mandag 7. april 2008

Lærergjerningen samt huslige sysler

God aften!

Nok en dag ligger bak "fruen af Egenes", som en kalte meg nylig. Dagen har i grunnen gått fort, slik dagene gjør når man har meget å henge fingrene i. Klokken nærmer seg midnatt og sengetid, og jeg kjenner at jeg ikke har energi til et langt innlegg denne gangen, men noen ord om dagen skal jeg da alltids klare å få ned på "papiret".

Jeg hadde bare norskundervisning, og således ingen fullpakket dag i dag, som det blir når man har tre timer med ungdommer i kokkesalen to dager i uken. En quinde rundt de 30 kom inn som vikar i dag for å lette på trykket for oss andre i disse tider hvor så mange av mine kolleger holder seg så fornemt tilbake fra lærergjerningen. Jeg fikk ikke hilst skikkelig på henne, men tok henne kjapt i hånden ved en passende anledning og informerte mennesket kort og konsist om at det nu var selveste lederen for norskseksjonen hun sto foran. Jeg spurte ikke verken quinden eller noen fra ledelsen, men regner med at det er vedkommende som skal inn i 75% vikariatet som nu har ankommet. Elevene i en av mine klasser fikk forøvrig kjørt seg grundig i norsktimen i dag med muntlig dialektprøve, som fungerte slik at jeg spilte av en kassett med 6 forskjellige personer, som hver talte i omtrent to-tre minutter. Elevene skulle så plassere disse 6 geografisk efter hvilken dialekt de talte, naturligvis med begrunnelse, om de besatt kunnskapen som kreves for vitenskapelig å forklare hvor en person kommer fra. Personene på kassetten kom fra Grimstad, Klepp, Lillehammer, Lærdal, Molde og Bodø. Jeg tviler på at noen klarer full klaff, men det blir spennende å se når jeg skal rette det i morgen.

Efter å ha inntatt dagens middag, som besto av fiskegrateng med grønnsaker til samt to glass vann, gikk jeg i gang med nedvask av kammerset, hvor mor har sine gemakker. Planen var å vaske hele rommet, men jeg orket bare å vaske veggene, så får jeg ta gulvet, listene og taket senere i uken. Det var lite hjelp å få av mor i alle fall, der hun satt på kjøkkenet og løste kryssordet i den nyeste utgaven av "Seoghør". Skal si det tar på en giktbrudden skrott og ta for seg slike voldsomme vaskeprosjekter, altså. Jeg brukte klor og grønnsåpe i vannet og sto på en stol for å rekke opp til den øverste delen av veggene. Noen kost passer det seg ikke å bruke fordi veggen er så riflete at man ikke får godt nok tak med en simpel kost. Det som var tyngst å flytte på der inne var mors kommode, som jeg husker tilbake fra tidenes morgen. Et skap, som sto der inne, veide også nok, men det fikk jeg i alle fall dratt frem uten at mor tok i et tak, slik hun måtte med kommoden. Som takk for strevet sitter jeg nu her med en noget vond høyrearm.

I morgen skal jeg ta meg til å få en av de tåpene som fremdeles holder seg på gaysir om å gi meg et referat fra dagboken til den lærde herre der nede i Thailand. Nu er det lenge siden jeg har hørt fra han og må ærlig innrømme at jeg hadde ønskt at også han gikk over til å blogge sine daglige referater fra livet i galskapens land. Nu skal jeg ta og svelge ned en halv valium med en spiseskje hostesaft i håp om å få sove snart. Klokken er nu så alt for meget.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter