lørdag 20. mars 2010

Hyggelig aften og natt med naboen

God lørdag!

I går tok jeg helg med stil og nøt rødvin til maten sammen med min 90 år gamle mor, Elida. Vi spiste indrefilet med kokte poteter, god saus og de kosteligste grønnsaker til, klokken 16.30. Det smakte rett og slett fortreffelig og var en konge verdig, spør dere meg. Gårsdagen var i grunnen en fin dag også når det gjaldt undervisningen og skoledagen generelt sett. Elevene oppførte seg bra, mine kolleger var i humør og tidvis meget snakkesalige - sikkert fordi det var fredagsstemning over de fleste - og det var ikke så meget papirarbeid å bekymre seg over. Min skallede nabo, en annen kollega av oss og undertegnede hadde faktisk så god tid at vi gikk oss en liten runde på Tasta for å nyte våren en stakket stund. Det var nemlig 8 varmegrader i går og det meste av snøen har i løpet av uken omsider forsvinnet. Vi var innom Shell-stasjonen, hvor min skallede nabo kjøpte seg en pakke med Oliver Twist. Det er hyggelig å kunne ta seg en pause sammen med gode kolleger i en ellers travel skolehverdag.

I går aften kom naboen på besøk omkring klokken 19.30. Da bød jeg han og mor på svart kaffe, kakestykker og flott klassisk musikk i bakgrunnen. Naboen bød på konjakk og mor tok frem kamferdrops, som vi begge tok en hver av. Det var meget hyggelig å kose seg i rolige former i går aften. Min mor og naboen talte meget med hverandre, blant annet var mor nysgjerrig på naboens forfedre, hans oppvekst og av alle rare ting undret hun på hvilken type stein som var brukt til hans fars gravstein. Hun spør om meget rart. Senere utpå aftenen ble det stadig sterkere blanding med hjemmebrent oppi kaffekoppen min, noe min mor påpekte med en festlig kommentar. "Jeg ser nok at kaffen din er i blankeste laget, Toril mi." Akk ja, man kan ikke narre ens nærmeste, ikke engang når man blander inne på kjøkkenet med mens mor sitter i stuen. Skål for det!

Mor trakk seg tilbake til kammerset omkring klokken 22.50. Naboen og jeg ble sittende og kaste innpå konjakk samt kaffe og hjemmebrent til omkring midnatt. Da fikk vi plutselig for oss at vi skulle ut og gå tur i den noget milde marsnatten. Det blåste riktignok litt her og der, men ikke verre enn at det var behagelig å bevege på seg med jakke og lue. Først gikk vi gjennom gravlunden, hvor vi blant annet tittet på enn ny grav, som hadde kommet ved siden av gravsteinene til familiene Stangeland og Anda. Vi undret litt på hvem det kunne være som hadde fått sitt siste hvilested der i løpet av uken, men dvellet ikke for meget ved det og vandret efterhvert videre. Jeg foreslo at vi burde se til den flotte villaen til Oldboy siden vi dog var i nærheten. Huset til den lærde herren, som for tiden holder til i Thailand, sto der det, og alt så vel ut. Huset ligger i Murgaten og er hvitt. Husker jeg ikke meget feil så stelte herren noget på huset for få år siden og det skal visstnok være en bakgård til huset, som er noget beryktet i nabolaget for sine mange skeive sammenkomster i sommermånedene. Min skallede nabo var selv der en eneste gang for mange år siden og pekte ivrig mot bakgården. Naboen mener huset er leid ut for tiden, men er ikke helt sikker.

Vi kom på at det var dumt vi ikke hadde tatt med oss et fotografiapparat da vi likevel var der, for det kunne jo vært morsomt og sendt et bevis til villaeieren om vårt nærvær i gaten. Etterpå gikk vi mot Bjergsted fordi den skallede ville vise meg blokken der hans kamerat Einar bor. Også viste han meg blokken der hvor hans kamerat Frits bor, også det på Bjergsted. (Klokelig nok tok vi ingen tur til cruising-området.) Naboen mente at jeg i grunnen burde ta bilder av bostedene til mine skeive venner og presentere dem i min ringe blogg, en ide jeg faktisk falt en smule for. Det kunne faktisk vært morsomt og tatt en runde og fotografert mine skeive bekjentskapers forskjellige bosteder. Jeg vet ikke når jeg får tid til å gjøre det, men det er absolutt en ide jeg skal tenke noget mer på. Man kunne jo f.eks. startet med overnevnte villa. Skål for slik en festlig ide!

Vi fant ut at vi kunne gå en tur ned til sentrum for å titte på livet også. Vi gikk jo rent meget i natt! På torget var onkel politi til stede, men politibilen kjørte avgårde i retning skyggesiden akkurat i det vi nærmet oss gaten inn mot noen av utestedene. Vi gikk opp bakken til Kirkegaten mens vi tittet på folkelivet. I Kirkegaten påtraff vi faktisk naboens bekjentskap Ingvar, en noget aldersstegen homse med skrantende helse. Han hadde vært på Hot Open Mind siden klokken var omkring 23.00, fortalte han, og på dette tidspunktet tror jeg kanskje klokken var omkring 00.45. Utenfor Hot Open Mind sto en noget morsk vakt og passet på at de røykende ungdommene ikke laget balluba. Vi hadde ingen planer om å betale oss innenfor, men da jeg fikk øye på den tidligere omtalte eldre quinden innenfor vinduene dunket jeg i glasset flere ganger i håp om at hun skulle se meg, men da ble vi beordret vekk av vakten og det var det. Vi sto vel og hang i gaten en 5 minutters tid eller deromkring mens vi bivånet folk som kom og gikk, men det var ingen kjente å se akkurat da. Det var i alle fall en god del folk der, så det ut som. Jeg observerte flere relativt unge lesber innenfor vinduene og utenfor inngangen. Spennende!

Neste post på vår nattlige spasertur var en pølsebod ved torget. Vi kjøpte oss hver vår pølse, som vi nøt mens vi vandret oppover mot Eiganes igjen. Vi gikk via Ny Olavskleiv, Møllegaten, Eiganesveien, Erling Skjalgssons Allé og gravlunden. Akkurat i det vi nærmet oss Torfæusgaten suste det forbi en ambulanse med blålys i full fart i retning sørover. Jeg har ikke hørt noe om noe, men et eller annet var åpenbart på gang. Vel hjemme ble naboen og undertegnede sittende og nyte den gode samtalen i nesten to timer med godsaker i våre glass og kopper. Heldigvis ble vi innhentet av fornuften og gikk og la oss lenge før det lysnet av dag, men det hadde vært en meget hyggelig aften og natt på alle måter.

I morges sto jeg opp klokken 09.55 og var klar til en sen frukost sammen med mor en halvtimes tid senere. Formen er ganske bra, selv om jeg naturligvis kjenner på skrotten at man har inntatt hjemmebrent i natten. Jeg var på Prix og handlet i 14-tiden, blant annet middagsmat til i aften, toalettpapir, tørkepapir, håndsåpe til badet, brus, et brød, melk, noget pålegg og bomull, som mor hadde bestilt. I aften skal vi bare kose oss alene og slappe av foran fjernsynet, med bøker og ukeblader på bordet og kaffe med kaker til. Jeg skal telefonere frøkenen på Saxemarken om få strakser for å informere om at jeg ikke orker noe styr i aften. Det er godt med ro rundt seg innimellom, selv om man er glad i fest og moro. Naboen har planer i aften. Han skal sjekke ut ryktene om at det foregår cruising ved Ullandhaugtårnet. Det blir spennende å få rapport fra herrens spasertur i morgen en gang.

En god aften og helg ønskes mine ærede lesere!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter