torsdag 21. januar 2010

Møte om bemanningssituasjonen i eftermiddag

God aften i stuen!

Den lærde quindes arbeidsdag så i dag slik ut:
1. time: Fritime, men ankom midtveis for å nyte en kopp kaffe og den gode samtale.
2. time: Norsk med klasse 8A.
3. time: Fritime, som ble brukt til forberedelser av morgendagens undervisning.
4. time: Vikartime i engelsk med klasse 8B.
5. time: Vikartime i engelsk med klasse 8B.
6. time: Fritime, men måtte vente på møte som skulle starte 14.30.

Vi ble hasteinnkalt til møte i eftermiddag, altså, grunnet bemanningssituasjonen. En kollega av oss, som underviser 100% i engelsk, samfunnsfag og historie, ble sykemeldt i to uker fra og med i dag, grunnet forhøyet blodtrykk, til tross for at hun bare er 42 år gammel. Dette i kombinasjon med at to kolleger av oss skal på kurs mandag og tirsdag gjør at det ble for få lærere fra og med i dag. Rektor og inspektør orienterte oss om at alle må belage seg på å måtte ta på seg opp til to vikartimer per dag på mandag og tirsdag. Den sykemeldte quindes tre undervisningstimer i morgen ble delt i to mellom rektor og inspektør, men i morgen kommer de til å lage en plan for vikartimene neste uke og ba oss om å følge med på oppslagstavlen i morgen og mandag. Vi som underviser på deltid ligger tynt an, vil jeg tro, og slipper neppe unna noe ekstraundervisning neste uke, men for min del er tirsdagen allerede nesten full, så det blir nok mest aktuelt for meg å steppe inn på mandag og evt. senere i uken. Jeg tror hun som er sykemeldt har 20 eller 21 undervisningstimer i uken og det er jo ganske mange timer å dekke opp. Mandagen er visstnok den verste dagen med hele 12 undervisningstimer uten lærer.

Frøken Hildegunn telefonerte meg i går aften, så sent som klokken 22, men med budskap om at hun vil holde kalas i leiligheten i morgen, fredag, klokken 19.30. Jeg takket ja til invitasjonen, men kommer nok ikke til å gå ut på byen, om det blir aktuelt. Tove Johs-Castell telefonerte meg i eftermiddag og håpet at jeg ville slå følge med henne til en kunstutstilling på Tau Scene i morgen klokken 18, noe jeg også sa ja til, så det blir meget hektisk for meg i morgen. Dog er det gøy at det skjer ting også. Sitter man hjemme rundt klokken hver dag blir man i alle fall ikke meget gammel og mor klarer seg fint. Hun er jo bare 90 år gammel!

Jeg har ikke så meget å skrive om nu i aften, men kan nevne at jeg har lest litt mer i Cuba-romanen og at jeg har vasket vasken og speilet på badet i aften. Også telefonerte naboen for ikke lenge siden og lurte på om han kunne få låne en lyspære til taklampen på kjøkkenet og det fikk han. Det skjer visst ikke særlig mer i villaen enn borte på gravlunden...

Jeg vil avslutte dagens innlegg med et dikt av Gunvor Hofmo, som heter "Kjenner du ditt hjerte..."

Kjenner du ditt hjerte,
hvor det slår og slår
i dunkle, vage drømmer
det aldri helt forstår.

Det har en tørst mot mørket,
en tørst mot undergang,
og dog er alltid lyset
ditt hjertes ville trang.

Det har en tørst mot varme,
imot en elsket venn,
men ønsker hemlig kulden
som gjør det fritt igjen.

Det kjenner seirens tretthet,
dens mørke, tunge skam
som skitner til all glede
og gjør din lengsel lam.

En klarhet kommer engang,
den kommer, om enn sent:
I dødens nakne stillhet
blir ditt hjerte rent"

Ydmykt, Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter