onsdag 2. april 2008

Rapport fra villaen

God aften, godtfolk!

Man beklager på det sterkeste at det nu er 4 dager siden forrige dagboksinnlegg ble publisert. Dette skyldes delvis sykdom, men like meget at det har vært meget å henge fingrene i de siste to dagene. Den lærde quinde ble nemlig noget redusert efter helgens utskeielser og måtte levere egenmelding på mandag for å få en ekstra dag å gjenvinne helsen på. Lenge trodde man også at en halsinfeksjon var på gang, men det later nu til å ha godt over igjen, så kanskjedet rett og slett kom av at man røkte opp nesten en hel pakke med rullings i løpet av helgen...

Lørdagens drikkegilde gikk i alle fall av stabelen på sitt gjengse vis med påfølgende bytur og efterkalas. Jeg skal ikke referere helgens herjinger ned til minste delalj denne gangen, men såpass kan jeg si at det ble fuktigere enn på lenge. Hele gjengen, som besto av frøkenene Hildegunn, Turid, Jarlfrid, den skallede naboen samt to for eder ukjente personligheter og undertegnede, beærte denne gangen Cafe del Mar med sitt nærvær i drøye to klokketimer, men det morsomste foregikk dog i villaen, hvor det bl.a. ble konsumert innpå en hel kartong med spansk rødvin. Festlighetene varte fra litt før klokken 20 lørdag aften og til nesten klokken 7 den påfølgende morgenen, men da mistet man vel og merke en hel time grunnet at klokken ble forflyttet en time frem.

Akk ja, det er ikke bare ungdommen som herjer som om det var den siste aften noen sinne, men morsomt var det. Mandag tok jeg det altså med ro i villaen, men i går var det full rulle i klasserommet igjen med undervisning, mens det var meget papirarbeide å ta for seg på arbeidsrommet. På mandag hadde det visst vært 4 stk. syke, men i går og i dag var det bare to som var fraværende. Dog, i morgen skal rektor bort hele dagen, så da kan det atter bli noen røffe tak å ta igjen for oss som er oppegående nok til å ta i et tak. I norsktimene går det i dialektlære i den ene klassen for tiden, mens den andre klassen lærer om de forskjellige litterære periodene gjennom tiden, for øyeblikket 1800-tallets nasjonalromantiske periode med Bjørnson o.l. Jeg slapp å ta vikartimer i går, men sa ja til å ta to timer i dag - midt mellom norsktimen og de tre heimkunnskapstimene jeg uansett hadde hatt. Formen er meget bedre igjen enn den var på søndag og mandag og den behagelige temperaturen (+8,2 nu) og solskinnet gjør godt for en aldrende skrott.

Ellers mottok jeg e-mail fra arbidsutvalget i dag med påminnelse om fredagens LLH-fest. Jeg synes det går utrolig fort fra den ene festen til den andre nu for tiden, men det er vel slik det skal være når man trives såpass godt som jeg gjør for tiden. Ellers inviteres skeive til å delta på en gudstjeneste i St. Petri-kirken på søndag klokken 18.00. Der skal også en biskop delta, så det kunne jo vært hyggelig å stikke innom bare for å hva vedkommende, som naturligvis er pro-homo, har å berette for godt. Efter gudstjenesten, eller messen som det strengt talt kalles i invitasjonen, blir det kirkekaffe med muligheter for en diskusjon med geistligheten for de som måtte føle for det. Jeg blir neppe værende så lenge at jeg får smake på de tørre kjeksene til kaffen, men selve messen kan jo være spennende å bivåne i seg selv. Jeg går ellers i kirken bare ved begravelser.

Man gratuleler forøvrig Florrie Baldwin, Storbritannia, med vel overstått 112-års dag, som hun feiret med datteren på 87, dattersønnen på 62 og slekten forøvrig. Få i nabolaget trodde på Maisie (87) da hun sa at hun skulle på handel for å kjøpe bursdagskort til moren. Ellers nærmer deg seg nu Edna Parkers store dag, quinden som er født i 1893. Man krysser fingrene for at hun holder koken i knappe tre uker til.

Nu må man ta fatt på forberedelsene til morgendagens undervisning. Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter