tirsdag 24. november 2009

Folk skranter omkring meg

God aften!

Min 79 år gamle moster ble innlagt på sykehuset i dag fordi hun i lengere tid har slitt med en vond hånd og nu skal undersøkes nærmere. Det skal ellers stå bra til. Min skallede nabo og kollega måtte levere egenmelding nu i dag, grunnet mageproblemer og diverse andre småting, som forsåvidt har plaget han helt siden helgen. (Og han var ikke på fylla i helgen). Min mor er heller ikke helt i slaget nu i dag fordi hun sliter med en lei forkjølelse, som begynte å plage henne søndagsaftenen/natt til mandag. Som mine lesere forstår er det meget sykdom omkring meg for tiden, men jeg lider ikke av noe usedvanlig plagsomt selv for tiden. Selv fotblemmene er så og si borte nu i skrivende stund, og heldigvis for det.

Det har vært to normalt travle dager i lærergjerningen så langt denne uken. Undervisningen har gått sin vante gang og i dag var det heldigvis ingen møter av noe slag. Det er ofte møter på eftermiddagene tirsdager, men i dag var det ingen grunn til å holde seksjonsmøte, syntes jeg, og allmøte var det jo sist tirsdag. Rektor var heller ikke på kontoret sitt i dag, grunnet et eller annet møte langt unna Tasta. I går var man på kurs på universitetet og lærte en del relevant om norskfaget, jmf. mitt innlegg sist uke. Mest interessant var de tipsene, som ble gitt angående hvorledes man kan lage opplegg for å lære bort ting på en gøyal måte. Jeg kjente ikke til de som foreleste for oss, men jeg kan anslå at vi var omkring en 50 tilhørere fra diverse skoler i Stavanger og sørover i fylket. Et par kjente fjes fikk jeg talt noget med, men det var mange ukjente i salen og flesteparten var nok under 45 år. Undertegnede og en quinde på 64 fra en ungdomsskole i Time kommune var de eldste, tror jeg.

109 år gamle Jørgen Rustad er omtalt på engelsk i en blogg denne måneden, det i forbindelse med en visitt fra professor Berit Ås (81), viss mor forøvrig ble 94 år. Jeg skal ikke røpe hva bloggen handler om og hvorfor 81-åringen, forøvig svigerinne av avdøde Berthold Grünfeldt, ønsket å påtreffe 1900-modellen. Ta heller en titt i bloggen: http://www.utterback.eu/blog/?p=370

Det blåser godt og høljer ned utendørs i dag også. Det later ikke til å være annet vær i sikte heller, så her er det bare å gå til innkjøp av ny paraply. Min gamle ble nemlig tatt av vinden i går og fikk slik en skade at livet ei sto til å redde. Det er irriterende at man må kjøpe seg ny paraply hvert eneste år her i denne byen, mens østlendinger kan bruke 10 år gamle paraplyer - og det uten å mukke. Jeg tror min personlige rekord på å beholde en paraply i noenlunde stand er bare tre år. I 2004 eller 2005 gikk det med tre paraplyer i løpet av noen røffe høst- og vintermåneder. Det er da man begynner å drømme om villa i Spania og Karibien.

Aftenen skal vies tre ting. Det ene er studier av Gotha-kalenderen. Det andre er forberedelser til morgendagens norskundervisning om nasjonalromantikken. Det tredje er det jeg har minst lyst til, nemlig vask av gulvet på kjøkkenet, i stuen samt i gangen mellom kjøkkenet og trammen. Før jeg setter i gang med mine beskjedne sysler må jeg dog fyre opp i parafinkaminen inne i stuen samt ordne meg en kopp med svart kaffe. Jeg takker ellers for oppmerksomheten for denne gang.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter