søndag 20. desember 2009

Snøkaos lammer Stavanger

God søndag!

Til høyre sees en hjelpeløs buss, som dessverre måtte gi tapt på sitt forsøk om å komme seg opp til Ullandhaug fra Saxemarken en eller annen gang det siste døgnet. (Bildet er tatt av Torleif Halseth).

Et kraftig snøfall lørdag og natt til i dag har langt på vei lammet Stavanger by og gjort det nesten håpløst å komme seg rundt her i byen. I løpet av 24 timer kom det omkring en 40-50 cm med snø - og det i en by hvor man kan gå igjennom en hel vinter uten et eneste snøfnugg. Det måtte bli kaos ut av elendigheten.

Innstilte bussruter, store forsinkelser ved Stavanger lufthavn Sola og en mengde mindre biluhell er bare noen av problemene snøfallet har ført med seg. I skrivende stund har snøfallet gitt seg, men nu blåser det så meget at det legger seg store snøfonner både her og der, noe som kan gi videre problemer utover dagen, i følge Vegvesenet. Den lærde quinde har sopt trammen tre ganger siden i går eftermiddag, men har kapitulert forsøket på å måke vei bort til Torfæusgaten. Mor og jeg har mat nok så det holder om vi skulle snø inne mot jul. Blir det virkelig ille får jeg telefonere Røde Kors. Skål!

Dog har jeg invitert min skallede nabo til å nyte middag sammen med mor og meg klokken 16.30 i eftermiddag. Jeg skal nemlig servere erter, kjøtt og flesk med flatbrød til og har nok til oss alle tre. Mor og jeg hadde kastet i oss frukosten allerede til klokken 09.15 i formiddag, så jeg har rukket å lage smultringer i dag samt delfiakake. Mor droppet kirkegangen i dag til fordel for juleforberedelser her i villaen. Hun har hjulpet med med julepynting og har gitt meg en hjelpende hånd til smultring-bakingen. Dessuten skal hun i kirken på julaften og det er jo bare 4 dager til uansett. Det er koselig med en hvit jul, så jeg håper snøen blir liggende til over helligdagene. I alle fall er det meldt minusgrader t.o.m. tirsdag og lenger frem har jeg ennu ikke sett noe værvarsel.

En slagplan for julefeiringen er nu omsider på plass her i villaen og den ser som følger ut:
- 23. desember: Min søster Bente ankommer fra østlandet for å feire jul i villaen.
- 24. desember: Min sønn og hans utkårede ankommer fra Tyskland.
- 25. desember: Min søster Sissel og ektemannen Kjell ankommer villaen sent på aftenen.
- 26. desember: Mors 90-års dag skal feires av slekten. Min søster fra Klepp er ventet.
- 27. desember: Min sønn og hans utkårede reiser på skiferie til Alpene.

Det er ikke helt bestemt hvor lenge mine søstre blir værende, men de må begge tilbake i arbeid over nyttår. I løpet av julen blir det også arrangert et drikkegilde med mange gjester, men jeg må først høre med Sissel og Bente om når dette passer seg å holde. Sissel elsker villaens røffe drikkegilder og kan til tider måle seg med frøken Hildegunn når det gjelder inntak av sterkere saker. Det kommer til å bli morsomt.

Nu må jeg fortsette med de huslige sysler og efterhvert må middagen tilberedes. I morgen skal jeg prøve å komme meg ut på gaten her og bort til Helgøs matsenter for å handle inn diverse julemat.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter