lørdag 28. november 2009

I aften skal man i middag

God lørdag!

Da verdens eldste person avgikk ved døden i Canada i april 1998 så dødsannonsen slik ut. Tenkt hvorledes det må føles å bli tipptippoldemor, for ikke å nevne det å overleve 6 sønner og 4 døtre, jmf. dødsannonsen.

Det er noen dager siden jeg sist skrev her inne nu, men det betyr ikke at det har skjedd noe revolusjonerende siden sist. Norsk- og heimkunnskapsundervisningen har gått i sitt vante gjenge denne uken og mine kolleger har vært ganske så friske og har klart å møte på post. Min skallede nabo har også klart å riste av seg de plagene han slet noget med for noen dager siden. Forøvrig kan jeg også nevne at min moster er ute av sykehuset igjen og at mors forkjølelse nu er meget bedre, selv om hun ennu snufser og hoster noget. Det mest dramatiske som har skjedd i villaen denne uken må vel ha vært da jeg mistet en stor gryte i gulvet torsdag, som førte til at jeg ødela håndtaket på den og sprutet lapskaus over halve kjøkkengulvet og oppover en skapdør. Selv denne dramatikken sto mor og jeg over med livet i behold. Skål for det!

I dagens utgave av Dagbladet kan man lese om at tidligere Hamar-biskop, frøken Rosemarie Køhn (70), har flyttet sammen med en quinde på 56 år og at de to nu bor i et flott hus i utkanten av Hamar. Jeg tror ikke nyheten kommer som et sjokk på noen. Rosemarie har jo alltid vært ugift og har i årevis bodd sammen med sin gamle mor. Hun har også vært en ihuga forkjemper for liberale holdninger i kirken og har særlig talt de homofiles sak gjennom 13 år som biskop. Den lærde quinde gratulerer med samboerskapet og håper på en nært forestående partnerskapsinngåelse med dertilhørende drikkegilde. Man skåler igjen!

I aften skal undertegnede og en gjeng med andre skolerte og kultiverte quinder i middag hos enkefru Tove Johs-Castell, som skal servere stek på fransk vis, i følge de rykter hun har satt ut. Hva dette innebærer, vites ei, men jeg skal medbringe en flaske med rødvin i alle fall. Vi er invitert til klokken 18.30 allerede. I tillegg til det vi skal få servert skal hun deklamere egenskrevne dikt, noe jeg gleder meg ytterst til å få oppleve. Hun er ikke det minste flau over å deklamere det hun selv har skrevet - og gjør det til gjengjeld med fantastisk innlevelse. En av mine kolleger fra ungdomsskolen er også invitert. Hun holder også lignende middager fra tid til annen, men denne gangen er det altså Tove som inviterer. Man hever sin kaffekopp, denne gangen.

Det har ellers kommet meg for øret at dagboken til herren der nede i Thailand blir stadig røffere med tidvise beskrivelser av unge thai-herrer som onanerer o.l. All honnør her fra Eiganes! Selv har jeg referert fra Hildegunns stadige jurmassasjer og naboens sjeldne sprell på den lærde quindes toalett eller i trappen i lange tider. Folket vil ha røffe detaljer, så hvorfor ikke skrive om det som skjer, i stedet for å pynte på sannheten hele tiden. De sarte sjeler kan heller se en annen vei og lese sin Donald Duck.

Jeg tenkte å ta med mor en tur bort på Helgøs matsenter om ikke så alt for lenge. Naboen skal kjøre oss - han trengte også å handle inn til helgen. En tur bort på gravlunden har vi også planlagt for eftermiddagen. Mor kommer til å bli alene når jeg drar på middag i aften, men jeg tenkte å lage et eller annet klart til henne, som hun bare kan varme opp. Hun klarer seg fint alene selv i noen timer, men naboen har lovet å holde seg hjemme og dermed på en måte også holde et øye med villaen i aften. Det er jo betryggende å vite.

God helg! Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter