torsdag 28. januar 2010

43 treff på bloggen siste døgn

God aften!

I går fikk man ordnet seg med en funksjon til bloggen, viss primæroppgave er å telle antall besøkende på bloggen. Til min store overraskelse har bloggen fått 43 treff bare siden i går. Efter å ha tittet på statestikken nu ser jeg at 7 personer var innom bloggen min i går aften samt at 16 personer har vært innom min ringe blogg i inneværende døgn. At det står 43 treff i stedet for 23 betyr at enkelte har vært innom bloggen flere ganger. I følge statestikken er 18 av de 23 treffene kommet fra personer/datamaskiner som aldri før har vært innom bloggen. De 5 andre er vel gamle kjenninger, vil jeg tro. Med en såpass populær blogg er det virkelig på tide med et nytt innlegg igjen nu.

I en av Stavanger-avisene ble dette med blogging omtalt denne uken. Ikke husker jeg hvilken av de to avisene det var som skrev om saken, ei heller dagen, men bloggen som ble trukket frem i lyset - og det med forfatter - var i alle fall en av Norges 100 mest leste blogger. Mon tro om også denne bloggen havner på denne ærefulle liste med tid og stunder... Adressen til nevnte blogg er i alle fall: http://armaan.blogg.no/

Lærergjerningen har krevd sin quinde denne uken. Sykdom, kurs og møter har ført til et unormalt stort arbeidspress på undertegnede, som f.eks. måtte ta på seg tre vikartimer i går, noe som er svært så uvanlig. En hissig mor, som mener sønnen ikke får den oppmerksomheten han fortjener i klasserommet, var også innom for å kjefte og smelle i går. Både undertegnede og klassestyrer fikk sine pass påskrevet og det til gagns. For en gangs skyld ble jeg noget målløs, men fikk dog så vidt forklart den hissige hvorledes det blir vanskelig å gi oppmerksomhet til en unnasluntrer og taskenspiller, som bruker mer tid på å lage uro i klasserommet enn på å gjøre de pålagte hjemmelekser. Det ble bestemt at mor og sønn skal i møte med klassestyrer neste uke for å lage en slagplan i håp om å finne en løsning på problemene. I dag talte jeg med min kollega om hvorledes jeg oppfatter situasjonen, så vet hun i alle fall ståa i norsktimene. Selv har hun denne klassen bare i engelsk og samfunnsfag.

Roman-prosjektet ble avsluttet denne uken og kan sies å ha vært en suksess, i alle fall kommer jeg til å gi en del gode karakterer til elevene og jeg lærte meget selv også. Neste tema, som vi allerede har begynt på, er relativt enkel språkhistorie fra den tiden vi var i union med Danmark og hvorledes det danske sproget påvirket og fremdeles påvirker hvorledes vi i dag skriver bokmål. Jeg kommer til å tale meget og varmt om riksmålet i morgen. Det er neppe en hemmelighet for bloggens lesere at man er en ihuga riksmålsquinde og at man således blir i ekstase hver gang man får æren av å undervise i temaet. Skål for det, ja!

Louisa Shepard, Wales, døde noget uventet 25. januar, vel 111 år gammel. Hun efterlot seg 4 døtre, alle i 70-års alderen. I Louisiania, USA, døde 114-årige Maggie Renfro den 22. januar. Den 5. januar døde hennes søster på 107 år (Carrie) mens en søster på 103 (Rosie) døde i desember. Her har man altså tre søstre som alle lever usedvanlig lange liv og som dør nesten samtidig. En ganske merkelig situasjon, med andre ord. På den hyggeligere siden av skalaen kan nevnes at Jeanne Fanshier fra Canada feiret sin 110-års dag den 26. januar. Man hever sin kaffekopp og utbringer en skål for denne bragd!

En god aften ønskes fra Eiganes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter