tirsdag 1. desember 2009

Undervisning, vaksinering, seksjonsmøte m.m.

God aften!

Det har vært en krevende dag i lærergjerningen med meget å henge fingrene i. De tre første timene av dagen ble tilbrakt med en gjeng pøbler i kokkesalen. I dag var det virkelig ille; med kasting av saltbøsser, fekting med sleiver og ukvemsord i utide. På et stadium ble jeg så arg at jeg kastet to elever ut på gangen for resten av timene og det hele ble rapportert til rektor før lunsj. Jeg kan ikke forstå at det skal være så vanskelig å konsentrere seg om bakst av pepperkaker, sandkaker og tilberedelse av riskrem. Jeg hadde håpet at duften av jul skulle roe gemyttene, men det var tydeligvis en slik dag nu i dag hvor bråkmakerene hadde eksta meget energi. I tillegg gikk det en sikring for meg midt oppi det hele. I langfriminuttet var jeg så utslitt at jeg ikke engang orket å holde naboen med selskap da han gikk for å ta seg en blås. I stedet satt jeg i en sofa på lærerværelset og forbannet ungdommen.

Efter en fritime, som jeg forøvrig brukte til å forberede neste time, ble det norskundervisning. I den klassen var det heldigvis noget mer ro, slik at man fikk gått igjennom det som skulle gjennomgås. I siste time hadde jeg fritime, men særlig ro var det ikke å spore. Det var nemlig flere av mine kolleger som skulle vaksineres i dag og det hadde begynt klokken 13 og holdt fremdeles på. Min skallede nabo, undertegnede samt 4 andre hadde sagt nei takk til vaksinering, men resten av kollegene våre - med unntak av de som hadde tatt det tidligere - fikk altså en sprøyte i eftermiddag. Personlig mener jeg nu engang at det er unødvendig å vaksinere seg mot influensa når helsen er middels god eller bedre, men de som vil være tåpelige får da bare være det. Det var to quinder i 30-års alderen som sto for stikkene. Tror de kom fra den kommunale helsetjenesten, men er ikke helt sikker.

Fra klokken 15.00 til ca 15.50 ble det avholdt seksjonsmøte, i den lærde quindes regi, og følgende saker ble tatt opp:
- Mapper med forslag til høytlesing er lagt ut på intranettet.
- Elevvurderinger;
a) Karaktersetting
b) Må det avholdes flere prøver/innleveringer etc. må det skje senest fredag, 11. desember.
c) Veiledning. De som trenger veiledning/hjelp kan henvende seg til seksjonsleder.
- Fredag 4. desember avholdes årets juleball og vaktlistene ligger nu tilgjengelig på intranettet samt på oppslagstavlen.
- Leseprosjektet. Status ved Hege og Anita.
- Rektor ber om at alle ordbøker sjekkes, slik at evt. nye kan bestilles til ny termin.
- Hvem har stukket av med oversikten over internettsider til bruk i engelskundervisningen?
- Dette blir årets siste seksjonsmøte, men seksjonsleder/veiledere er tilgjengelige hver tirsdag ettermiddag de neste to ukene.

Som den ringe leser forstår krever det meget av en quinde å være lærerinde og seksjonsleder i ungdomsskolen. Og på fredag må man møte på post også på kveldstid, det grunnet årets juleball, som naturligvis trenger noen styrende hender for å gå som seg hør og bør. Jeg akter å møte i en litt finere stakk og en noget flottere bluse enn vanlig, men stakk og bluse blir det. Det er bedre det enn å møte opp i skinnjakke og rutete skjorte i alle fall, men kjole er ikke noe for meg. Min skallede nabo har brukt den samme brune dressen ved finere anledninger så lenge jeg har kjent han. Det gjør ikke noe det; tross alt er det ungdommens aften og da er det de og ikke oss gamlingene, som skal kle seg og te seg.

Flere dødsfall har rammet byens skeive befolkning i helgen. En fremtredende lesbisk quinde fra Storhaug omkring de 50 mistet sin mor på lørdag. Hun hadde vært syk i lengere tid og ble 81 år. Man skal la quindens identitet forbli anonym fordi hun tidvis nevnes i de lokale mediene. En fjern bekjent av min skallede nabo ved navn Eirik, også han fra Storhaug, mistet sin 72-årige far, også det i helgen. Om ikke det var nok så kunne Turid rapportere på telefon i går aften at vår vennine Anki har reist til Lillehammer, hvor hennes 88 år gamle farmor døde relativt uventet av slag på søndag. Man kondolerer.

Nu skal mor og jeg nyte svart kaffe og lomper med meierismør og brunost. Det er fantastisk godt og skal inntas til Dagsrevyen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter