tirsdag 9. mars 2010

Neva Morris (114) nu USAs eldste person

Godtfolk!

Til høyre er gravsteinen til hun som en gang var moren til den quinden, som siden 7. mars nu er USAs eldste person og verdens nesteldste nålevende person. Lite ante vel fru Cambia Freed (født 5. november 1863 - død 7. oktober 1952) og hennes mann Schuyler Freed (født 28. mai 1863 - død 21. mars 1916) at datteren de satte til verden i Ames, Iowa, den 3. august i det herrens år 1895 skulle oppleve å bli USAs eldste person og fremdeles er hun ved godt mot.

I følge svigersønnen på 90 år (Tom Wickersham, som er enkemann efter Nevas datter), som bor på det samme gamlehjemmet som Neva Morris (114), skal oldingen være ved sans og samling, men lider av noget svekket syn og er tunghørt. 90-åringen stikker innom svigermoren nesten hver eneste dag og skal ha seg frabedt stygge vitser om svigermødre. Han kommer nemlig meget godt overens med Neva, som han forteller spiller bingo på ukentlig basis. Nevnte quinde bor fremdeles i det samme fylket (Story county) i Iowa, som hun ble født i. Dessverre døde den eldste sønnen i 1991, 76 år gammel, og de to døtrene har også nu vandret hen, men i følge Tom lever fremdeles en sønn på 82 år, som heter Walter. Han holder til i en by ved navn Sioux. Den lærde quinde gratulerer så meget med denne meget store ære!

Link til en sak om Neva Morris i anledning den ære, som nu vederfares henne:
http://www.usatoday.com/news/nation/2010-03-09-oldest-american_N.htm

Jane Gilsenan fra New York, USA, døde forøvrig i går, nær 112 år gammel. Det har således vært noen meget triste dager med mange dødsfall blant USAs super-hundreåringer. Man kan bare gjette seg til hvor meget aktivitet det må ha vært i kretsen rundt Robert Young den siste uken med alle disse dødsfallene. Det er jo han og hans medarbeidere som følger med i utviklingen blant våre aller eldste. Man kondolerer.

Her i Stavanger har det også skjedd triste ting denne uken. En homofil bekjent av min venninne Anki valgte å forlate denne verden i går, tross at han bare var omkring de 30 år. Det var Turid som telefonerte meg med nyheten sent i eftermiddag, men selv om jeg husker å ha hilst på han en gang eller to for omkring en 10 års tid siden, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ikke kjente han personlig, og godt er jo det nu som han er død. Dog sender jeg varme tanker til hans bekjente i Kvernevik-området (hvor jo også Anki bor) og ellers hans venner og familie. Et dødsfall rammet også en kollega av meg i går, kom det oss for øret på lærerværelset i dag. Skolens rådgiver mistet sin 80 år gamle faster i går aften. Man kondolerte herren før man gikk hjem i eftermiddag.

Selv har jeg hatt en travel dag med tre timer heimkunnskapsundervisning, en time norskundervisning og møtevirksomhet på slutten av dagen. Jeg fikk også gått igjennom en del papirer i forbindelse med mitt embete som seksjonsleder og jeg har nu endelig fått avholdt møte med min kollega i heimkunnskap, hvor vi har blitt enige om en slags strategi for resten av terminen. Detaljene omkring didaktikken skal jeg dog holde for meg selv. Også har jeg vært innom vinmonopolet på Straensenteret i dag, hvor jeg kjøpte meg både vin av begge farger og likør. Til middag ble det fleskepannekaker, som mor og jeg virkelig nøt. Nu har vi også kastet innpå et par kopper med svart kaffe og man lurte oppi en skvett av det sterke i den siste koppen, for helsen og hyggens skyld. Efterhvert har jeg også tenkt å rulle meg en rød mikstur. Skål!

På lørdag blir det forøvrig kalas i villaen igjen. Man har allerede informert frøken Hildegunn og den skallede, men først gjenstår tre arbeidsdager med plikter i skoleverket. Skal man være helt i sene nattestimer i helgene bør man også være helt i klasserommet. Så det så.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter