lørdag 15. mars 2008

Uventet kaffebesøk i eftermiddag

Herrer og quinder av alle slag!

Tid for dagens innlegg i dagboken med siste nytt fra den ringe villa. Først noen ord om våren, for den er her nu for andre dag og fører med seg slik en nydelig stemning i hagen bak huset, blomstene har til og med så vidt tittet frem, i alle fall noen krokuser. I dag er det 5,5 varmegrader i skyggen, dog noget bedre i solen når den titter frem innimellom godværsskyene som kommer og går. Jeg har vært ute i hagen en times tid og rakt vekk noen kvister og diverse slags løv her og der, gravd litt i jorden og konversert med en nabo over gjerdet. Hun fortalte meg at hun hadde vært på Jæren i formiddag og der luktet det møkk hvor man enn snudde seg, så hun mente det ikke var et blivende sted for en quinde med villa på Eiganes, dog hadde hun et ærend hos en gartner der nede. Jeg må nok ta meg til å kjøpe inn noe til hagen jeg også, men å gjøre det allerede i mars måned ser jeg ikke vitsen med da det fort kan fryse på igjen, men hvis været blir bra mot midten av april kommer jeg nok til å gå til innkjøp av noen blomster og små buskevekster.

Min tidligere kollega og gode venninne, enkefru Tove Johs-Castell, dukket uventet opp mens jeg holdt på i hagen og fortalte meg at hun hadde fått innfallet om å besøke meg efter å ha gjort ferdig et par småærender nede i sentrum. Hyggelig! Jeg ba henne naturligvis inn og satte sporenstreks over kaffekjelen, fant frem kokmalt kaffe, småkaker og satte et stykke kringle til tining på en rist over en kokeplate. Mor kom også luskende frem fra kammerset da hun hørte at det var fremmedfolk på kjøkkenet og ble med på kaffeslabberaset. Heldigvis var hun dannet antrukket med stakk i dag, i motsetning til enkelte dager hvor hun aldri skifter fra morgenkåpen hun ofte går rundt i. Tove og mor kommer godt overens; det er egentlig fascinerende å studere den dynamikken som opptrår mellom en quinde på nærmere 90 og oss quinder i 60-årene. Ingen av oss er i ungdommen lenger, langt der i fra, men samtidig så er det et klart skille mellom en olding og to quinder i den alderen hvor man begynner å kjenne at helseplagene dukker opp. For en tenåring står jo en på 60 nærmest med den ene foten i graven - og ofte føler vi også at vi er utrangerte - men i selskap med en som er over 25 år eldre, føler man seg med ett noget mindre skrøpelig. Det er vel slik psykologien fungerer. Vi hadde i alle fall halvannen time med hyggelig slarv og småprat før Tove måtte sette kursen hjemover igjen.

Noe middagsmat har jeg ei styrt med i dag da jeg skal servere noe ekstra i forkant av aftenens kalas i stedet. Nu har også en venninne av Turid meldt seg på sammenkomsten, så det kan jo bli riktig så folksomt om det fortsetter med påmeldinger i siste liten. Heldigvis føler min skallede nabo seg noget bedre nu i dag, så han kommer han med, men han ville vurdere hvorvidt han føler seg klar for byen eller ei når den tid kommer. Vi andre skal ut å gjøre utestedene utrygge i aften, der hersker det ingen tvil. Telefonen ringte forresten rett før jeg skulle gå på internett også, og det var mormors snart 100-årige søster som ville ha tak i mor, så jeg fikk mor til å ta av røret inne på kammerset før jeg gikk opp. Det skulle ikke forundre meg om de fremdeles sitter og klager over alderdommen...

Dagens 90 år gamle avisartikkel: "Et svært spetakkel holdt en ung berused mann igaar eftermiddag på Kaffistova. Politiet blev budsendt og bragte den berusede under en del motstand i arrest". Jeg kan ikke annet enn å le av datidens problematikk... Skål!

Forøvrig har naboen vært på polet og kjøpt inn forsterkninger til aftenens drikkegilde, så nu er det i grunnen bare å vente på at festen setter igang! Riktignok gjenstår noen små forberedelser på kjøkkenet, men det tar bare en halvtimes tid.

En god aften bedes! Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter