onsdag 5. mars 2008

Uventet snøstorm satte byen ut av spill en stakket stund

God aften, godtfolk!

Som dagbokens ærede lesere forstår ble Stavanger rammet av uventet snøvær med sterk vind til i dag. Mens det var oppholdsvær og -1 grad fra morgenen av fikk vi et brått væromslag utpå eftermiddagen med til dels kraftig snøvær og sterk kuling (enkelte steder, visstnok med storm i kastene). Da jeg skulle bevege meg hjemover efter dagens plikter i skoleverket, omkring klokken 14.15, lå det snø selv i de trafikerte veier og vinden gjorde den korte turen til busstoppet meget ubehagelig og kåpen ble søkkende våt. Bussen var forøvrig 10 minutter forsinket og bedre ble det ei da bussen skled av veien i en rundkjøring på Tasta og kjørte seg fast med hjulene på den høyre siden delvis i den lille grøften. Det hele var ergerlig, selv om ingen ble skadet i elendigheten. Vi ble sittende i bussen noen minutter mens den stakkars sjåføren prøvde å få bussen opp på veien igjen, dog til ingen nytte. Alle som en måtte bevege seg ut i snøværet igjen og nu begynte snøen å gå over til sludd, så det var ikke noe hyggelig å stå utenfor bussen i 15 minutter mens vi ventet på neste buss. Paraplyen lå dessuten igjen hjemme. Da vi endelig kom oss på neste buss begynte det også å tetne seg til i trafikk-bildet fordi rushtrafikken så smått begynte.

Vel hjemme igjen, noget forsinket, fortalte jeg mor om elendigheten, som kunne informere meg om at det også hadde vært problemer i trafikken i området Åsen/Kristianlyst, hvor en varebil hadde kjørt seg fast på toppen av en eller annen bakke. Mor følger nemlig med på radioen på dagtid for å få tiden til å gå. Min skallede nabo reiste hjem efter halv dag i dag, så han kom seg sikkert hjem før snøen fikk lagt seg. Akkurat nu viser graderstokken to varmegrader, og jeg kan se at snøen i gaten utenfor her langt på vei har gått over til slaps. Dette er så forbannet typisk her i denne byen.

Man har i alle fall fått gjort en del fornuftig i løpet av skoledagen. Jeg hadde også en lang og hyggelig samtale med en kollega av meg, som kunne fortelle meg at hennes niese nylig hadde stått frem som lesbisk og at hun ikke visste om denne LLH-organisasjonen, hvorpå jeg fortalte at det skal være fest på sjøhusene denne fredagen og at hun så absolutt burde ta meg seg en bekjent og stikke innom. Selv skal jeg til Hildegunn før festen, hvor det visstnok er invitert en god gjeng med diverse lesber i alle aldre, i følge Hildegunn selv. Naboen skulle tenke på om han ville slå følge, sa han i dag, men om han velger ikke å komme til Saxemarken håper jeg i alle fall han kommer på selve festen. Det er sikkert andre vorspiel å gå på også, sa jeg til han. Hadde Oldboy1944 vært i byen kunne jeg anmodet han om å ta i mot naboen, men når det er sagt, så ordner han seg sikkert på egen hånd. Mannen er da 62 år.

I aften skal jeg gjøre en siste finpuss på norskprøven, som jeg skal plage den ene klassen min med i morgen. Det er viktig med norskprøver fra tid til annen for å finne ut om elevene faktisk leser pensum, eller om de gir en lang blanke i det hele. Tidvis virker det som om kunnskapen i klassen er noget varierende, det er dog ikke spesielt uvanlig på noen måte, man må bare sørge for at elevene kommer seg igjennom halvåret med ståkarakterer, så skal det nok gå bra for oss alle til slutt. Jeg er nok ikke helt i slaget igjen heller for jeg blir så trøtt om kveldene for tiden. I går gikk jeg til sengs rundt klokken ti, det samme kommer jeg nok til å gjøre i aften hvis jeg skal klare å være 99% opplagt til morgendagen. (100 % innsats kan men neppe kreve av en quinde i sitt 61. år). Det er også viktig å holde tritt med sovingen hvis jeg skal orke å holde koken ut i de lyse timer under fredagens drikkegilde. Skål for det!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter