meg og Jarlfrid. Nu ble drikkeleker et viktig stikkord og hva er vel mer morsomt enn "flasketuten peker på"? Den som fikk tuten mot seg måtte nevne en person vedkommende hadde prøvekjørt i sengehalmen, og jeg lo meget eftersom galskapen nådde stadig nye høyder fordi glemte hemmeligheter kom frem i stearinlyset igjen. Det kom flere gjester også, Ronny (29 år fra Klepp), Kristian (som har vært innom her før), en viss Alexander (18-20 år?) samt en jente rundt de 20. De påsto de var på vei hjem til en av herrene, men jeg tror nok de gamblet på at det var liv i villaen, dog ble det i alle fall liv i drikkeleken vår eftersom outingen av navn ble byttet ut med de reneste porno-stuntene utover natten og morgenkvisten. Naboen ble skamviril da Kristian og Ronny råklinte foran oss alle som en del av "flasketuten peker på" og ennu senere (nu var ikke jeg lenger med på tullet, altså!) skulle den som fikk flasketuten i sin retning ta hånden ned i buksen på personen til høyre for seg og onanere vedkommende i 10 sekunder. Slik en galskap, tenker ved eder som leser dette nu, men jeg mener bestemt man kan la ungdommen (og Hildegunn) herje i fred så lenge ingen skades. Turid og jeg synes det var ganske morsomt å se på Hildegunns mislykkede forsøk på å komme ned i buksene på ungjenten. Akk ja, slik gikk nu tiden og klokken ble 06.36 før sistemann forsvant ut av villaen, og det var Turid, som gikk bak naboen ut på trammen.

I dag sov jeg til klokken var nøyaktig 11.25 (man tittet på uret ved oppstandelse) og nøt en enkel frukost bestående av en appelsin samt et knekkebrød med smør på med rød saft til. Jeg har ellers også spist et kringlestykke i dag, men kjenner at det nu er på tide med fast føde igjen. Jeg får gå ned å se hva som finnes av matvarer i skapene. Bente kommer i aften omkring klokken 20.15.

God søndagsaften! Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter