fredag 11. april 2008

Nok et seksjonsmøte i dag

God aften, godtfolk!

Det er 9 behagelige grader utendørs i dag og et par regnbyger i løpet av eftermiddagen har ikke klart å ødelegge den vårlige stemingen her i byen. Solen skinner innimellom, fuglene kvitrer og markblomstene spirer og gror mot himmelen. I hagen her på Eiganes står tulipanene nu snart i full blomst og krokusene i grøften ved gaten her har blomstret flere dager allerede. Min kollega og jeg gleder oss til å oppleve tulipanene i Nederland og snakket meget om juni-reisen i dag. Hun har lagt mange spennende planer for vårt opphold der nede, som også inkluderer et besøk hos prinsesse Irene (68), dronningens søster, som min kollega har kjent siden studiedagene. Det er riktignok langt mellom tulipanene selv i Nederland, men på de rette stedene hvor det ikke er så tettbygd skal det visstnok finnes store enger fulle av herligheten.

I kraft av mitt embete som seksjonsleder samlet jeg troppene igjen i formiddag for å diskutere den nye eksamensformen i norsk, som skal tre i kraft i vår. Vi diskuterte også stridens kjerne i går, men fant aldri ut hvordan vi skulle gripe an problematikken. Det er bestemt at elevene skal ha en felles eksamen for nynorsk og bokmål i vår, noe både elevene selv og flere skolefolk mener er den reneste galskapen. For elevene vil det bety at de får en felles karakter på eksamen og med tanke på at mange sliter med nynorsk vil dette kunne dra karakteren ned både ett og to hakk, noe elevrådet har klaget konkret på her ved denne skolen. Personlig synes jeg det vanlige opplegget fungerer godt og langt mer konkret og rettferdig gjenspeiler elevenes ferdigheter i begge målformene. Alle mine kolleger, som underviser i norsk og norsk som fremmedspråk ved skolen, er langt på vei enige i mitt syn på saken. I eftermiddag informerte jeg rektor om misnøyen, som til min store overraskelse kunne fortelle at han allerede på tirsdag denne uken hadde fått en telefon fra en annen rektor i samme bydel, hvor det også der var stor misnøye om den nye eksamensformen. Efter å ha diskutert frem og tilbake tok rektor en telefon til byens skolesjef og kunne efter samtalen fortelle meg at det er en mer eller mindre generell misnøye blant de fleste seksjonsledere og rektorer og at skolesjefen visstnok deler vårt syn og skal ta kontakt med de rette organer snarest. Ikke vet jeg om det er Utdanningsdepartementet, skolekontorene eller andre som bestemmer slikt, men når de færreste lærde ønsker dette velkommen, da bør det gripes fatt i og omgjøres. Jeg vet at det allerede er april nu, men det er ennu halvannen måned til eksamenstiden begynner. Meget kan og bør skje på alle de ukene.

I morgen ankommer dronning Margrethe II byen for å beære arkeologimuseet med sitt nærvær et par timers tid. Jeg har selv planer om å sjekke ut forholdene ved museet og evt. muligheten for å kunne være til stede for å få et glimt av det celebre besøket. Om det vanskelig lar seg gjøre på annet vis kommer jeg bare til å holde meg i nærområdet, men jeg har meget lyst til å få et glimt av danskenes ubestridte overhode. Dronningen er kjent som en meget kulturinteressert quinde og skal ha blitt invitert spesielt til denne utstillingen av museet selv. Dronningen skal ankomme mellom 10.30 og 11.00 og vil garantert sørge for noget mer oppstuss enn vanlig på en gjengs lørdags formiddag. Efter kulturen skal majesteten nyte en bedre lunsj på Ledaal. Skål for det!

I aften har jeg ingen store planer, men skal forberede og pynte noget til morgendagens feiring av naboens 63-års dag, som meget mulig kan trekke fullt hus. Tre personer har meldt avbud, men 22 personer ser ut til å kunne dukke opp i morgen. Selv om man tar med i beregningen at 2-3 personer ikke sier fra at de ikke kommer, så blir det dog mange! I dag er det forresten bare 9 dager til verdens eldste person fyller 115. Mor og jeg spiste grønnsaksblanding til middag i dag. Nu skal jeg gå ned for å sette over kaffekjelen slik at det blir kaffekos til kakene mor og jeg skal nyte foran fjernsynet i aften.

Man ønsker sine trofaste lesere en flott aften, enten den nu skal tilbringes i ensomhet, med eller uten det sterke, i Norge eller i Thailand eller rett og slett i festlig lag!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter