torsdag 10. april 2008

Og så var det torsdag

I dag skriver man torsdag 10. april i det herrens år 2008 e.kr. Skal si tiden flyr, og det selv om man ikke er i et godt lag. I dag avholdt jeg et møte for norskseksjonen, efter de berørte var ferdige med dagens undervisning, fra klokken 14.00 til 14.45, hvor vi tok opp og diskuterte forskjellige saker i plenum. Vi var 6 personer som deltok og jeg hadde gjort meg flid og skrevet saksliste for å få fortgang i møtet. Saklisten, forøvrig ikke spesielt komplisert, så slik ut:
- Informasjon om sentralgitte eksamensdatoer
- Informasjon om lokalgitte eksamensdatoer
- Utdeling og kortfattet gjennomgang av skriv om tentamener
- Informasjon om kurs i tegnsspråk ved Auglend skole 22. og 23 mai
- Informasjon om foredrag om Henrik Ibsens litteratur (neste uke - noen som har datoen?)
- Frist for ønsker om innkjøp av nye lærebøker er 30. april. Hva trengs? Liste leveres Toril eller i ekspedisjonen.
- Ny eksamensform i norsk i vår. Misnøyen er stor. Hva gjør vi?
- Evt.

Ellers hadde jeg bare to undervisningstimer i dag og fikk således en del tid til å arbeide med diverse ting relatert til undervisningen og seksjonslederansvaret. I dag var to av de 4 syke kollegene på plass igjen og vedkommende som fremdeles er syk og uten vikar hadde uansett bare to undervisningstimer i dag, som lett lot seg dekke opp, efter hva jeg hørte rektor sa i morges. Naboen og jeg fikk til og med tid til en blås i kjelleren efter inntaket av lunsj, noe som vi ikke gjør hver dag. Dog gjør det så meget godt.

Jeg fikk en hyggelig melding fra Oldboy1944 i går, så det hjalp altså å efterlyse nyheter fra den kanten. Alt står bra til i de varmere strøk, hvor han skal oppholde seg i ennu noen uker før han kommer til et forhåpentligvis sommerlig Norge. Hva angår mine egne planer for sommeren er det meget som ennu er usikkert, bortsett fra at jeg med aller største sannsynlighet slår følge med min kollega til Nederland noen dager i slutten av juni. Jeg pleier også å ta meg tid til noen dager hos min søster i Oslo eller hos min andre søster noe lenger nord på østlandet, men jeg synes også det er deilig å slappe av i hagen bak huset når solen steker med kald drikke og gode bøker under parasollen. Mor er også flink til å være med i hagen om somrene, selv om hun ikke tåler varmen så godt lenger og ofte må gjemme seg i skyggen.

Prins Philip, dronning Elizabeth II' ektemann siden 1947, er utskrevet igjen fra eksklusive Edward VII sykehuset i London og skal være så godt som frisk igjen. Prinsen, født sommeren 1921, har vist seg å være atskillig mer robust enn mange hadde trodd på forhånd efter at han rundet pensjonistalderen i 1988. Selv om han var født som prins av Hellas har han nære aner til det britiske kongehuset. Hans mormor, prinsesse Victoria av Battenberg (1863-1950), var nemlig datterdatter av dronning Victoria av Storbritannia (1819-1901). Også gjennom sin far, prins Andreas av Hellas (1882-1944), er han i slekt med det britiske og det norske kongehuset. "Europas svigerfar", Christian IX av Danmark (1818-1906), var nemlig farfar til prins Andreas, morfar til dronning Maud av Norge (1869-1938) og farfar til kong Haakon VII (1872-1957). Dronning Elizabeth II fyller forøvrig 82 år 21. april.

Nu skal jeg ta med mor ut på en liten spasertur i finværet. Det har riktignok regnet litt i dag, men akkurat nu skinner solen så vakkert igjennom det sprukne skylaget og graderstokken viser 6+. Jeg avslutter med et dikt av Henrik Wergeland (1808-1845).

"Med en buket

Den har ei sjæl, som ikke tror,
naturen er en aaben bog,
at mossens blege klippeflor
saa vel som rosen har sitt sprog".

Ydmykt, Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter