mandag 8. februar 2010

Rapport fra Thailand i den lærde quindes blogg

God aften, godtfolk!

Herr Oldboy der nede i Thailand sendte meg dagboksinnleggene fra helgen nu i dag og jeg tar meg den friheten å videreformidle to av avsnittene i hans meget omfattende dagbok for å vise mine ærede lesere hvorledes mitt mannlige motstykke skriver. For de som ikke vet hvem denne "Oldboy" er så kan jeg informere eder om at det er en herremann i 60-års alderen fra Stavanger, som for tiden bor i Thailand. Hans mange sammenkomster i hans skeive villa fra 1990-tallet og like inn i fjoråret er viden kjent. Frem til 2006 hadde han sitt virke ved Universitetet i Stavanger, men er i dag pensjonist, til stor misunnelse fra undertegnede, som fremdeles har plikter i skoleverket. Her følger nevnte to avsnitt:

"Etter morgenprosedyrene satte jeg meg til å se Melodi Grand Prix-finalen, og den kom fint og flytende inn på nettet. Jeg hadde satt opp liste for meg selv der jeg tippet rekkefølgen, og jeg tippet riktig de fire som gikk videre. Men ikke nok med det, jeg tippet også riktig rekkefølge som de fikk etter gullfinalen. Nå visste jeg jo hvem som hadde vunnet på forhånd, men det var jo favoritten min som vant likevel, så dem hadde jeg tippet som nummer en uansett. Men det tåpelige lange Ingrid Bjørnov-innslaget kunne de spart seg! Maken til kjedelig suppe. Jeg var jo så heldig at jeg kunne hoppe over det meste av det, noe jeg også gjorde, i motsetning til dem som så det på direkten. Jaja, noen likte sikkert det innslaget også.

Jeg fant ut at i dag er det nøyaktig 25 år siden min far døde, og dersom han hadde levd hadde han fylt 112 år på førstkommende mandag. Han manglet altså to dager på å fylle 87 år da han døde. Min mor ble 97, og hun døde for fem år siden. De oppnådde en respektabel alder begge to. Egentlig ganske rart at de ble så gamle, for begge hadde slitt hardt hele livet, han levde ikke så veldig sunt, og begge hadde diverse mer eller mindre alvorlige sykdommer de siste 20 årene de levde. Og begge var helt klare i toppen helt til slutten. Gode gener med andre ord, som Den lærde quinde ville ha uttrykt det."

Det er lite å utsette på de mange dagboksinnleggene fra Thailand siden de er meget gode språklig sett og innholdsmessig meget spennende. Når det gjelder hans gjetninger om hvem som kom til å gå videre i Melodi Grand Prix-finalen så tippet (som skrevet i går) også undertegnede at nettopp Didrik kom til å vinne og man var sikker på at A1 kom høyt opp, noe de også gjorde. At hardrockerene kom høyt opp overrasket heller ikke siden det har vært en viss "rockebølge" over Eurovision Song Contest helt siden 2004, men man innrømmer gjerne at man ikke tippet at nummer 4 skulle komme såpass høyt opp. Det var alt fra Thailand og Melodi Grand Prix for i dag.

Jeg ankom skolen omkring klokken 10 i formiddag for å få forberedet norsktimen efter lunsj samt morgendagens undervisning. Efter omkring en 20 minutters tid kom inspektør innom arbeidsrommet og spurte om jeg kunne komme til kontoret hennes fordi hun måtte tale med meg. Vel fremme gikk hun rett på sak og lurte på om jeg kunne tenke meg noen hvorledes det hadde seg at det hadde kommet inn en klage på meg fra moren til en av mine elever. Klagen skal ha gått på at jeg har gitt denne eleven alt for dårlige karakterer. Nu kan jeg naturligvis ikke gå inn på alle detaljer i saken pga. taushetsplikten, men jeg vet med meg selv at jeg ikke har gjort noen feil i denne saken og ble derfor meget harm når inspektør også begynte å efterlyse en rapport jeg visstnok ikke har levert inn. Jeg prøvde å forklare at jeg nok har glemt å fylle ut denne rapporten, men at man nu ville fokusere på denne klagen, som åpenbart er på feil grunnlag. "Toril, dette er alvorlige saker og jeg har plikt til å undersøke saken", kom det til slutt fra dette forferdelige quindemennesket, som dessverre sitter med for meget makt ved skolen vår. Hun har aldri likt meg fordi jeg lever som jeg gjør.

Jeg fikk heldigvis talt med elevens klasseforstander i friminuttet og følte heldigvis en viss støtte fra det holdet. I tillegg har min skallede kollega eleven i naturfag og kunne bekrefte at vedkommende ikke er den skarpeste kniven i skuffen, men høylytt i klasserommet. Akkurat det samme inntrykket har jeg. Dessverre er det ikke automatisk slik, mener nu engang jeg, at en elev som tør svare på spørsmål i klasserommet nødvendigvis fortjener toppkarakterer. Det som irriterer meg er den dårlige måten inspektøren behandler meg på ved enhver anledning som byr seg. Jeg tror hun forsto at jeg var ganske nær å skulle få et eller annet utbrudd for hun sa ikke mer og jeg fikk gå for å fortsette med det jeg drev med før 5 minutter hadde gått. Jeg vurderer seriøst å la en av mine kollerer titte på prøvene og stilene til denne eleven fra denne og forrige termin, i håp om at jeg får medhold fra faglig hold i alle fall. Det er ubehagelig med slike ting, rett og slett.

Norsktimen gikk i alle fall smertefritt, heldigvis, selv om jeg tenkte litt på klagen fra tid til annen. Dog er jeg ikke den første som har fått klager fra foreldre, neppe den siste heller. Det var i alle fall godt å komme hjem til mor og få laget en skikkelig middag til oss. Denne gangen ble det fleskepannekaker og tomatsuppe. Vi drakk begge melk til fordi det har blitt en vane å ha det til pannekaker. Det ble kaffe og litt sjokolade en times tid efter middagsmaten var inntatt og oppvasken var unnagjort. Mor hjalp til med tørkingen. Jeg har lyst til å ta fatt på en ny roman i aften, men først må jeg sjekke om det går noe bra på fjernsynet. Klarer aldri å huske fra uke til uke hvilke dager hvilke programmer går, bortsett fra de faste postene på programmet i helgene. Den romanen jeg har mest lyst til å lese i aften er gammel og heter "Doris' møte med postmannen". Jeg tror den er skrevet på 60-tallet av en kvinnelig forfatterinne, men jeg husker ikke navnet på stående fot. Jeg vet det er en viss erotisk handling i boken i alle fall, så det blir spennende å se hva dette møtet går ut på.

En annen bok jeg har liggende på vent, som er ganske ny, er Anne B. Ragdes "Nattønske" fra i fjor. Den kjøpte jeg faktisk under en handletur med min søster i romjulen, men har glemt å skrive om det. Jeg har fremdeles ikke lest om den på baksiden så jeg aner ikke hva den handler om. Min skallede nabo humret forøvrig godt i dag i et friminutt hvor han og jeg var nede i kjelleren for å ta oss en røyk. Vi talte om bøker og da sa han at han kanskje burde skrive en bok han også - med handling fra Bjergstedparken. Her forleden aften hadde han gått på to herremenn som drev på så åpenlyst at hvem som helst kunne se det, også de som måtte gå tilfeldigvis igjennom parken. Jeg foreslo at han kunne gjøre som Åslaug Haga og skrive en bok med store likheter til det virkelige liv, men med visse forskjeller og noget fri diktning for ikke å bli tatt for å skrive om virkelige personer. Boken kunne han kalt "Når mørket har senket seg" eller "Fra gifte menns hemmelige liv".

Med ønsker om en god uke fra Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter