lørdag 20. februar 2010

Den lærde quinde reflekterer

Godtfolk!

LLHs styrende hånd, Karen Pinholt, som er avbildet til høyre, er quinden som tirsdag anmeldte Mohyeldeen Muhammad til politiet for hatefulle ytringer mot homofile, jmf. tidligere blogginnlegg denne uken.

LLH-lederen skriver blant annet:
(...) Men noen ganger brukes ytringsfriheten på en måte som gjør at den blir til andres ufrihet. Mohyeldeen Muhammads utsagn i Klassekampen om at alle homofile fortjener å dø, og at dette er noe alle troende muslimer må mene, er et slikt utsagn. Utsagnet er en oppfordring til og legitimering av vold mot homofile. Dermed skaper den en velbegrunnet frykt, spesielt blant homofile muslimer.

I de mange diskusjoner jeg har deltatt i rundt ytringsfrihet, både i forbindelse med Fritt Ords prisutdeling og i forbindelse med Mohammads uttalelser har jeg møtt synspunkter om at vi bør tåle mye for å verne om ytringsfriheten. At ytringsfriheten, som er til vår alles fordel, koster. (...)

Den lærde quinde støtter anmeldelsen 100%, la nu det være klinkende klart. Man har observert de par siste dagene at enkelte onde tunger mener anmeldelsen ikke burde ha blitt levert fordi politiet uansett kommer til å henlegge saken, slik de som regel henlegger saker som angår hets mot homofile. Andre igjen har ytret at de delvis støtter utsagnene til fundamentalisten fra steinalderen. Enkelte mener til og med at en evt. domfellelse bare vil gjøre han til en martyr, noe som ville gagnet galskapens sak. Dog er det av ytterste viktighet å huske på at hvis man begynner å la slike fundamentalister få lov å spre eder og galle mot homofile og andre de mener lever i synd fordi de ikke lever efter koranens mange påbud, så kan vi fort få et farlig samfunn ikke engang FrP klarer å rydde opp i, selv om de skulle vinne et valg innen ikke alt for mange år.

Det ville også vært en hån mot alle de som har kjempet for de homofiles rettigheter de siste 50 årene og latt slike hatske utsagn få lov å passere uten reaksjon. Man må ikke glemme at Norge er et land hvor alle mennesker skal ha like rettigheter, enten det er snakk om homofile, innvandrere eller utviklingshemmede. Diskriminering av de man ikke selv har sansen for skal ikke forekomme i det herrens år 2010 i et moderne monarki. At en del (dog naturligvis ikke alle!) muslimer fra umoderne og ganske fattige land, hvor utdanning er et fremmedord, har andre holdninger enn vi i vesten er nu en ting, men har man først kommet til et land som Norge må man også akseptere og ta inn over seg de normene som finnes i et slikt land. Det er vanskelig nok å være homofil om man ikke i tillegg skal oppleve å bli banket opp og ropt hatord efter så fort man går forbi f.eks. Grønland eller Tøyen i hovedstaden. PST holder forøvrig nu både nevnte fundamentalist og hans nære krets under skarpt oppsyn - og det med rette, mener nu engang jeg.

Karen Pinholt har forøvrig gjort en god jobb som talsquinde for oss skeive efter at hun tok over vervet. Det er viktig med sterke quinder, som tør tale Roma midt imot. Hennes engasjement for "partnerskapsbarn" samt for å sette homofiles rettigheter på dagsorden i mang en debatt bør ikke undervurderes. Takk.

I Nederland er det regjeringskrise nu i dag efter at en heftig debatt omkring fortsatt deltagelse med soldater i Afghanistan eller ei førte til at regjeringen ble splittet og måtte gå av i dag. Statsminister Balkenende kunngjorde for noen timer siden at han kommer til å oppsøke hennes majestet dronning Beatrix for å levere regjeringens avskjedssøknad og det meget snart. Man skal ikke gå inn på detaljene i regjeringskrisen, men akkurat som her til lands har også Nederland hatt en koalisjonsregjering de siste årene. Det er ennu uvisst hva slags regjering som kommer til å ta over efter det inntrufne, men inntil videre følger dronning Beatrix nøye med på at alle spilleregler blir fulgt. Skål for det!

Norge har så langt tatt 5 OL-gull nu når en uke av lekene gjenstår. Min gamle mor følger meget med på de mange øvelsene, som sendes i reprise på formiddagene. Særlig har hun sansen for alt av øvelser som foregår på langrennsski. Selv kan jeg også godt titte litt på OL, men jeg legger ikke opp dagen efter OL, slik mor gjør, for å si det på den måten. I går aften satt dog både mor og jeg oppe og så på at Marit Bjørgen innkasserte gull nummer to under dette OL og altså Norges 5. gull. Vi skal nu visstnok ligge på tredje plass på listen over land og antall medaljer, så vidt slått av Tyskland og med USA som nummer en. Vi tittet også litt på curling i går aften, men la oss før det ble klart hvorledes det gikk med Norge i kampen mot Kina. (Det kan man sikkert finne ut på NRKs hjemmeside.)

Så lang har man ikke gjort det helt store i dag, man har ikke engang vært i butikken ennu, men dit må man snart. Mor og jeg har dog kost oss med frukost, kaffe, dagens aviser og vi har talt med min søster Bente, som telefonerte omkring klokken 11. Jeg har ingen spesielle planer for i aften, men tenkte å høre med Hildegunn hva hun skal i aften. Et godt alternativ er det dog også å se på OL sammen med mor med noe godt ved siden av, f.eks. nybakt kringle og svart kaffe. Tiden vil vise hva som skjer...

Uansett ønsker man alle ens lesere en flott aften!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter