fredag 11. desember 2009

Nu tar man helg

God fredags eftermiddag!

Nu har mor og jeg akkurat kastet innpå fleskepannekaker til den store gullmedalje og om det ikke var mektig nok fra før av så toppet man det med h-melk i glasset og en kopp svart kaffe attpå. Nu må jeg sitte i ro i minst en times tid før maten har sunket såpass at man kan ta sjansen på å ta oppvasken før aftenen setter inn. Man har også invitert frøkenene Hildegunn og Turid samt den skallede til klokken 20 i aften, så får tiden vise om det blir et drikkegilde med påfølgende bytur ut av det eller om det ender opp med en dannet aften her i villaen. Jarlfrid skulle ut på noe annet denne helgen, sa Hildegunn.

Det har vært en uke med til dels lange dager i lærergjerningen. På tirsdag var det allmøte efter undervisningen og på onsdag satt jeg til klokken var nesten 16 med retting av prøver, karaktersetting o.l. På hjemmefronten har det også vært full rulle med vasking, kakebaking og pynting til jul. Man har omsider fått satt opp adventstjernen i kjøkkenvinduet og man har satt frem et og annet fra esken med julepynt. På onsdag fikk jeg bakt sirupkake og sandkaker, som jo er en begynnelse på de 7 slag villaen må ha til jul. Jeg vasket kjøkkenet i går aften, men orket ikke skrubbe veggene som gal, selv om det sikkert er behov for en mer grundig vask av veggene der inne, men komfyren, karmer, skapdører, vifte, vinduer og den slags er i alle fall rent nok til jul nu.

I går kom også tankbilen med parafin, så nu er parafintønnen ved vedskjulet atter full og klar for vinteren. Jeg har forresten bestilt rensing av parafinkaminen også, men de har ennu til gode å komme. Da jeg telefonerte på onsdag sa de at de skulle komme nu i dag, men det later ikke til å skje siden klokken nu viser sent eftermiddag, men så lenge de kommer før jul så holder det for meg. Feieren tror jeg også kan komme til å dukke opp i løpet av desember eller januar. Jeg husker i alle fall bestemt at det var snø og kaldt da han plutselig dukket opp i fjor. I aften skal jeg også teste husets to røykvarslere for å se til at ingenting er galt nu midt mot den tiden hvor brannfarlige lys og dekorasjoner blir satt opp både her og der. Det er viktig å sjekke den slags noen ganger i løpet av et år.

Jeg må få lov til å fortelle om en særdeles merkelig drøm jeg hadde i natt. Vanligvis drømmer jeg ikke og de få gangene jeg drømmer er det som regel drømmer av det negative slaget (f.eks. sultent troll fra fjordene på bytur eller fall fra stor høyde). Denne gangen drømte jeg at jeg vant en eller annen slags pris eller utmerkelse for min mangeårige innsats for å bedre homofile og lesbiskes levekår i samfunnet. Jeg tror mine skriverier fra en skeiv hverdag ble nevnt som en av begrunnelsene, men jeg hadde visstnok også arrangert både det ene og det andre opplegget i sentrum - for homofile og lesbiske. Husker dog ikke detaljene. Det jeg derimot husker er at det var Turid Tafjord og Kim Friele som delte ut prisen og at jeg ble så forfjamset og overrasket over å vinne at jeg ikke klarte å holde takketale. Jeg tror "seremonien" fant sted på domkirkeplassen eller deromkring. Makan til rar drøm...

I formiddag takket forøvrig herr B. Obama for gjestfriheten til Norge og Grand hotel og forlot oss for denne gang. Det har visstnok vært et oppstyr uten like der borte i hovedstaden, selv om han bare oppholdt seg i Norge et drøyt døgn. At han vant fredsprisen er kanskje velfortjent, men man behøver jo ikke oppføre seg som om det var Gud selv som var på besøk. Mannen er tross alt av kjøtt og blod og vil innen de neste 7-8 årene igjen bli en helt vanlig mann uten meget makt.

Nu skal jeg legge meg nedpå en halvtimes tid før jeg skal slappe av med en kopp oppspritet kaffe, som en slags oppvarming før gjestene ankommer. Dessuten vil sikkert mor ha en kopp med et kakestykke til også. God helg!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter