fredag 25. april 2008

Seksjonsmøte i eftermiddag

God fredag, godtfolk!

Nu skinner solen igjen over Stavanger, til tross for at værmeldingen lovet regn og uhygge. Riktignok regnet det noget i går, men heller ikke da de store mengdene. Nu sitter jeg og koser meg riktig så meget med rød mikstur og en kopp 60/40 kaffe/hjemmebrent. Det er så deilig endelig å kunne nyte helgefreden igjen, som nu til fulle har senket seg over villaen i solens glans.

Klokken ett hadde vi seksjonsmøte i norskavdelingen igjen i dag, og hovedtemaet var naturlignok stridighetene omkring den nye eksamensformen i norsk, som efter planen skal tre i kraft i vår. Rektor var med og informerte oss om at det faktisk er ganske lenge siden vedtaket ble gjort, men at informasjonen fra øverste hold og ned til oss ansatte ved skolene har vært så alt for dårlig. Rektor har også brukt litt tid denne uken på å undersøke hvor denne bestemmelsen kom fra og det viser seg nu at det var Kristin Clemet som kom med forslaget i sin tid, noe man kanskje burde fattet mistanke til tidligere, siden det mennesket herjet som gal med skoleverken de årene hun satt som utdanningsminister. Opprinnelig ville hun visstnok fjerne sidemålseksamen helt (noe som i og for seg hadde vært bedre, efter mitt skjønn), men det vedtaket som ble gjort var et slags kompromiss innad i regjeringen mellom Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti i forbindelse med at det ble gjort en del skoletrelaterte vedtak under de 4 årene den regjeringen satt. Man har ennu ikke fått klart svar på om det faktisk skal gjennomføres eller ei, men det har også kommet frem at Stavanger ikke er den eneste kommunen som har hatt kraftige innvendingen. Det blir spennende å skje om de rette instanser kommer til å lytte til de lærde på grasroten, eller om vi nok en gang blir overkjørt i skolespørsmål.

Ellers diskuterte vi også innkjøp av nye skolebøker til høsten, ble forsåvidt også enige, så efter møtet leverte jeg en liste med bokønsker til undervisningsinspektøren. Til slutt gikk vi gjennom fagplanen for å se om vi ligger an til å komme i mål eller ei. Stort sett så det ganske bra ut på den fronten - man har jo ennu noen ukers undervisning igjen. Jeg hadde også to undervisningstimer i dag, noe som er en grei avslutning på en arbeidsuke. Ideelt sett hadde 2-3 undervisningstimer pr. dag vært akkurat passe, men jeg har dessverre ikke så enkle dager bestandig. Forøvrig kom det inn en overraskende oppsigelse i dag. Seksjonslederen for praktisk-estetiske fag og gym har fått tilbud om ny jobb og skal slutte i jobben fra og med juni i år. Frøkenen skal begynne å arbeide på et dansesenter i byen, så det kan jo bli spennende å høre om hun blir like meget fornøyd med en slik jobb efterhvert.

Mor og jeg hadde spaghetti med kjøttdeig og saus til middag i dag. Vi spiste innendørs, selv om det forsåvidt var utevær. Efter middagen hadde vi kaffe med hver vår muffins til. Mor har også vært aktiv i telefonen i dag og har snakket både med min søster Bente, sin moster på 98 og med en venninne fra Stavanger. Jeg synes bare det er hyggelig at hun finner glede i å ta en telefonsamtale eller tre mens jeg er borte om dagene. I aften kommer naboen over for å nyte konjakk sammen med meg og mor. Det blir hyggelig. Det er alltid stas å få besøk av han i helgene, så jeg akter å by han på kringle, som jeg som oftest har liggende klar i fryseren. Jeg husker ikke i farten hva NRK byr på i aften, men de har som regel mest å by på for oss over 60 i alle fall, i forhold til andre kanaler man nu har fått. Jeg har i alle fall funnet ut at TV3 bare byr på ungdomsprogrammer og dårlige komedier. Den slags er ikke noe for oss.

Frøken Hildegunn var på tråden i går. Hun sliter med en forkjølelse for tiden og tror hun må ta det rolig i helgen, selv om lystene så absolutt er til stede for en luftetur på strøket. Ellers humret hun godt da hun fortalte meg at hun hadde vært i munnhuggeri med moren til sin unge x-forlovede i telefonen på mandag. De gjorde det slutt tidligere samme dag, og i følge Hildegunn var det hennes ide å avslutte et forhold som ikke akkurat har fungert den siste måneden. Nu får Hildegunn skylden for å forledet den unge jenten, men det har hun i alle fall ikke gjort. Jeg vet meget godt at ungdommen var meget viril på Hildegunn i begynnelsen, men nu er det altså klart for nye eventyr, hvis forkjølelsen slipper tak da. Enkelte er nok ikke skapt for monogami. Skål for det!

Man har også sjekket Gotha-kalenderen (den versjonen man finner på internettet) i dag, men det var ingen dødsfall blant de kjente kongelige å spore, og godt var det. Med disse gode nyheter ønsker man alle en god helg!

Torul

Ingen kommentarer:

Site Meter