søndag 10. januar 2010

I dag er det "bare" 9 kuldegrader på Eiganes

God eftermiddag!

Det er bare knappe 9 kuldegrader i følge gradestokken ute på altanen i dag, så det går sakte men sikkert den rette veien igjen. Folk i alle aldre går på skøyter på byens islagte vann i helgen, som om det var dommedag i morgen den dag. Breiavannet i sentrum var så fullt av mennesker på et innslag fra Nyhetskanalen i eftermiddag at det nesten så skummelt ut, men de "lærde" har vel godkjent isen for bruk og da er den vel trygg, da. Hva vet vel en giktbrudden norsklærerinde om den slags. Dog måtte naturligvis Siri Kalvig møte opp på isen for å informere om at kuldebølgen kun er en del av de såkalte naturlige variasjonene i været og at den globale oppvarmingen så absolutt ikke er over. Ja takk, Siri; vær negativ alle døgnets 24 timer og tal for all del ikke om annet enn global oppvarming. At det går an å være så ensporet og dum... Dessverre blåser det noget i dag, noe som gjør at det blir iskaldt i villaen efter bare noen timer uten fyring. I morges var det vare 16 grader på kjøkkenet, men nu har man fått temperaturen opp på behagelige 22 grader igjen.

Roseanne DeMarco (56) sendte meg i går aften en e-mail med noget mer informasjon om Mildred Jamais, som døde denne uken, knapt 111 år gammel. I e-mailen sto det at foreldrene, John og Musetta Clements, begge var i 80-års alderen da de døde. Hennes søsken er også alle for lengst døde, men ble alle gamle folk. DeMarco besøkte Mildred bare en to dagers tid før hun gikk bort og hun var på det tidspunktet sengeliggende, men fremdeles klar i toppen. Informasjon om begravelsen er ennu ikke offentliggjort, men den vil nok finne sted i Florida i løpet av neste uke. Connie Haines pleide å synge for moren på bursdagene hennes. Siste gangen helsen tillot det var på 107-års dagen. Da var Connie selv 85.

Ellers har det kommet meg for øret at "Over there" eller Thomas, som jo er hans rette navn, har funnet sin utkårede og nu har endret statusen på Facebook. Ennu vites det ei hvem den heldige er, men ryktene går for fullt. Hete kanditader som "Abbedøsen", min skallede nabo, Oldboy der nede i Thailand, den tidligere fylkeshomosjefen samt en engelskmann omkring de 35-40, viss navn man ikke husker på stående fot, har blitt foreslått. Man håper Thomas, som er et kjent og kjært innslag i byens skeive uteliv, informerer oss mange nysgjerrige i løpet av få dager. Man har forøvrig lovet å utbringe en skål til ære for nevnte herremann ved neste helgs kalas her i villaen.

Her i villaen her det vært en usedvanlig rolig helg uten verken besøk, alkohol på bordet eller handletur i butikker. Mor og jeg har ikke vært utendørs heller, grunnet kulden og den kalde vinden, men i morgen kommer jeg til å ta henne med en liten tur ut fordi det ser ut til å bli noget mildere for hver dag nu. I går ble hele aftenen tilbrakt foran fjernsynet i stuen, omtrent det samme preget fredagsaftenen. Man er nok sliten efter alt besøket i julen for jeg er ganske så fornøyd med å ha hatt en rolig helg. Det var jo denne Idrettsgallaen på NRK i går aften og det var jo grei underholdning. På fredag var naboen innom en snartur, men bare for å låne vifteovnen min en stakket stund fordi han var redd vannet skulle fryse nede i kjelleren, men efter en par timers tid med ovnen min fikk han gradestokken opp fra +1 til +3 og leverte tilbake ovnen. Vi som har eget vann, dvs. egen brønn og vannpumpe, må passe ekstra på i disse kalde tidene. Kommunen holder jo styr på det kommunale vannet, men skjer det noe med vanntilførselen hos oss som har eget opplegg, da må vi ordne opp selv. Det har faktisk vært nede på bare to grader i kjelleren her også og det kan være ennu kaldere ved gulvet der rørene går. Jeg har brukt ovn der nede de siste 4-5 dagene, men kan vel slutte med det nu snart, tror jeg. Det var 3-4 varmegrader der nede ved siste sjekk og det er bra nok.

I aften skal jeg forberede morgendagens norskundervisning. Men nu aller først skal mor og jeg ha oss en god kopp med kaffe. Tenk at mor er 90 år gammel. Det er nesten for utrolig til å tro på. Skål!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter