lørdag 13. mars 2010

Åpen villa i aften

Ærede lesere!

Man har bestemt seg for å holde åpen villa i aften, dvs. at alle oppegående vesener fra Stavangers skeive miljø er velkommen hit på kalas fra omkring klokken 20.00 i aften. Fra før av har min skallede nabo og hans kamerat Frits samt Hildegunn, Turid og Jarlfrid meldt sin ankomst til det man håper blir en festens aften i alkoholens tegn. Man har til og med vært en tur i en platebutikk, hvor man kjøpte inn en cd med James Bond-musikken fra alle filmene (muligens med unntak av den aller siste.) Gaten er Torfæusgaten på Eiganes og husnummeret kan fåes ved personlig forespørsel. Frøken Hildegunn kan også kontaktes da hun har tillatelse til å gi ut den slags informasjon nu i aften. Quinder i alderen 20 til 60 er spesielt velkomne og man byr på hjemmebrent og kaffe samt noget enkel fingermat. Resten må medbringes!

Det var dagens gladnyhet til eder lesere. Nu noen ord om Neva Morris (114) igjen. Man har omsider klart å få tak i informasjon om alle hennes 4 barn. Eldstesønnen Leslee Morris (1915-1991) overtok både gården efter foreldrene og gården efter Nevas foreldre. Han gjorde i lange tider en god jobb med gårdene før hans noget røffe inntak av sigaretter gjennom en årrekke omsider innhentet han igjen i 1991. Da var han 76 år gammel. Den eldste datteren, Bettylee, ble i 1945 gift i Pennsylvania med herr Robert Ammon. Hun hadde vært enke i flere år og efterlot seg to barn da hun sovnet inn i januar 1998, knapt 79 år gammel. Hennes sønn ble tatt av dage i meget dramatiske omstendigheter i 2001. (Informasjon om den saken fåes ved å søke på navnet Ted Ammon.) Datter nummer to og den tredje i søskenflokken, Mary Jane, ble godt gift med herr Tom (Thomas William) Wickersham på 1940-tallet. Hun døde av kreft i januar 1983, 62 år gammel. Tom lever fremdeles (90 år gammel!) og holder for tiden til på det samme sykehjemmet som Neva. Yngstesønnen Walter Morris ble født i 1927 og bor i dag i Siuox City i Iowa sammen med sin hustru Elizabeth. De besøker Neva så ofte som en skrantende helse tillater det. Amen og skål!

Livet går sin vante gang her i villaen. Mor, som fikk vondt i den ene hånden efter et fall tidligere i uken, sier at hun ikke har vondt i hånden lenger og da blir det ingen tur til legen for å se nærmere på det. Hun skal til legen senere utpå vårparten for å sjekke sin generelle helsetilstand med blant annet blodprøvetaking og sjekk av hjertet. Det er jo bra om det ikke skjer noe dramatisk før den tid, for dette med å reke frem og tilbake til fastlegen er bare et styr og ikke noe å trakte efter i det hele tatt. Dog er det naturligvis en del av livets gang at en 90-åring og forsåvidt også en 62-åring fra tid til annen må bestille en legetime. Det er jo slikt det blir med alderen; plagene kommer og går, men tidvis kommer det jo også sykdom av det noget alvorligere slaget. Min snart 60 år gamle søster i hovedstaden er vel den av oss søstrene som har vært alvorligst syk, og da tenker jeg på den gangen hun fikk blodpropp. Selv plages jeg med tidvise giktsmerter og verkende fotblemmer, men problemene jeg slet med, som kunne ha vært angina, har ikke voldt meg plager på lenge nu. Måtte de gode tidene vedvare!

Jeg har spart dagens største nyhet til slutt. Min kjære sønn telefonerte fra Göttingen i Tyskland i går aften, faktisk meget sent, og berettet at han og hans utkårede venter barn i løpet av sensommeren. Slik en lykke! De skal ha visst om nyheten siden en eller annen gang i februar, men har nu altså valgt å gå offentlig ut med denne fantastiske nyheten. Den lærde quinde skal altså bli bestemor for tredje gang. Sønnen min er 40 år og hans forlovede i begynnelsen av 30-års alderen, så dette kom ikke for tidlig. Det er ingen som har godt av å ha for gamle foreldre, så det så, men denne ungen får i alle fall en vill og livsglad farmor og (kanskje) også æren av en oldemor i live, som jo er få forunt. Det er på grunn av gårsdagens telefonsamtale at jeg vil åpne dørene for godtfolk i aften. Jeg vil rett og slett feire - og det til gagns. Måtte det gå dem vel der nede i Tyskland. Siden mor er hjemme blir det trolig bytur ved midnatt.

"En voksende mage
volder meget glede
i en bestemors hjem.

Strikketøy skal frem
og man skal lære seg
kunsten å skjemme bort."

Hilsen Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter