onsdag 13. januar 2010

Røff dag på skolen og nesten mildvær

Godtfolk!

I skrivende stund viser gradestokken 0 grader, en betraktelig forbedring i forhold til de tre foregående ukene, hvor elendigheten har dominert i form av snøfall og kulde - til mindre glede for oss giktbrudne quinder, som dessverre står gravsteinen nærmere enn yngdommens ynde og virilitet.

"Dog røff på si,
med mor i seng
har jeg nok med
at jeg skal stri."

Jeg ble værende på skolen i hele 8 klokketimer i dag, til tross for at jeg kun har deltidsstilling. Det kom av at jeg hadde både undervisningstimer, meget papirarbeide å gå igjennom samt et seksjonsmøte å lede. Følgende saker kom opp på eftermiddagens møte:
- Kommunal kursdag: Vi kan sende av gårde tre stk. Inspektør må ha inn navn innen fredag.
- Forandringer i timeplanen f.o.m. 1. feb. Få forandringer rammer vår seksjon. Jorunns engelsktime med 9A flyttes fra siste time mandag til første time tirsdag. Ingunns dobbelttime i norsk med klasse 9B tirsdager deles opp og legges til 4. time onsdag (blir da dobbelttime) og 5 time fredag. Tysktimen tirsdag eftermiddag (valgfag) kan hende må flyttes til fredag eftermiddag, avhengig av møtedatoene. Oddmunds timer flyttes likevel ikke. Torils timer er flyttbare, men det blir trolig ikke nødvendig.
- Alle 10. klasser skal ha utplassering hele uke 6.
- Nye ordbøker har ankommet og kan deles ut.
- En deling av dagens seksjon for norsk og fremmedspråk ble foreslått og diskutert. Begrunnelse: For mye tid går bort til urelevant informasjon. Evt. kan det bli aktuelt med en tidsdeling slik at man kan gå på begge seksjonsmøtene. Avgjøres om 14. dager.
- To studenter kommer på utplassering i år og begge ønsker å delta henholdsvis i norsktimene og engelsktimene. Dette må vi bare få på plass til neste seksjonsmøte. Hvem kan ta i mot? Snakk med kontaktlærerene.
- Planlegging av hvorledes tentamenene skal organiseres i engelsk og norsk for 10. klassinger. Siste uken før vinterferien blir trolig mest aktuell for ikke å komme for nær opp til april/mai-tentamenene.
- De som skriver om sin egen kompetanse i nynorsk skriver ofte at "nynorsk er vanskelig å skrive". Bente Kolberg Jansson har skrevet "Nynorskopplæringa og didaktisk tilnærming til nynorsk som sidemål". Denne rapporten bør leses. Ligger på Torils arbeidspult. Skal presse på for å få oss på kurs. (Toril)
- Kurs i didaktikk for lærere i fremmedspråk tilbys av Utdanningsforbundet i vår. Skal sjekke datoen, men tror det var i april.
- Nye undervisningsmetoder i engelsk. Innspill og kommentarer.
- Diverse.

For å skifte tema helt og fullt og ta opp igjen tråden fra forrige innlegg om lykken som nu har stått "Over there" bi sist uke - og forhåpentligvis i alle kommende år han måtte leve. Man har nemlig brukt gårsdagen til å undersøke noget og har endelig funnet ut hvem hans utkårede er; nemlig en 25 år gammel gutt fra Stavanger-området. Undertegnede har levd i den tro at herren var mest interessert i de over 30 år, men så feil kan man altså ta. Det er nok ungdommen de fleste homofile herremenn er ute efter, det gjelder nesten alle jeg vet hvem er i aldersgruppen over 40 år. Frøken Hildegunn har også drevet med en slags kjærlighets-lek den siste uken - ikke det at "Over there" leker, altså, men frøkenen gjør nok det - og den lykkelig utvalgte er en jente i 27-28-års alderen fra Sandnes-området. I følge min gode venninne driver de med det som i dag kalles "dating", dvs. at de møtes på kino eller kafé og ender opp i dobbeltsengen. Jeg håper det kan blir noe mer ut av opplegget. Det hadde Hildegunn virkelig fortjent, som tross ryktene kan være både godhjertet, gavmild og omsorgsfull - bare den rette dukker opp.

Nu skal man publisere en festlig, dog ikke særlig lang quizz på Facebook for å se om folk leser bloggen eller ei. 10 spørsmål, viss svar kan hentes her i denne ringe blogg. Og i morgen er det torsdag. Det går fort mot helg...

Toril

2 kommentarer:

0ldboy sa...

Når De skriver at de over 40 er ute etter ungdommen, så må det også presiseres at for hver og en over 40 som finner seg en ung kjæreste, så finnes det også en ung som er ute etter en eldre, noget som ligger i sakens natur :-)

Toril sa...

Ja, det stemmer nok det. Jeg har ingen personlige motforestillinger mot aldersforskjeller. Mente bare å poengtere det. Synes jo selv at quinder over 60 er for gamle for meg. Toril

Site Meter