lørdag 30. januar 2010

Middag med kollega og Morten 30 år i dag

Godtfolk!

I formiddag nøt mor og jeg en god frokost i stuen mens vi tittet på "Nyhetsfrokost" på Nyhetskanalen. Jeg spiste en god tallerken med havregrøt med sukker og kanel på, mens mor spiste brødskiver. Til kaffen hadde vi kringlestykker og kjeks. Jeg humret godt for meg selv, ja selv mor måtte dra på smilebåndet, da en representant for disse premenstruelle Ottar-quindene dukket opp i programmet og var i harnisk over at det nettopp åpnet en strippeklubb i Bergen med flotte quinder som kaster det meste av klærne mot betaling. Hun ga klar beskjed om at Ottar-quindene aktet å kjempe med nebb og klør for å få satt en stopper for denne klubben. De hadde t.o.m. hatt allmøte om saken. Himmel og hav, sier nu engang jeg. Det som slo meg var at opp til flere av disse Ottar-quindene så ut som de lesbene som pleier å sitte i de mørkeste delene av De røde sjøhus når LLH holder drikkegildene sine der.

Jeg har vanskeligheter med å sympatisere med disse Ottar-quindene og efter mitt skjønn burde de ikke kalle seg feminister da de sakene de kjemper for ofte har lite med typiske feminist-saker å gjøre. T.o.m. en forsker - quinde sådan - uttalte seg mot denne organisasjonen i innslaget og mente at måten de herjer på er med på å skremme dagens ungjenter fra å engasjere seg i feminismen. Her i Stavanger er det ikke lenge siden Anne Kalvig var i avisene og klaget over hvor vanskelig det er å være Ottar-quinde fordi mange blir så usakelige i debattene rundt sakene de engasjerer seg i. Særlig var hun arg på enkelte aviser, som lar usakelige kommentarer få komme frem i lyset i nettdebattene omkring Ottar-artikler, men man bør jo forvente krass motbør når man velger å stå på barrikadene, da. Det burde både Anne og hennes venninner være klar over, dessuten har jeg observert ganske dårlige argumenter fra nevnte organisasjon også, i alle fall i enkelte saker. Også virker det tidvis som at de hater mannfolk mer enn djevelen selv...

Jeg skal til Helgøs matsenter sammen med naboen efterhvert, men vi avtalte at vi kan dra såpass sent som klokken 14 og da passet det seg å forfatte dagens innlegg allerede nu midt på dagen, for en gangs skyld. Naboen sliter forresten med tette kloakkrør i dag og får ikke brukt toalettet før rørlegger ankommer på mandag. Det var helt umulig å få tak i rørlegger nu i dag så han må få bruke toalettet her i min ringe villa denne helgen. Han mener selv han har tettet igjen rørene ved å bruke for meget toalettpapir og fordi han bruker en spesiell type toalettpapir, som egentlig kommer fra Belgia og som han kjøper ved en spesialbutikk her i byen. Dette toalettpapirer oppløser seg ikke like lett som mange andre slag, men skal visstnok være meget mykt og behagelig, sier han. Da jeg fulgte han ut på trammen efter hans visitt nylig tittet jeg også bort på gradestokken, som viste en knapp minusgrad og vi har lett snøfall her i skrivende stund, men ikke mer enn at det knapt nok legger seg. Det skal holde seg omkring 0 til to minusgrader her ennu noen dager så dette kalde været har virkelig vedvart usedvanlig lenge, denne gangen. Snøen og kulden kom jo allerede midt i desember.

I aften skal jeg altså i middag hos min gode kollega og venninne klokken 18.30. Naboen har sagt seg villig til å kjøre meg dit slik at jeg skal slippe å ta buss i ruskeværet. Så er planen å stikke innom Hot Open Mind før midnatt i anledning Mortens 30-års kalas. Det er jo så hyggelig å bli invitert på arrangementer i regi av unge mennesker. At han velger å hylle seg selv der han til daglig har sitt virke er jo ingen dum ide. Forhåpentligvis har han invitert andre over 50 år også, hvis ikke kommer jeg jo til å skille meg slik ut når jeg dukker opp der blant ungdommen. Jeg kommer nok til å ha med meg en skvett i lommelerken i alle fall siden det er ganske dyrt å kjøpe for meget i baren og noget av det sterke må man jo bevilge seg på et skeivt utested. Skål for det! Dog blir det altså en noget roligere start på aftenen i overnevnte middag. At vi får vin til maten der også er vel ikke usannsynlig, men jeg tviler på at vi kommer til å bli brisne av det vi inntar der.

En god helg ønskes alle fra Eiganes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter