tirsdag 17. november 2009

Min skallede nabo i håndgemeng

Godtfolk!

I går eftermiddag, faktisk på vei hjem fra lærergjerningen, havnet min 64 år gamle, skallede nabo i håndgemeng med en omkring 40 år gammel hissigpropp fra Stavanger-området. Det som skjedde forut for hendelsen var et uheldig skifte av fil foretatt av naboen, en feil han ærlig innrømmet å ha begått, men det førte til at bilen som kom i den filen måtte bråbremse med påfølgende tuting. Ikke før hadde det skjedd før nevnte bil kjørte forbi i en rasende fart for så å bråbremse rett foran min noget sjokkerte nabo. Ut av bilen steg en hissig herremann som gikk bort til naboens Saab og sparket og slo på panseret og i bildøren, som en sinnsforvirret Dale-pasient. Da naboen gikk ut for å finne ut av hva i himmelens navn som foregikk fikk han seg et slag i trynet. Heldigvis fikk han summet seg nok til at han fikk notert bilens registreringsnummer før den raste av gårde igjen.

I dag var jeg personlig med han ned til politihuset for å påse at han fikk levert anmeldelse av gårsdagens hendelse. Jeg ble helt lamslått da naboen kom på døren i går eftermiddag og fortalte om hendelsen, t.o.m. mor ble arg og slo i kjøkkenbordet. Det går da virkelig ikke an å oppføre seg på den måten, uansett hvor skremt eller ei man blir. Jeg håper vedkommende herremann, som i følge den skallede talte Stavanger-dialekt, blir arrestert og kastet i kasjotten - og det i dag. Hendelsen var også tema for diskusjon på lærerværelset nu i dag. Hadde undertegnede vært passasjer i bilen, som tidvis er tilfelle, kunne nok ting ha gått ennu voldsommere for seg. Heldigvis hadde jeg reist hjem tidligere i går.

Olivia Patricia Thomas fra New-York, USA, døde i går, 114 år gammel. Hun var verdens tredje eldste person. Dødsfallet skal ha kommet noget uventet på slektningene, i følge professor Robert Young. Dette gjør nu at Neva Morris (114) fra Iowa, også USA, har blitt verdens tredje eldste person. Verdens aller eldste person er fremdeles Mary Josephine Ray (også 114 år, men noen måneder eldre enn Neva). Her i Norge har man også fått en ny super-hundreåring siden sist. Den 15. november feiret Ingeborg Johanna Mestad sin 110-års dag på Arna helseheim i Bergen. Den lærde quinde gratulerer så meget! Hun skal ha en rekke efterkommere i live, jmf. "Nettavisen". De gode genene kommer trolig fra besteforeldrene på morsiden, som ble 93 og 97 år gamle.

Man har endelig avsluttet et tverrfaglig prosjekt på skolen nu, slik at man kunne ta fatt på det rette pensum igjen nu i dag. Den lærde quinde har i tiden frem mot jul meget litteraturhistorie å gå igjennom i den ene norskklassen og startet i dag med klassisismen, altså 1700-tallets litteratur, som var meget inspirert av antikken og dens idealer. Den mest kjente forfatteren i Skandinavia fra denne tiden var Ludvig Holberg, forfatteren av bl.a. "Jeppe på Bjerget". Denne retningen, som ikke bare preget litteraturen, men også kunsten og kulturen ellers, oppsto i Frankrike. Vekten på opplysningstanker, fornuften, det naturlige og det nyttige var viktige stikkord i klassisismen og man mente at det var fornuften og ikke følelsene som skulle styre. Holdberg viste ofte hvorledes opplysning og folketro kunne kollidere i sine verk. "En sten kan ikke flyve. Mor Nille kan heller ikke flyve. Ergo er Mor Nille en sten". Logikk? (Fra Erasmus Montanus av Ludvig Holberg).

Fra klokken 15.00 til 16.30 var det obligatorisk allmøte på lærerværelset i dag i regi av rektor, hvor følgende saker ble tatt opp:
- Sykefravær
- Arbeidsmiljøundersøkelse
- Julebordet
- Budsjettsituasjonen
- Vikarsituasjonen
- Bolklegging kontra vanlige undervisningstimer
- Orientering om influensaberedskapen

Vel hjemme nøt mor og jeg fiskeboller med poteter og hvit saus til middag. Det har forøvrig vært et ganske uhyggelig ruskevær i byen i dag med meget regn og kuling. Jeg kjenner dessuten nok en gang et eller annet i halsen, men når det konstant er dårlig vær så får man jo ikke blitt skikkelig frisk igjen heller. Sur vind er jo det verste for en innrøkt hals. Jeg har i grunnen vært noget plaget av vondt i halsen eller uggen følelse i halsen nu i flere uker, så jeg vurderer faktisk å kontakte fastlegen min før helgen. Det kan da ikke være normalt å gå småsyk i ukesvis?

En god aften bedes eder fra villaen. Ydmyk hilsen fra Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter