søndag 21. februar 2010

OL, nybakt kringle, kaffe og lesing

God søndag!

Man er i ferd med å legge bak seg en rolig og fredelig helg her i villaen på Eiganes. Jeg har blitt noget uggen i halsen og hoster en del i dag, så det var nok like greit at man ikke fant på de helt store sprellene fredag og lørdag. Hosten hadde nok vært ennu verre hvis man hadde kastet innpå en halvliter med hjemmebrent og røykt opp en halv pakke med rullings i helgen. I går og i dag har jeg faktisk ikke rullet meg en eneste sigarett, så det så. Bank i bordet(!) og halleluja for det.

Frøken Hildegunn telefonerte meg i eftermiddag og avla en kortfattet rapport fra nattens herjinger. Hun og Jarlfrid hadde møtt to quinder fra hovedstaden i 22-tiden for en enkel middag på en av byens restauranter og hadde noget senere stukket ut på Checkpoint for å hygge seg blant ungdommen. Det hele hadde endt opp på et hotelrom på SAS Atantic, uten at jeg skal støte eder med detaljer fra sammenkomsten. Forøvrig har frøken Hildegunn og den lærde quinde utnevnt seg selv til beskytterinder av Hot Open Mind i dag, jmf. den noget fargesprakende logoen over. Man har fått hjelp av den skallede til å få bildene våre på Hot Open Mind-logoen - det skjedde fredag. Seremonien var meget enkel og foregikk over telefonen.

Det har seg nemlig slik at LLH-festene fra og med førstkommende fest, som finner sted lørdag 6. mars, nu skal finne sted i annen etasje på Hot Open Mind. Dette er gledelige nyheter fordi man har følt en stund nu at glansdagene til festene der nede ved De røde sjøhus har vært forbi. Undertegnede har i alle fall nesten ikke beæret disse festene med sitt nærvær det siste halvåret og mange andre har også følt seg mer vel i Kirkegaten enn der nede ved kaien. Som den aldrende quinden man nu engang er husker man naturligvis også tiden da LLH hadde sine fester ved Handelens Hus midt i sentrum og tiden før der igjen da festene for oss skeive foregikk ved Hotel Alstor på Tjensvoll. Noe skikkelig utested for oss skeive fikk Stavanger først på forsommeren 2009 med nettopp Hot Open Mind. Før den tid fungerte dog Sting som samlingssted, særlig for virile herremenn, men også for lesbiske quinder og ungdommer. En kort periode eksisterte også en liten bar kalt "Toppen bar" - ovenfor Korvetten - men det kan jo ikke ha vært mer enn et års tid. Det var vel omkring årtusenskiftet, i alle fall ikke noe senere enn 2001/2002. Sting vet jeg ikke hvor lenge har eksistert, men jeg husker i alle fall at jeg var der omkring 1990.

Mohyeldeen Mohammad (24), den tidligere omtalte fundamentalisten, som ønsker å steine homofile fordi de lever i ytterste synd i forhold til koranens eventyrfortellinger, møtte i helgen røff motbør av Norges ukronede lesbedronning, Kim Friele (74). Den 17. mars skal den mangeårige homoforkjemperen holde tale på Youngstorget i Oslo og utfordrer tullebukken til å gjøre alvor av truslene sine om steining. "Jeg blir ikke det minste skremt av han. Jeg kommer på Youngstorget og vil ikke ha noen andre der" uttaler hun til VG nu i helgen. Dog kommer hun neppe til å bli alene der med han, skal man tro Facebook-gruppen "Kim Friele vs Mohyeldeen", hvor det kommer frem at mange har tilsagt sitt nærvær på Youngstorget på denne datoen. Quinden uttaler også følgende: "Han har vel ikke mot til å komme. Han har det vel bare i munnen, tenker jeg." Den lærde quinde gir sin fulle støtte til Kim Friele! For mer om saken, klikk på følgende link: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=593461

I går aften ble mor og jeg sittende i stuen og titte på OL. Jeg bakte en kringle og kokte svart kaffe, som vi koste oss med mens vi så på en heller laber OL-aften for Norge sin del. Petter Northug fikk det ikke til i går heller, til tross for at han har hatt det i kjeften mang en gang, dog er det vel oftest i kjeften de har det de fra Trøndelag-distriktet. Lyspunktet ble Håvard Bøkkos bronse på skøyter, men selv der har man jo blåst det så opp at det var så og si lik null at han ikke skulle ta gull under OL, men han har vel kanskje ennu et løp eller to igjen. Man krysser fingrene.

Jeg viet også noget tid til litteraturen i går aften og fortsatte å lese i romanen "Doris' møte med postmannen". Jeg bladde også litt i en biografi om Dronningmoren og viet noget tid til studier av Gotha-kalenderen de gangene det ikke skjedde så meget på fjernsynet og efter at mor trakk seg tilbake til kammerset. I går satt hun faktisk oppe til omkring 23.30. Det er utrolig hva meget OL kan gjøre for en senil quinde fra 1919. Man pleier å herje med den faste gjengen på en gjengs lørdagsaften, så det er alltid litt rart og uvanlig å nyte villaens stillhet når de fleste andre inntar sterkere saker og gjør seg klar til å gjøre sentrum utrygt. Min skallede nabo var jo også borte i går aften og han har ennu ikke kommet tilbake fra heisaturen til hovedstaden, men når han omsider dukker opp igjen kommer jeg til å invitere han over på kaffe slik at han kan få avlagt full rapport fra hendelsene der borte, inkludert de røffere detaljene fra Hercules sauna.

Tidligere i dag telefonerte min moster og informerte mor om at deres 100 år gamle moster er innlagt på sykehus i hovedstaden med lungebetennelse. Det må da vitterlig snart bli en ende på den gamle quinden; skjønt, mormor ble jo 101. Nu skal man ta fatt på middagsmaten og i dag er det makaronistuing med pølsebiter og hakkede grønnsaker på menyen. En god aften bedes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter