fredag 29. januar 2010

Så går man inn i siste helgen av januar 2010

God fredag, ærede lesere!

Til høyre er beviset på at blogging er og blir stadig mer populært, jmf. hva jeg nevnte i gårsdagens innlegg her i min ringe blogg. Det var altså Stavanger Aftenblad som hadde saken om den skeive Stavanger-bloggeren Arman denne uken. En link til tenåringens blogg la jeg ut i gårsdagens innlegg. Jeg håper Oldboy der nede i Thailand også tar til fornuften og setter i gang med et blogg-prosjekt snart. Det er jo så ergerlig at man må være på gaysiren for å få med seg siste nytt fra hans ville liv og levnet, dessuten hadde det jo blitt en meget større leserskare med en blogg. En personlig appell der altså.

Forøvrig fikk jeg en meget hyggelig melding fra USA i dag, fra "Over there", som kunne informere om at han er på ferie der borte og at han av den grunn således ikke har vært å finne på Madla Amfi de siste dagene. Det forklarer hvorledes det hadde seg at han ikke var på sin post da min skallede nabo og undertegnede var innom der forleden dag. Alt har jo sin skjønneste forklaring...

Man kommer ikke utenom "super-hundreåringene" i dag heller. Den lærde quinde har i flere år prøvd "å få på plass" alle efterkommerene til Maud Farris-Luse fra Coldwater i Michigan, USA, som var verdens eldste person med sine 115 år da hun døde 18. mars 2002. Dette har vist seg å være meget vanskelig. Til tross for at man har bistått en quinde i USA, som har gransket Mauds slekt ganske grundig der borte, har man fremdeles ikke kontroll på alle efterkommerene til super-hundreåringen. Sammen med ektemannen Jason (1878-1951) fikk hun 7 barn, hvorav 5 nådde voksen alder. De som nådde voksen alder og som alle ble godt gift var:
1) Charley (1905-1987), som i 1925 ble gift med en viss Rosa eller Rosie Richardson. Her mangler man informasjon om barnebarn, oldebarn etc.
2) Esther (1907-1935), som ble gift med en viss Mr. (Zolva/Zolvy?) Pierce. Her mangler man informasjon om efterkommere.
3) Clair (1911-1988), som ble gift med Vera Palmateer (1919-1997). Han fikk mange barn, blant annet sønnen Donald (født 1936 eller 1937) og datteren Shirley (1938-2005). Mangler ellers meget også på denne slektslinjen.
4) Dale (1913-1986), ble gift med Nellie van Blarcom (1914-1984). Han fikk 6 barn og her har man kontroll på efterkommerene.
5) Lucille (1928-2003), gift med James Bull (1925-2004). Her har man også en viss kontroll på efterkommerene.

Maud Farris-Luse var datter av Franklin Davis (1858-1920) og Della Jenkins (1863-1950) og efterlot seg en datter (de 6 andre barna var døde), 26 barnebarn, 85 oldebarn, 65 tippoldebarn samt ett tipptippoldebarn. Hvis noen av bloggens lesere skulle besitte evner innen slektsgranskning og kommer over relevant informasjon så si gjerne i fra!

I dag hadde man tre norsktimer og skrev så meget på tavlen at man til slutt fikk vondt i hånden og måtte kapitulere mens det ennu var 10 minutter igjen av full tid, men det var det jo ingen elever som klaget på, naturligvis. I den ene klassen fortsatte man med språkhistorie og man talte lenge og vel om 1800-tallets riksmål, men man kom heller ikke utenom landsmålet og herrer som Asbjørnsen og Moe samt Ivar Aasen. Det er meget å si om dette temaet så jeg skal sette meg ned i løpet av helgen og forberede undervisning og passende oppgaver om temaet til neste uke. I den andre klassen jeg har i norsk delte jeg ut stiloppgaver nu i dag og de skal leveres inn om nøyaktig en uke. Elevene skal enten skrive en diktanalyse, en rapport eller en novelle efter fri fantasi. Det blir interessant å se hvorledes elevene griper fatt på oppgavene og hvilken oppgave flest velger. Jeg underviste ellers litt om sjangerlære i denne klassen i dag, blant annet prøvde jeg å klargjøre hvorledes en rapport kan og bør skrives. Efter lunsjpausen satte jeg meg ned med min kollega i heimkunnskap for å gå igjennom fagplanen og for å bli enige om hvor meget vekt vi skal legge på teori denne terminen. Det tok neppe mer enn en drøy halvtimes tid og etterpå tok jeg helg.

Jeg tok bussen fra Tasta og gikk av på første stoppet efter Misjonshøgskolen og gikk ned til Straensenteret. Der var jeg først innom flere butikker og tittet litt før jeg kom til blomsterbutikken hvor jeg fikk lyst på en flott geranium de hadde stående. Jeg kjøpte både den og en liten kaktus før jeg gikk bort på vinmonopolet og kjøpte meg en flaske med "Hotandsweet" samt en flaske med eggelikør. Det er greit å ha et lite lager på plass til helgen setter inn for fullt. Jeg så ingen kjentfolk på kjøpesenteret, men det var jo fremdeles i arbeidstiden for folk flest da jeg gikk der, så det var kanskje ikke så uvanlig. Jeg gikk hjem med det jeg hadde handlet og ble ganske sliten før jeg kom til gravlunden for det er først der at motbakkene slutter og man kan puste lettet ut. Klokken 15.30 serverte jeg hjemmelaget potetmos med kjøttpølse og brun saus til. Mor spiste godt i dag og det er jo et godt tegn på at hun er i form. Jeg spiste godt selv også fordi jeg var kjempesulten og med god grunn; til lunsj hadde jeg bare to knekkebrød med sild og egg, ett glass med appelsinjuice og en kopp svart kaffe.

I aften skal man vie tiden helt og fullt til studier av super-hundreåringer og til å lese ut Cuba-romanen. Jeg har slik lese- og studielyst om dagen at jeg sitter med hodet begravet i en eller annen bok nesten hele tiden, så sant jeg da ikke sitter her foran computeren for å forfatte et blogginnlegg eller for å lete opp informasjon til mine selvstudier. Jeg trenger en rolig aften og en lang natts søvn før morgendagens middag og 30-års kalas. Og det var det for i dag.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter