torsdag 25. februar 2010

Skrantende helse, snøvær og man gratulerer super-hundreåringer

God aften!

Helsen er ikke god i dag heller og man holdt seg således hjemme, dog ikke under dynen. Jeg klarer å være oppe, men hoster stygt og blir fort trøtt og sliten. Jeg hørte fra min skallede nabo nu i eftermiddag at en annen kollega også har falt syk og at det således begynner å nærme seg det man kan kalle for krise der borte på ungdomsskolen. At 1-2 er borte går som regel noenlunde greit, men ved et fravær på tre eller flere blir det nesten umulig å finne nok vikarer internt og penger til vikar-innleie utenfra eksisterer jo ikke. Det hele er en dypt tragisk situasjon. Kommunen skal spare penger igjen nu, informerte rektor oss om sist uke, visstnok grunnet mindre skatteinntekter er forventen, og således må også skolesektoren ta sin del av innsparingene. Innenfor helse- og omsorgssektoren har man allerede klaget på situasjonen, men det forventes visst at vi tarvelige lærerene skal holde munn og finne oss i å bli pisket til blods av de styrende.

Snæværet ser ikke ut til å ta en ende her i byen. Det har vært hvitt siden før jul og i dag kom det ytterligere 5-10 cm med snø. Det er nu meget med snø her i byen, i alle fall om man sammenligner situasjonen med slik den pleier å være. Jeg kan ikke annet skjønne enn at vi skal fryse i hjel her før det snur. Siste nytt nu er at det kalde været trolig fortsetter til langt inn i mars fordi det visstnok ligger et eller annet værfenomen over oss, som nærmest har grodd fast. På parkeringsplassen ved skolen skjedde det et lite uhell rett før naboen skulle reise hjem, lot jeg meg fortelle, men det var bare snakk om bilene til et quindemenneske og en realfagslærer, så da kan det være som det vil for meg. Det er fort gjort å bulke bilen sin når det er glatt overalt og det er virkelig glatt samme hvor man setter føttene nu for tiden. Det er ille og man ber om at våren snarest ankommer.

Nu må man vie noen setninger til våre eldste igjen. I Illinois, USA, rundet Ethel B. Darden 110 år for en ukes tid siden. Hun arbeidet en årrekke i skoleverkets tjeneste. I Wales har Enid Vaughan Williams feiret 108-års dagen siden sist, mens Tamer Lee Owens har gjort det samme i Texas, USA. James Sisnett fra Barbados ble 110 år nylig og skal ha feiret dagen med sine 13 barn fra to ekteskap. Anna Ferris fra Washingtonville, New York, har feiret sin 110-års dag nu i februar. Intervju med quinden kan sees her: http://capitalnews9.com/capital-region-news-12-content/top_stories/495955/woman-celebrating-110th-birthday

Willie Bowden fra Alabama, USA, døde 20. januar, 109 år gammel. Man kondolerer. Her i Norge later det ikke til å være de største nyhetene fra våre eldste - og godt er det.

En forsatt god uke bedes med hilsen fra en skrantende quinde.

Ingen kommentarer:

Site Meter