mandag 25. januar 2010

Dagens epistel fra Eiganes

God aften!

I dag oppdaget jeg at jeg har mottatt en hyggelig invitasjon på Facebook til en 30-års dag nu førstkommende lørdag på Hot Open Mind. Dessverre har jeg allerede takket ja til å delta i en middag hos min gode kollega klokken 18.30 den dagen, men jeg tror dog det kan la seg gjøre å beære 30-års kalaset med mitt nærvær efter middagen. I følge invitasjonen begynner kalaset klokken 21, men man får nok komme om man blir forsinket en time eller to også. Ikke verst å bli invitert på to ting på en og samme aften, men slik er det nu engang å være populær. Skål for det!

Så var første arbeidsdag i den siste uken av januar vel overstått og det gikk meget vel i dag. Så lenge man holder seg edru i helgen blir det jo den reneste leken å komme seg opp mandag morgen. Jeg slapp unna med en eneste vikartime i dag, til tross for at tre kolleger av ulike årsaker ikke møtte opp til undervisning, dog viste man jo om dette allerede på torsdag, så da så. Min skallede nabo måtte ta to vikartimer, men jeg fikk ikke helt med meg i hvilken klasse og i hvilket fag han måtte prøve seg. Min gode kollega, som altså skal holde lørdagens middagssammenkomst, fikk også en vikartime å ta seg av i dag, selv om hun hadde 4 undervisningstimer fra før av. Hun har jo også en stilling på 100% og da må man jo forvente at det kan bli mange undervisningstimer på en og samme dag. For meg holder det lenge med 75% og i tillegg har jeg ikke så meget undervisningsplikt heller fordi litt av stillingen omfatter administrativt arbeide i forbindelse med at jeg er seksjonsleder.

Naboen og undertegnede var innom Madla Amfi en tur i eftermiddag fordi herren trengte nytt dusjhode, noe de også hadde hengende der, men "Over there" var ikke å se noen steder. Kanskje han hadde matpause eller hadde gått hjem for dagen? Uansett fikk vi også tid til å kikke litt rundt i et par andre butikker samt å handle litt matvarer på Mega-butikken i første etasje. Der påtraff vi også en felles bekjent, nemlig en homofil herremann i 40-års alderen, viss navn jeg ikke klarer å komme på i farten. Ikke det at jeg kjenner han personlig, men naboen kjenner han og jeg har så vidt hilst på han på byens skeive utesteder ved noen få anledninger.

Til middag ble det kokte poteter med kjøttkaker, hjemmelaget brun saus og hjemmelaget ertestuing i dag. Da jeg kom hjem var mor i telefonen med sin 100 år gamle moster, viss bursdag den 17. januar jeg glemte helt ut. Det var ingen feiring av dagen fordi hun var innlagt på korttidsopphold på Oppsalhjemmet i hovedstaden i de tidene, noe hun visstnok ble ved nyttår fordi hun slet med en langvarig forkjølelse, men nu er hun altså tilbake i trygdeboligen og er så vidt oppegående nok til å klare seg der, dog med daglig tilsyn. Barnebarna skal holde kalas for henne den helgen som kommer og da skal Bente sørge for å stikke innom og avlevere en potteplante eller noe annet egnet hun finner fra mor og meg. I alle fall, efter middagen var inntatt og maten hadde sunket nøt mor og jeg kaffe med hvert vårt kakestykke til. Det var hyggelig å få talt litt om dagens små hendelser med mor.

Nu skal jeg lese videre i romanen "Drømmehjerte", som jeg har holdt på med en stund nu. Mor skal sikkert løse kryssord eller kose seg med radioen. Slik går nu engang dagene her...

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter