tirsdag 12. januar 2010

Noen ord mot natten

Skål!

Man sliter noget med å få sove i aften og bestemte seg sådan for å skrive noen ord i bloggen i stedet for å vri seg fra side til side i dobbeltsengen. Dagen i dag har gått knirkefritt på alle måter. Til og med gradestokken går i riktig retning. I aften var det 8 kuldegrader og i morgen skal det bli omkring 6. Det blir en lang dag i lærergjerningen i morgen med både undervisning, planlegging og seksjonsmøte for norskseksjonen. Undertegnede må få sove snart skal man unngå at morgendagen blir en saga blott. Det har ellers kommet en for øret at kjæresten til Thomas (Over there på gaysir) heter Marius og ryktene sier at de har det ytterst hyggelig i sofakroken for tiden. Dog har jeg ikke den fjerneste anelse om hvem denne Marius er, hvor gammel han er, om han er bifil eller homofil eller hvor han bor. Med tiden faller vel litt efter litt på plass, får man håpe.

Det foregår visstnok en opphetet debatt i visse kretser nu omkring dette med blogging. Kåringen av årets homoblogg under den skeive tilstelningen i hovedstaden nu i helgen har vakt en viss misunnelse eftersom det var den eldste bloggeren (ennu ikke 40 år!) som vant, mens de tre yngere bloggerene - den yngste bare 16-17 år - ble noget sjokkerte tapere. Man kunne stemme frem vinneren på gaysir, i følge frøken Hildegunn, som var tilstede under tilstelningen sammen med en eller annen Oslo-venninne. Den yngste bloggerens blogg har undertegnede vært innom og kommentert i går aften og det slo meg at den unge herren er mest opptatt av sminke, klær og venninnene sine og kanskje ikke verken spesielt dannet eller intelligent, men han skal ha skryt for sine evner til å kritisere andre homofile som han mener er stygge med hverandre. (Hvorvidt han er bedre selv, vites ei). Følgende 4 blogger var med i kåringen, som "Bøtta" vant:
- http://www.fag-mag.com (Skrives av en eller annen fulltids homseungdom)
- http://larstangen.blogg.no (Bloggen til 16-17-åringen)
- http://www.DagensValium.com (Vinnerbloggen)
- http://allchristopher.com (Her blogger kjæresten til Jan Thomas fra fjernsynet)

Dette med å blogge eller skrive dagbok fra ens tilværelse er en spennende sysle. Selv har jeg skrevet dagbok for godtfolk fra mitt liv og levnet (les: fra villaens mange kalaser, lærergjerningen og mine mange sære interesser) helt tilbake til 2003 og det har hele tiden vært tilgjengelig for offentligheten. Først gjennom min dagbok på gaysir og fra desember 2007 har jeg skrevet fra mitt noget spesielle liv her i denne ringe bloggen. At jeg tidvis omtaler avdøde 113-åringer eller kongelige til det kjedsommelige får så være. Jeg har fått tilbakemeldinger om at mine referater fra det som skjer i villaen i helgene og på byens skeive utested, Hot Open Mind, er av det man ønsker å lese mer av. Derfor lover jeg å få med det meste efter kommende helg for da blir det kalas i villaen med påfølgende bytur. Jeg gleder meg allerede nu til å se igjen mine gode venner, men først gjenstår 4 arbeidsdager i lærergjerningen. Skulle De lese dette, De der nede i Thailand, så send meg gjerne et innlegg eller to fra Deres fantastiske dagbok til Facebook. Nu trenger jeg virkelig noget lesestoff fra mitt mannlige motstykke igjen. Hurra for det!

Avslutter dagens innlegg med et egenskrevet dikt, som jeg i sin tid vant en amatørpris for:

Kald kamp

I bitende kulde tar du grep -
som en sterk bjørn slåss du
og du biter til for å overleve.

Sommeren er så uendelig langt borte, nå.
Det er døden som slåss mot våren -
en kamp på liv og død.

Frostrøyk og is kan lett virke tungt.
Vannet renner ikke lenger.
Denne kampen vinner du til slutt.

Toril

3 kommentarer:

0ldboy sa...

Takk for hyggelige ord om min ringe dagbok, men kan ikke Den lærde selv gå inn og lese den nå når De har egen gaysir-profil igjen? Eller har undertegnede misforstått noe?

Ærbødigst 0ldboy

Toril sa...

Man glemte faktisk ut passordet til den nyopprettede profilen, så man får ei fulgt med. Toril

0ldboy sa...

Da får De bare opprette en ny og slette den gamle... hehe

Site Meter