lørdag 12. april 2008

Kalas for naboen i aften

God lørdag, alle sammen!

I dag leste jeg en fantastisk historie i en av nettavisene om 97-årige Reidar Tørmoen fra Oslo, som ukentlig tar turen til SATS på Storo i Oslo for å sykle på treningssykkel og løfte vekter. Her taler man altså om en 1911-modell, som fremdeles anno 2008 har energi til å trene, mens de fleste som er 25 år yngre har nok med å komme seg til og fra butikken for egen maskin. Herren, som ble enkemann i 1989, har verdens beste treningspartner ved sin side, som han sier, nemlig datteren Anne Lise Wahlund, som selv blir 75 år i år. Anne Lise sier at hun blir meget inspirert av faren og derfor ikke kan være noe dårligere enn han. De to har i flere år trent sammen en til to ganger i uken. Også barnebarnet i 40-årene og oldebarnet på 16 trener ved treningssenteret og begge på innrømme at familiens patriark er en særdeles stor kilde til inspirasjon. Reidar arbeidet forøvrig i politiet i årevis, men gikk av for aldersgrensen da hippietiden var på hell.

I dag ligger temperaturen på omkring 8 grader og forholdene er lettskyet med en viss fare for regnbyger. Dog titter faktisk solen i skrivende stund så vidt igjennom det fine skylaget, som ligger over siddis-land. Min søster Sissel telefonerte i går aften og der oppe på østlandet er man nu bekymret for at det kan bli en vårflom av de sjeldne. Fremdeles, nu snart midt i april, ligger det metervis med snø i fjellet og da hun telefonerte i går var det snøvær helt ned til 200 meter over havet, der hvor hun og Kjell har hus. Hvis snøen nu ikke snart begynner å smelte så kan det ende med en sjokksmelting i mai eller juni når varmen først kommer, og det med påfølgende storflom, som fort kan gjøre store skader langs elver og rundt Mjøsa. Skulle det skje at huset ble tatt av vannet før sommeren så åpner jeg naturligvis villaens dører for begge to, så ingen grunn til bekymring rundt hvorvidt det skal bli tak over hodet å få.

Mor og jeg nøt en tidlig middag klokken 15.00 dag, bestående av stekt lungemos, som vi nøt på lefse med noen stekte potetbiter til. Vi drakk melk til, efter min mening det eneste som er godt til denne retten. Snart skal vi ta oss en kopp kaffe med noe godt til, men så må jeg se til å få på plass det som skal ordnes til feiringen av naboens bursdag, som begynner klokken halv ni her i villaen. Dessuten har jeg ennu ikke vært og handlet inn til helgen, noe jeg har tenkt å gjøre rundt klokken 18, efter å ha drukket kaffe og tatt meg en halvtime på sofaen. Jeg skal også hjelpe mor med å kle henne opp til aftenens festligheter, som hun akter å stå løpet fullt ut på. Mor setter meget pris på naboen og de to kan holde samtalen gående uten meg i lange tider, men som regel bryter jeg inn med mitt sedvanlige vås om det ene eller det andre slik at mor ikke skal tale hull i hode på naboen med sitt snakk om gamle dager eller hva det nu måtte være hun fant det for godt å diskutere. Hun kan også lange ut mot regjeringen fra tid til annen, den gamle hykten. Jeg kan ikke annet enn å le...

Det får holde for i dag. Pliktene (les: aftenens inntak av det sterke og underholdning av gjestene) kaller, så det er bare å henge i for meg. Skål!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter