søndag 29. november 2009

En hyggelig aften i går

Lesere!

Det ble noen meget hyggelige timer hos enkefru Tove Johs-Castell i går aften. Før middagen deklamerte nevnte quinde følgende dikt, skrevet av henne selv:

"Når du er sulten i kroppen,
hold deg unna fluesoppen.
Glem ei heller at
det å spise en hel geit,
gjør deg kanskje vel feit.

Matfatet går rundt og rundt,
fortvil likevel ikke,
det på fatet er nemlig sunt.

Dagens rett,
ærede middagsgjester,
jeg lover er lett"

Vi fikk servert fransk stek med bakte poteter, urtesmør, stekt sopp og mini-gulerøtter til, en oppskrift efter Toves avdøde svigermor, som var fransk. Vi drakk rødvin og vann til herligheten og nøt virkelig den dannede samtale rundt middagsbordet i Toves flotte villa. I tillegg til oss to var også en kollega av meg fra ungdomsskolen til stede samt to venninner av Tove på henholdsvis 55 og 62 år, begge skolerte quinder med lang undervisningserfaring fra diverse grunnskoler i fylket. Det er noe eget med å treffes en gjeng med lærerinder. Da blir alltid samtalen gående om de ting som er viktige for en quinde i skoleverket; litteraturen, fagplanene, den inkompetente ledelsen og kunstutstillinger, for å nevne noe. Selv klarte jeg å sjokkere 62-åringen da jeg fortalte at jeg i tillegg til lærergjerningen klarer å stelle en senil mor på kammerset. Min jevngamle middags-venninne har selv en mor på 87 i live, men hun fortalte meg at hun sørget for å få henne innlagt på Tasta sykehjem allerede i 2001, i forkant av en ferietur hun og ektemannen skulle ut på den gangen. Hun mener bestemt moren har det bedre der, enn om hun hadde sittet ensom i den gamle blokkleiligheten på Tasta. Dessuten mener hun at moren ikke med rette kan klage fordi hun selv (i det herrens år 1974) plasserte sin gamle mor på sykehjem, hvor moren fikk 5 gode år.

Jeg må få lov til å gjengi et annet dikt man fikk deklamert i går aften også. Jeg simpelthen nyter de mange flotte diktene til enkefru Johs-Castell og særlig dette erotiske. Slik går det:

"Natten på gravlunden;
blant tulipaner i doggvått gress;
- da sødmen rant
- da rødmen kom
- da pusten gikk fort;
blant døde vi syndet."

Dette diktet er også verdt å lese:

"Florlette snøfnugg
kiler mykt over varm hud.
Krystallfrost smelter."

Tove serverte hjemmelaget sjokoladepudding med vaniljesaus til, svart kaffe og konjakk til dessert. Jeg tok nok dessert på mitt fat en gang for meget for jeg ble noget uggen i magen utpå aftenen og måtte tilbringe noget tid på toalettet, men det gikk seg heldigvis til. Vi satt i sofaen og tittet på fjernsynet mens vi nøt kaffen og tilbehøret. En av quindene fortalte oss at hun skal til Sverige for å kjøpe inn 50 kilo med billig kjøtt neste helg. Hun pleier å gjøre det fra tid til annen og selger noe av kjøttet til slekt og venner. Turene til nabolandet ser hun på som små ferieturer. Festlig påfunn. Sofaen var så god å sitte i at jeg kunne blitt sittende til over midnatt, men omkring klokken 23 begynte de andre å bevege på seg og da fant også jeg ut at det nok var best å komme seg hjem. Min kollega kjørte meg ned til sentum fordi jeg hadde lyst til å gå forbi Hot Open Mind før jeg gikk hjem. Det ble med at jeg gikk forbi, selv om det fristet en smule å gå inn også, men jeg er glad for det nu i dag for det er ikke noe som er så godt som å være opplagt på en søndag.

Nu i dag har jeg fått greie på fra min skallede nabo, som igjen har det fra sin kamerat Frits, at det visstnok var dobbel bursdagsfeiring på Hot Open Mind i annen etasje i går aften. Det var visst en 35-års dag samt en 18-års dag og det skal ha vært fullt hus og stormende jubel. Frits var ikke invitert, men hadde sneket seg inn i etasjen ved midnatt uansett. Det skal ha vært store mengder med ungdommer å sikle på, så nu kan jeg angre på at jeg la meg tidlig i går. I telefonsamtalen jeg nettopp hadde med min skallede nabo kom det også frem at han har store planer om å teste ut fiskelykken i Bjergstedparken efter mørkets frembrudd sent i eftermiddag, så det er sikkert bare å møte opp, om man skulle ha sansen for skallede herremenn i livets høst. Han påstår at det er yrende liv i parken efter mørkets frembrudd hver eneste dag, noe jeg finner noget underlig med tanke på det forferdelige været vi nu har hatt lenge, men når man tenker på de mange virile herremenn i denne byen, så er det vel sikkert en og annen som står der i regnværet også. Noen går i teateret, andre vanker i parker på jakt efter et raskt nummer. Hver sin lyst.

Nu ringte nettopp mor på meg, så da passer det seg å avslutte dagens innlegg. Kan kort nevne at man har få planer for aftenen, så det er bare å slå på tråden eller komme innom på en kopp svart kaffe.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter